G4Media.ro

Decizii la CSM: procurorul George Matei, care a reușit să obțină condamnarea…

Foto: Sediul CSM / InquamPhotos

Decizii la CSM: procurorul George Matei, care a reușit să obțină condamnarea lui Dragnea, promovat în DNA / Generalii Cosneanu și Alexandru de la Secția Parchetelor Militare, respinși pentru interimat după ce le expiră mandatele

Secția pentru procurori a CSM a luat azi decizii interesante. Potrivit ordinii de zi soluționate, procurorii CSM i-au numit ca interimari cu un mandat de 6 luni la șefia Secției a 1-a de Combatere de Corupției pe procurorii Paul Dumitriu și George Adrian Matei.

Paul Dumitriu era adjunct la Secția a 2-a din DNA de Combatere a infracțiunilor asimilate corupției. Este procurorul care a obținut condamnarea fostului ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu (PNL), la 5 ani de detenție efectivă și a magnatului Ioan Niculae și a fostului baron PSD, Gheorghe Bunea Stancu, la câte 3 ani de închisoare cu executare. El este și unul dintre procurorii DNA care a anchetat dosarul Ordonanței 13, caz clasat ca urmare a intervenției CCR. Dumitriu are însă și rateuri. Este unul dintre procurorii care au clasat inițial dosarul Tel Drum, instrumentat acum de procuroarea Alexandra Lăncrănjan.

George Adrian Matei este procurorul care a obținut condamnarea lui Liviu Dragnea la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive. El a semnat și unul dintre rechizitoriile Microsoft privindu-i pe Claudiu Florică și Dinu Pescariu. Matei a dat și o clasare controversată atunci când a închis dosarul nașului actualului procuror general interimar, Bogdan Licu.

O decizie surprinzătoare este însă cea privindu-i pe generalii Gheorghe Cosneanu și Ion Alexandru de la șefia Secției Parchetelor Militare (SPM) a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Mandatele lor expiră la începutul lunii ianuarie și ministrul Justiției Cătălin Predoiu a scos deja posturile la concurs. Cei doi generali se pot înscrie în cursa pentru un nou mandat de 3 ani, însă până când șeful statului va face numirile propriu-zise mai e cale lungă. Prin urmare, Secția pentru procurori a CSM a fost chemată să îi delege ca interimari pe cei doi generali până când posturile vor fi ocupate definitiv. Procurorii CSM au respins însă delegarea generalilor, ba mai mult au aprobat revenirea generalului Coseanu pe un post de execuție la Parchetul Militar Timișoara.

Este nevoie de o schimbare, de oameni noi pentru a impulsiona activitatea”, ”Din ce se poate spune, e că ne dorim oameni noi în funcții”, au declarat pentru G4media.ro surse judiciare. Procurorii militari au intrumentat dosarul 10 August, însă, la sfârșitul lui iunie acest an, au declinat cazul la DIICOT pe motiv că ar fi vorba de fapte ce țin de securitatea națională.

O altă decizie a CSM a fost delegarea ca interimar în funcția de adjunct al procurorului general a lui Horațiu Radu, fost agent al României la CEDO și CJUE și dat afară din guvern de echipa Dragnea-Vâlcov.

 

 

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. 10 august, inteleg acum lacrimile tatalui meu. Dar nu e nimic, cel din militie care m-a lovit trebuie sa intre la zeghe, cu pretul cunoscut.

  2. Procurorii militari – AFARA!
    Desfiintarea functiei de procuror militar pentru ca procurorii normali pot ancheta oriunde si orice.

    • Scumpule, procurorii in genere nu ancheteaza nimic. Agentii aia cu saorma intre dinti, aia trimit catre procuratura si procurorul semneaza. Spune un singur caz pe bune si nu vreo bomba mediatica pentru doritorii impotenti de orice.

