G4Media.ro

Demisii în bloc la Spitalul Județean din Oradea / Medicii susțin că…

Sursa foto: Colegiul Medicilor Bucuresti/Facebook

Demisii în bloc la Spitalul Județean din Oradea / Medicii susțin că se află în incompatibilitate / Aceștia ar fi și administrator în firme private aflate în proprietatea lor

Patru șefi de secție și medici coordonatori și-au prezentat demisiile, invocând starea de incompatibilitate cu posturile ocupate, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Cluj.
Astfel, dr. George Roiu, Șef al Compartimentului Clinic Oftalmologie, dr. Marcel Ovidiu Negrău, Șeful Secției Clinice ATI I, dr. Rodica Maria Fiț, responsabilă cu Serviciul de Prevenire și Supraveghere a Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale, și dr. Eugenia Maria Domuța, Șefa Secției Clinice ORL, și-au prezentat demisiile. Acestea au fost aprobate de către managerul Spitalului, dr. Gheorghe Carp.
”Conform legii, am solicitat propuneri de la Senatul Universitar și am numit interimari pentru o perioadă de o lună”, a declarat Dr. Carp.
”Obligația mea este să iau măsuri când există probleme de incompatibilitate”, a adăugat acesta.
În urma demisiilor, dr. Gheorghe Carp a numit alți medici, prin delegație, pentru a asigura stabilitatea și continuitatea actului medical.

Ziarul local Bihoreanul scrie că medicii din Spitalul Judeţean care au demisionat deţin atât aceste funcţii în unitatea sanitară publică, cât şi poziţii de administrator în firme private aflate în proprietatea lor.

Un prim medic despre care Bihoreanul a dezvăluit la începutul lunii trecute că era în incompatibilitate este dr. Rodica Negrini. Ea a ocupat funcţia de şefă a secţiei Obstetrică-Ginecologie II a Maternităţii din Oradea încă din 2011, fără concurs, dar din 2022 era în incompatibilitate deoarece concomitent ocupa şi poziţia de administrator al propriei firme, SC Negrini SRL, prin care prestează servicii medicale la cabinetul privat, contravenind astfel Legii Sănătăţii, potrivit căreia „funcţia de şef de secţie din spitalul public este incompatibilă cu cea de administrator al unei societăţi”.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Sînt mii de cazuri identice în sistemul sanitar. Ciordeală și șpăgi cît cuprinde din ”pasarea” pacienților.

  2. Medicii din spitale au venituri salariale similare magistratilor (nu vorbim despre sefi in justitie si magistrati de la Inalta Curte, astia sunt….”Casta cu regim inchis si regulament propriu”, vorbim despre magistrati care instrumenteza dosare in Judecatorii/Tribunale chiar Curti de Apel), ar trebui precum acestia din urma, sa aiba „interzis” la orice alta activitate economica (mai putin cea pedagogica/profesorala). Magistratii au interzis prin lege sa-si completeze veniturile atata timp cat profeseaza , pot doar sa predea la Universitati/facultati (si e normal sa fie asa), la fel ar trebui sa fie si pentru medici. Sistemul public spitalicesc a ajuns o „piata de desfacere” pentru „oferta” medicilor bugetari-negustori.