G4Media.ro

Departamentul de Comerţ din Statele Unite a redus de la 83% la…

Sursa: Intermodal-logistics.ro

Departamentul de Comerţ din Statele Unite a redus de la 83% la 37% tariful antidumping în cazul tablelor fabricate la Alro/ Compania susține că decizia survine unei plângeri, ”a poziției ferme și argumentelor suplimentare”

Departamentul de Comerţ din Statele Unite a anunţat reducerea la 37,26% a tarifului antidumping în cazul tablelor originare din România, fabricate de Alro, informează compania printr-un comunicat transmis Bursei de la Bucureşti.

  • „Societatea Alro SA a anunţat anterior investitorii şi persoanele interesate că, în ceea ce priveşte plângerea pentru stabilirea de tarife antidumping pentru anumite produse din aluminiu provenind din 18 ţări, printre care şi România, primită de Comisia de Comerţ Internaţional a Statelor Unite, hotărârea preliminară a Departamentului de Comerţ al Statelor Unite este aceea de a impune producătorilor vizaţi tarife antidumping între 1,24 % şi 352,71%. Plângerea a fost înaintată de Asociaţia Aluminiului din Statele Unite (US Aluminium Association) şi se referă la table din aluminiu cu o grosime între 0,2 mm şi 6,3 mm, fabricate din aliaje comune. În cazul tablelor originare din România, fabricate de Alro SA, urmare a poziţiei ferme şi a argumentelor suplimentare prezentate de către societate, Departamentul de Comerţ din Statele Unite şi-a anunţat decizia finala privind tariful antidumping, revizuindu-şi poziţia iniţială şi reducând acest tarif de la 83,94% la 37,26%”, se precizează în comunicat, citat de Agerpres.

În data de 31 martie 2021, Comisia Statelor Unite pentru Comerţ Internaţional (USITC) a dat votul final asupra solicitărilor de instituire de tarife antidumping împotriva ţărilor. În ce priveşte produsele originale din România, cât şi cele originare din Bahrain, Brazilia, Croaţia, Egipt, Republica Federală a Germaniei, India, Indonezia, Italia, Oman, Serbia, Slovenia, Africa de Sud, Spania, Taiwan şi Turcia, votul USITC a fost de instituire de tarife antidumping în cuantumurile stabilite anterior de către Departamentul de Comerţ al Statelor Unite.

Decizia USITC poate fi atacată în continuare la instanţele competente din Statele Unite şi este subiect de revizuire anuală pe cale administrativă. În urma revizuirii, tarifele stabilite pot fi modificate sau eliminate, se precizează în comunicatul citat.

„Compania continuă să considere atât plângerea iniţială, cât şi decizia USITC, ca fiind nefondate şi intenţionează să îşi apere cu fermitate poziţia în faţa autorităţilor americane implicate. Vom continua să informăm permanent investitorii şi publicul referitor la desfăşurarea evenimentelor legate de această plângere antidumping”, subliniază Alro.

Alro este o subsidiară a Vimetco N.V., companie globală de aluminiu primar şi procesat, integrată pe verticală. Alro este unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integraţi pe verticală din Europa, după capacitate, având o capacitate de producţie instalată de 265.000 tpa, 35.000 tpa de aluminiu reciclat şi 335.000 tpa de aluminiu turnat.

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Asa a stabilit sedinta CAER? Romania sa produca doar veceu in curte?

    Asta inseamna economie de piata, libera, democrata si cu presa pe care o vedeti.

    • Pentru ca Trump a decis sa-si produca aluminiu in tara lui. A pus taxe mari pe aluminiu si otel ca sa-si stimuleze productia locala si sa nu depinda de altii. In principal de China.

    • Era o intrebare retorica. Toate idealurile pompate de Europa Libera in anii 80 nu erau reale: economia nu era libera deca cand voia sa ti-o cumpere pe doi lei, jandarmii numarau voturile in cazul in care nu prelungea Nastase referendumul cu o zi, libertatea religioasa e cu biserici inchise, trupele de ocupatie au revenit dupa o pauza de 40 de ani.

    • Nu ai inteles nimic, practic taxa antidumping a fost redusa, ceea ce e in beneficiul nostru. Pana la urma noi putem produce orice vrem daca avem cui sa i le vindem.

    • Și Romania a decis să producă armament in România că sa nu mai depindă de importul din US de aceea sunt tarife foarte mari la importul de armament din US.

    • Ba am inteles perfect. Muncitorii tromani sunt smantaniti cu o taxa pe motive, ca sa poata sa stea cei mai obezi oameni ai planetei acasa si sa le bage Trump+Biden stimul pe card.

      Candva taxa era X la suta, altadata era Y la suta, iar astia sunt aliatii tai strategici care isi vor da viata pentru apararea ta.

      Nu trebuie sa faci scoala la Work and Travel ca sa intelegi cum e cu linsul cizmei ocupantului.

  2. TARÍF, tarife, s. n. 1. Preț (stabilit oficial) pentru prestările de servicii, transport, telefon, radio, consum de energie electrică etc. ♦ Retribuție oficială stabilită pentru o anumită muncă. 2. Tabel, listă cuprinzînd prețurile unitare sau specifice pentru diferite servicii (publice) și condițiile stabilite pentru aplicarea lor. 3. (În sintagma) Tarif vamal = tabel în care sînt înscrise taxele vamale la care sînt supuse mărfurile trecute peste granița unui stat

    Fara cuvantul „vamal”, „tarif” se refera la ceea ce percep prestatoarele de servicii.