G4Media.ro

Declic anunță miercuri un protest la Palatul Victoria, în timpul ședinței de…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Declic anunță miercuri un protest la Palatul Victoria, în timpul ședinței de Guvern pe tema salariului minim european/ Actori care îi vor interpreta pe ,,Nicolae Ciucă’’, ,,Marcel Ciolacu’’ și ,,Marius Budăi’’ vor lua masa în fața Guvernului

Comunitatea Declic anunță că va organiza, miercuri, 9 noiembrie, de la ora 12:30, în fața Guvernului, la o acțiune de protest prin care cere Guvernului Ciucă să pună în aplicare, de îndată, directiva europeană pentru salarii minime decente, se arată într-un comunicat al organizației transmis G4Media.ro

,,Câtă vreme guvernanții discută de o creștere la doar 1.774 de lei a salariului minim pentru anul 2023, ne este clar că vor să fenteze directiva europeană și să îi mențină în sărăcie pe angajații pe salariul minim”, a declarat Anduța Karetsou, campaigner Declic.

Pentru a atrage atenția asupra faptului că salariul minim pe economie este inuman de mic, membrii Declic vor ilustra diferența dintre realitatea politicienilor și realitatea unui angajat pe salariul minim din România.

,,Nicolae Ciucă’’, ,,Marcel Ciolacu’’ și ,,Marius Budăi’’ vor lua masa în fața Guvernului, așa cum fac de obicei politicienii bine plătiți: cu de toate.
Actorii care îi vor interpreta pe liderii coaliției vor sta la o masă încărcată, plasată chiar lângă masa austeră a unui angajat cu salariul minim, care abia trăiește de pe o zi pe alta.

,,Dacă guvernanții ar aplica imediat directiva europeană privind salariul minim decent, atunci acesta ar trebui să crească anul viitor la 3.275 de lei, în mână.  Aceasta este valoarea coșului minim de consum pentru un trai decent și care ar permite celor care muncesc 8 ore pe zi să nu trăiască în sărăcie.” a completat Anduța Karetsou.

Potrivit organizatorilor, peste 63.000 de cetățeni au semnat petiția Declic prin care cer Guvernului majorarea salariului minim la nivel european.

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

17 comentarii

  1. Luați -le locul la propriu,nu la figurat, că nu va ieși nimic bun!

    • Salariul minim se poate majora la cel putin 2000 lei net, multe firme private au bani.
      Nu vor fi multi someri daca creste salariul.
      Destui romani au si bani in plus la salariu – la gri, in mana.

  2. Alta circarie. 60% din immuri sunt abia la linia de plutire si astia vor cai verzi pe pereti. Asa e la ongeuri unde banii vin moca.

    • Sa insiste pe cota de piața furată de la firmele românești si veniturile furate de către multinaționalele îmbuibate si firmele mari co.rupte.
      Astea, in 10 ani au externalizat cel puțin 100 miliarde de euro pe care nu s-au plătit taxe in România si nici nu au fost investite in România: riseproject.ro/articol/documente-confidentiale-filiera-romaneasca-din-dosarul-luxemburg

      INS-ul ar trebui sa realizeze statistici sa vadă cât din împrumuturile luate de stat la care se plateste anual dobânda de N miliarde de lei, alimentează indirect si multinaționalele. Pentru ca auzi este un jaf! Tu taxezi si mai mult milioane de romani săraci ca sa îmbogățești niște îmbuibați incompetenti si co.rupți!

      Sunt bani care, dacă ar fi rămas in țara la firmele românești, acestea ar fi plătit taxe aici si ar fi creat locuri de munca bine plătite.

      Este subminare intenționată a economiei si a securității financiare si de stat sa te împrumuti 50 de miliarde de euro pe an ca sa alimentezi un consum care se duce 90% in venituri pentru multinaționalele care externalizează mare parte din profit si sa nu investesti acești bani in OMV Petrom spre exemplu, ca sa exploatezi tu, ca țara, si sa ai profit anual de miliarde de euro, nu sa îl transferi străinilor si pilelor lor incompetente angajate in firma pe salarii nemeritate plătite din bani furați de la romani!

      Degeaba se lauda OMV Petrom ca sunt cei mai mari contributori la bugetul de stat cu 1 miliard de lei prin comercializarea unui produs furat de la romani, când ei si își platesc remunerații de 1 milion euro pe an si fura anual 9 miliarde de euro, bani pe care statul trebuia sa ii încaseze in beneficiul românilor!

      Este furt de sute de miliarde de euro in 10 ani si atentat la SEcuritatea nationala prin stabilitatea unei valori mult diminuate a activelor companiilor unde statul este acționat si drepturi de exploatare pe resursele țării. Haideți, nesimțiților din parlament: Plângeri penale cu nume si prenume pe toti cei care au facilitat jaful de + 300 miliarde euro in ultimii 30 de ani! Ca de-asta sunteți plătiți! Lasati circul cu povesti absolut irelevante si care nu au niciun impact pozitiv asupra romanilor! Permiteți jaful si acum, nu trageți la răspundere nici pe cei responsabili de tunurile de sute de miliarde de euro din trecut! Rusine!!!

