G4Media.ro

Demisie la Ministerul Educației. Subsecretarul de stat Jean Badea, responsabil cu digitalizarea…

Foto: gov.ro

Demisie la Ministerul Educației. Subsecretarul de stat Jean Badea, responsabil cu digitalizarea educației și autorul de facto al Strategiei SmartEdu: Faptul că în PNRR se propune o reformă în ceea ce privește digitalizarea educației, iar timp de două luni eu nu am fost întrebat, am perceput lucrul acesta ca pe un mesaj. Demisia este rezultatul acestui mesaj

„Faptul că în PNRR se propune o reformă în ceea ce privește digitalizarea educației, iar timp de două luni eu nu am fost întrebat, am perceput lucrul acesta ca pe un mesaj. Demisia este rezultatul acestui mesaj”, a declarat pentru Edupedu.ro subsecretarul de stat din Ministerul Educației Jean Badea. Acesta și-a dat demisia din funcție vineri, 26 februarie 2021, la 5 luni de la numire.

A fost numit subsecretar de stat la Ministerul Educației pe 17 septembrie 2020. În primele 3 luni de mandat a construit, alături de 18 companii din domeniul IT și comunicații, plus 24 de organizații non-guvernamentale și câteva sute de experți implicați, proiectul de Strategie pentru digitalizarea educației – SmartEdu.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Foto: gov.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. inca o realizarea marca ROMANICA-NORMALA-EDUCATA?!?

  2. au uitat de el?:)

  3. Ce n-a inteles el e ca banii aia sunt alocati nu pentru digitalizare per se, ci pentru a fi capusit de firmele de partid ale USL. Digitalizarea e doar un pretext. Ar trebui sa-si vada de treaba, asa, fara buget.

    • Corect!
      A inceput „reforma” lui Vasilica, au inceput MARILE Reformme din marile sisteme publice(Educatie, Sanatate, Salarizare, Pensii, Admisnitratie publica…), cum ne aburea Johannis: cu Demisia Secretarului de stat RESPONSABIL cu DIGITALIZAREA Educatiei!!
      Hai cu maretele reforme, Vasilica!!
      Rares Bogdan, poate ne explici tu, ca stii mai multe!!!

  4. Tot bazat pe windoze și licențe, sau in sfârșit ajunge și Linux in învățământul românesc? Nu de alta, dar e sistemul de operare folosit 100% în cloud.

  5. Asta a patit fix ca Sabin Sarmas, care in Guvernele Orban 1 si Orban 2 a fost Presedintele Autoritatii pentru Digitalizarea Romaniei timp de 1 AN, dupa care si-a dat demisia si a ajuns parlamentar!
    De ce a demisionat?!
    Pai, a inteles repede ca de fapt PNL nu vrea nici o Digitalizare!
    cursdeguvernare.ro, 12.01.2021: „Entuziasmul digitalizării manifestat în debutul pandemiei pare că s-a domolit – se aude tot mai rar de ”oportunitatea digitalizării creată de coronavirus”, iar marile proiecte de digitalizare, cu câteva excepții, par așezate la coada listei de priorități ale momentului.
    În realitate, situația e blocată de lipsa câtorva legi esențiale, în baza cărora digitalizarea s-ar putea impune, uniform, la nivelul administrației centrale și locale, cu propagare în economie.
    Dacă s-ar aproba aceste legi, atunci nu s-ar împlini doar visul contribuabilului român, ci s-ar putea fructifica și oportunitatea imediată oferită de Bruxelles, care solicită ca minimum 20% din fondurile alocate prin Planurile naționale de reziliență să fie cheltuite pe componenta de digitalizare. E vorba de zeci de milioane de euro. bani care vor fi disponibili chiar din acest an, cu condiția să avansăm proiecte…
    ”O legislație neadaptată la secolul XXI”.
    După 1 an în fruntea Autorității pentru Digitalizarea României, Sabin Sărmaș, azi deputat de Cluj, admite: ”Din punct de vedere al informatizării și digitalizării, legislația noastră este neadaptată la secolul XXI. Remediul ține fie de capacitatea instituțională de acțiune, fie de adaptarea legislației”.
    Problema este că, în condițiile în care instituțiile sunt ”populate” cu prea puțini specialiști în domeniu, iar ”digitalizarea bună” stă la mâna unor funcționari publici cărora le este teamă să își asume proiecte pe care le înțeleg prea puțin, singura variantă fezabilă este cea a promovării legislației care să o impună.”
    Ceață în jurul cloud-ului guvernamental.
    Sabin Sărmaș: ”Mai vorbeam de cloud-ul guvernamental, acesta este într-un oarecare blocaj, dar nu este ceva semnificativ. Partea bună este că implementarea proiectului se poate face în mai puțin de 1 an.
    A ridicat multe întrebări legate de controlul datelor, de securitatea și inviolabilitatea acestora etc. Legislația ne-a împiedicat să facem un parteneriat cu SPP pentru realizarea clud-ului guvernamental. Am realizat totuși un proiect și, pe ultima sută de metri, înainte de alegeri, mai aveam un singur articol de clarificat în Guvern: legat de modul de împărțire al atribuțiilor între ADR și SPP în acest proiect. Din păcate, nu am reușit să promovăm în timp util această lege”.

    Proiectul pentru acel Cloud guvernamental care urma sa unifice intr-un singur Sistem Informatic Bazele de Date de la Adminsitratia publica Centrala si Locala(exceptie: Adm prezidentiala, Justitia si Serviciile) NU prevede insa SANCTIUNI pentru acele Institutii publice care REFUZA sa TRANSFERE datele in Cloud-ul guvernamental: daca Primaria Alexandria refuza, nici o problema!
    Proiectul initial al lui Sabin Sarmas continea SANCTIUNI care sa OBLIGE Institutiile sa treaca in Cloud-ul guvenramental, dar au fost ELIMINATE pe parcursul consultatilor interinstitutionale: adica Institutiile publice consultate NU prea vor Cloud-ul Guvernamental!

    Astept aburelile lui Vasilica pe subiectul acestei demisii: cred ca lucreaza de zor consultantii PNL sa scoata o versiune de raspuns, sa-i vezi pe toti in frunte cu Vasilica si Orban explicand cu aceleasi cuvinte DEMISIA acestui Responsabil cu Digitalizarea Educatiei!
    Prioritatea natiunii, asa-i dle Johannis!!

  6. Nu stiu daca Marețul stie ceva despre digitalizare.
    Vorbesc trei sau patru ani despre reforme.
    Reformele care nu se fac niciodata!
    De 32 de ani avem doar poeti care ne recitestesc Oda partidului slavit.
    Asadar digitalizarea fara proiecte e misiune imposibila.
    Din pacate pentru Romania!