  3. Declaratie catre IGPR:

    In seara zilei de 18 noiembrie 2019, in jurul orelor 23:30 ma aflam in mers pe bulevardul Iuliu Maniu in dreptul benzinariei Mall, directia de mers dinspre Cora Lujerului spre Liceul Tudor Vladimirescu. M-am dezechilibrat si am rasturnat un panou din plastic. Dintr-o data au aparut doi barbati imbracati in uniforma MAI, am fost luata cu forta, fara ca acele persoane sa se legitimeze sau sa fiu legitimata. Am fost tarata pe jos pana la o masina de politie, fiecare tanandu-ma de cate o mana. Am fost trantita pe bancheta din spate, una dintre persoane mi-a imobilizat mainile, iar cealalta persoana s-a suit pe mine, mi-a imobilizat picioare cu picioarele sale si a inceput sa ma loveasca cu pumnii in fata.

    Dupa acest episod mi-am pierdut cunostinta si m-am trezit cand mi se puneau catuse la picioare, mainile fiindu-mi incatusate. Catusele au fost puse foarte strans, incat zonele unde au fost aplicate s-au tumefiat. La un momentat dat am fost dusa intr-un sediu de politie, nu l-am putut identifica. Insa, precizez ca am retinut fizionomia celui care m-a lovit in mandibula, maxilar si ochi. Timpul cat am fost retinuta si incatusata, lipsita de libertate, cu telefonul mobil confiscat, in camera.respectiva s-au perindat mai multe persoan, una singura fiind femeie imbracata cu haina de la Jandarmeria Romana, iar unul dintre cei prezenti se numeste Negrea. Mai mult, am fost subiectul umilintelor si a bataii de joc a respectivilor, adresandu-mi-se in mod sarcastic si batjocoritor : , repetand de foarte multe ori aceasta intrebare, careia nu ii vad sensul.

    Dupa un timp am fost urcata intr-o ambulanta si legata, fara a putea observa unde ma aflu sau pe ce traseu a mers ambulanta. In jurul orelor 4-5 dimineata din ziua de 19 noiembrie 2019 am fost coborata din ambulanta si dusa la camera de garda a Spitalului Al. Obregia. Acolo,doctorul de garda, observand leziunile de la nivelul capului a solicitat consultarea mea de catre cei de la Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasar – Arseni. Dupa ce am fost consultata si mi-a fost facut un tomograf la nivelul capului, in jurul orelor 8 a.m.am fost dusa din nou la Spitalul Al. Obregia. In tot acest interval am fost insotita de doi agenti, care nu s-au legitimat si nu stiu cum se numesc. In timpul discutiei cu medicii de la camera de garda, agentii au fost intrebati la ce ora au sunat pentru salvare la numarul unic pentru situatii de urgenta 112. Raspunsul acestora a fost ca nu a sunat nimeni, lucru ce poate fi verificat si dovedit, cat despre aparitia ambulantei au sutinut ca s-au intalnit pe strada.In urma consultului efectuat de catre medicii de la Spitalul Al. Obregia, concluzia acestora a fost ca starea mea (loviturile din zona capului) nu necesita un consult din partea lor, ci numai a celor de la Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasar-Arseni.

    Avand in vedere faptele mentionate mai sus, comise de catre reprezentanti ai autoritatilor romane, lovire, lipsire de libertate, vatamare corporala, rele tratamente etc, va rog, sa dispuneti cercetarea si anchetarea faptelor si a persoanelor mentionate in plangerea prezenta, in conformitate cu prevederile legale in vigoare.

    Voi trimite de indata ce este eliberat certificatul medico-legal si daca este nevoie voi furniza documentele existente la cele doua spitale, precum si poze de la momentul respectiv. Va multumesc.

    Cu stima,
    Prisecaru Oana

    • La procuratura ai încercat, pentru ca noi aici putem doar să te compătimim, nu putem să îți facem dreptate.

      Care este întrebarea pe care o tot repetau, că nu apare ?

    • E nu pot sa cred asa ceva! E o farsa, asa-i?!

  4. George Matei sa mearga sa curate cacatul la Jebel… si sa nu o faca singur … sa il ia si pe subprefectul Frantescu de Timis! sa il ajute! Pe urma sa se duca prin Pietele din Vestul tarii sa bifeze ocupantii!