      USR niciodată nu se leagă de cor.upția de la Vest, doar de la ESt.
      AUR niciodată nu se leaga de cor.upția de la Est, doar de cea la VEst, si acolo foarte slăbuț in ultima vreme, si-au primit si ei “donații” ca sa taca, cum si-a primit si usereul! Rusine! De restul partidelor nu mai vorbesc – ma leg de astea noi pentru ca ele au amăgit cu speranța si schimbarea in bine!

    • Sa insiste pe cota de piața furată de la firmele românești si veniturile furate de către multinaționalele îmbuibate si firmele mari co.rupte.
      Astea, in 10 ani au externalizat cel puțin 100 miliarde de euro pe care nu s-au plătit taxe in România si nici nu au fost investite in România, nici nu au plătit nu știu ce salarii romanilor. Metode de ja.f:
      riseproject.ro/articol/documente-confidentiale-filiera-romaneasca-din-dosarul-luxemburg

      INS-ul ar trebui sa realizeze statistici utile sa vadă cât din împrumuturile luate de stat la care se plateste anual dobânda de N miliarde de lei, alimentează indirect si multinaționalele.
      Statul taxeza si mai mult milioane de romani săraci ca sa plătească dobânzi la împrumuturi folosite sa îmbogățească niște îmbuibați incompetenti si co.rupți!

      Sunt bani care, dacă ar fi rămas in țara la firmele românești, acestea ar fi plătit taxe aici si ar fi creat locuri de munca bine plătite.

    • Un prag de impozitare global minim de 15% pe multinaționale in țara unde realizează venitul va preveni ca marile corporații să își mute profiturile în paradisuri fiscale și va genera anual pentru state venituri fiscale suplimentare de 150 de miliarde de dolari.

      Acum muta miliarde de euro in străinătate,,
      bani făcuți furând Cota de piața a companiilor românești care ar fi plătit taxe in România. Ii lasati si cu banii si cu cota de piața.

      Incompetenții de la ANAF trebuie dati in judecată ca își pierd timpul cu hărțuirea romanilor pt 50 lei si lasă jafuri de miliarde anual sa fie orchestrate in liniște de marii co.upti!

    • @gabriel
      imm-urile daca nu-si permit angajati pe care sa-i plateasca decent, sa nu-i angajeze, oamenii pot foarte bine sa stea acasa, sau sa se angajeze foarte bine la alt imm care-si permite.
      @karma
      S-o crezi tu ca angajatorul iti da tie salar bun doar ca are de unde.

  3. Domenii și meserii cu salarii unde se dau cel putin 5000 lei net luna și comisioane bune:
    IT, vanzări, audit, management, consultanță, mecanici auto/tren/aerian/maritim, șoferi tir/autocar, electrician, instalator, macaragiu, medic, asistent medical, profesor universitar.

  4. Perfecta dreptate , dacă ar fi plătiți românii nu ar mai pleca ba mai mult s ar întorce acasă pe 3000 de lei net pe luna ar avea patronii forță de muncă.

  5. La parlament băieții mei! Parlamentarii votează, adopta și fura. Guvernul e pus în parlament.

  6. Să fie arestați și cercetați pentru uzurpare de calități oficiale!

  7. Circarii tot circari.

  8. La ce ai depasim ;la inflatie ? Creste productivitatea ?Evident ca nu . In mail-ul de convocare chiar era ceva de 3800 net ( cca 1200 euro brut am calculat eu la prima vedere).Este fix metoda sa pui economia in cap ! Supravietuiesc numai monopolurile (sau cvasi ) si contractorii cu statul -cei care pot sa-ti bage in pret fara sa tina cont de piata ….restul IMPORT !
    Nu mai mergeti dupa fenta -majorarea salarii minime nu e buna decat pentru bugetari -coeficienti de ierarhizare 3-5-7-9+sporuri (procent din baza+33% beneficii-chiar ma mir ca le-au limitat ).pentru restul se comprima ecartul intre minim si calificat ( creeaza nemultumir in firma ) si totul se duce in pretul produsului,serviciului, la care in final adaugi TVA . Ghici cine e castigator si cine este perdant ?
    Mergi acum in Franta si lucreaza pe 11,5 euro /ora (140/luna ) si vezi daca reusesti sa economisaesti ca sa ai cu ce sa te intorci acasa …la 700-800 /luna(considerand ca nu esti necalificat ) .
    La pensie medie de 300 euro, o sa ai nevoie de dublare a lor (pentru supravietuire -nu decenta )300x12x5mil=18 md/an -total pensii 36 md. euro/an …..
    Stii cat este toata executia bugetara anuala ?

  9. Câini latră, caravana trece. Au Romanii bani. Restul pana la 3500 se asigura la negru

  10. Circ! până nu demult,la câteva luni veneam in țară, acasă,la 3 luni,o săptămână!luam mâncare din țară, că acolo era scumpă!acum,nu am mai luat că prețurile sunt la fel!(Suedia!)acolo am4400 e salar,la 3 luni mi-au dat și primă de vacanță 1160 de euro,transportul dus-intors mi-l plătesc ei!la voi 4400 de lei e salar măricel!de ce acolo se poate și la voi nu???pentru că se fură,pentru că este dezinteres!!!