G4Media.ro

Decizie în instanță: Cetățuia Brașovului va rămâne în proprietatea Statului Român /…

Sursa foto: Facebook / Primăria Brașov

Decizie în instanță: Cetățuia Brașovului va rămâne în proprietatea Statului Român / Primăria poate folosi fortăreața dacă va obține acordul guvernului

După mai bine de 6 ani de la prima decizie a instanței, Justiția a decis: Cetățuia Brașovului va rămâne în proprietatea Statului Român, anunță Agenția de presă Rador.

Decizia definitivă și irevocabilă a fost emisă de Înalta Curte de Casație și Justiție, după ce instanța era în pronunțare de la 25 octombrie.

Magistrații au respins, ca nefondate, recursurile declarate de reclamantul Municipiul Braşov prin Primar, de pârâta S.C. Aro Palace S.A. şi de intervenienta accesorie S.I.F. Muntenia S.A. împotriva deciziei nr.1067/Ap din 14 iunie 2017 a Curţii de Apel Braşov – Secţia civilă.

Aceasta înseamnă că obiectivul va rămâne în proprietatea Statului Român. Judecătorii ÎCCJ au respins ca nefondată și cererea de intervenţie formulată de intervenienta Transilvania Investments Alliance S.A.

Judecarea cauzei fusese amânată până acum de trei ori. Pentru ca fortăreața să fie inclusă în circuitul turistic al Brașovului, Primăria va trebui să obțină acordul Guvernului pentru administrarea acesteia, după ce o va reabilita.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Trăiască neocomunismul de tip USL-ist !
    I-auzi, societățile comerciale ARO Palace și SIF Muntenia reprezintă statul, Primăria Brașovului nu.
    În decursul istoriei sale de aproape 500 de ani, cu excepția perioadei comuniste și neocomuniste Cetățuia a aparținut celui care a construit-o, orașul Brașov.
    Ce zic PSD-iștii și PNL-iștii care-i etichetează pe alții neomarxiști ?
    Interesant este și faptul că Primăria ar avea nevoie de acordul guvernului pentru a administra Cetățuia. Dacă este a statului de ce mai este nevoie de acest acord ?
    Pe de altă parte se cunosc abilitățile de administrare ale ARO Palace / SIF Muntenia. Trei obiective turistice cu un potențial uriaș – stă de ani de zile cu lacătul pe ușă (Casa negustorilor / Cerbul Carpatin în cea mai vizitată zonă turistică), se află într-o avansată stare de degradare (Restaurantul Panoramic de pe Tâmpa), este închis (hotelul Capitol). A – Capitolul găzduiește muzeul comunismului, de unde de la etajul unu zâmbește trecătorilor, turiștilor în plin centru istoric al Brașovului mutra împușcatului de la Târgoviște. Muzeu care mai este vizitat doar de câte un nostalgic.
    Merită să mai discutăm ce ar reprezenta din punct de vedere turistic Cetățuia ? Care are de asemenea lacăt pe poartă de ani buni și se degradează pe zi ce trece.

  2. sunt nedumerit, mai Lu: unde scrie in hotărârea ICCJ că Aro si SIF reprezintă Statul iar Primaria nu?