Deltacron, o nouă tulpină hibridă a coronavirusului detectată în Israel, dar fără o răspândire rapidă / Tulpina a fost depistată în mai multe țări din Europa
O nouă tulpină hibridă a coronavirusului, denumită Deltacron, a fost detectată în Israel. Canalul public 11 Kan TV a relatat că varianta a apărut în probe prelevate prin tampon care au fost secvențiate în laboratoare. Relatarea nu a fost confirmată de Ministerul Sănătății de la Ierusalim.
Potrivit Kan, un număr limitat de cazuri au fost detectate în rândul persoanelor care s-au întors din Europa și nu există o răspândire comunitară.
Conducătorul tehnic COVID-19 al Organizației Mondiale a Sănătății, epidemiologul Dr. Maria Van Kerkhove, a vorbit despre variantă săptămâna trecută, menționând că a fost detectată în câteva țări, inclusiv Franța și Țările de Jos, dar la niveluri scăzute.
Varianta este în circulație în Europa de aproximativ două luni și până acum nu a dat semne de răspândire mai rapidă, potrivit lui Van Kerkhove, deși acest lucru este încă în curs de investigare.
„Apariția variantei nu este surprinzătoare – și nici faptul că ar ajunge în Israel din Europa, din cauza numeroaselor călătorii la Tel Aviv”, a declarat pentru The Times of Israel profesorul de imunologie Cyrille Cohen, de la Universitatea Bar Ilan. Israel.
„Până acum, variantele pe care le-am văzut au fost forme modificate ale unei tulpini anterioare de COVID, în timp ce aceasta este o combinație a două tulpini. Aceasta demonstrează fezabilitatea conceptului de ‚recombinare’, ceea ce înseamnă că două tulpini diferite se pot combina într-una singură. Acest lucru a fost, până acum, teoretic pentru COVID.”
Cohen a spus că evoluția nu este un motiv de îngrijorare deosebită, având în vedere că nu există indicii că noua tulpină cauzează boli mai grave decât altele – și a spus că, pe baza răspândirii sale lente până acum, nu se așteaptă ca aceasta să devină dominantă. „Din moment ce nu a reușit să depășească Omicron sau alte variante în săptămânile în care a apărut, nu pare că, deocamdată, nu se poate răspândi pe scară largă în populație”, a spus el.
Foto: Universitatea Johns Hopkins
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
9 comentarii