G4Media.ro

Deplasările neesențiale în spațiul UE, interzise până în 15 mai

Deplasările neesențiale în spațiul UE, interzise până în 15 mai

Comisia Europeană prelungește restricțiile pentru limitarea pandemiei de Covid-19, propunând ca deplasările neesențiale în spațiul UE să fie interzise până în 15 mai. „Deşi vedem primele rezultate încurajatoare, prelungirea restricţiilor de călătorie este necesară pentru a continua reducerea riscurilor ca boala să se propage în continuare” a declarat Margaritis Schinas, vicepreşedinte al Comisiei Europene pentru promovarea modului nostru de viaţă european.

La 17 martie, toate statele membre UE cu excepţia Irlandei, precum şi Elveţia, Norvegia, Liechtenstein şi Islanda au decis să impună iniţial măsura restricției pentru 30 de zile. Fiecărui stat membru îi revine să adopte o decizie cu privire la prelungirea propusă de Comisie. Excepţii se aplică rezidenţilor de lungă durată în UE, membrilor familiilor cetăţenilor UE, diplomaţilor şi anumitor membri ai personalului medical – transmite Agerpres.

Orice decizie de a extinde restricţiile dincolo de 15 mai va trebui să fie evaluată ”pe baza evoluţiei situaţiei epidemiologice”, a precizat executivul comunitar.

Franța introduce ”permisul de călătorie”

Pe de altă parte, toți străinii care intră în Franţa sau în teritoriile franceze de peste mări au nevoie, începând de miercuri, de un permis de călătorie, a anunţat ministerul de interne de la Paris. Formularul în engleză şi franceză poate fi descărcat de pe site-ul ministerului. Documentul trebuie completat şi prezentat la punctele de trecere a frontierei sau înainte de îmbarcarea în cursele aeriene către Franţa. Nu doar turiştii, ci şi cei care trebuie să intre în Franţa din alte state membre ale Uniunii Europene din motive de serviciu trebuie să precizeze motivul călătoriei. De asemenea, personalul navelor şi avioanelor şi lucrătorii din transporturile internaţionale de mărfuri trebuie să aibă documentul asupra lor.

În Franţa se aplică restricţii de călătorie de la jumătatea lui martie, pentru limitarea transmiterii coronavirusului: rezidenţii pot ieşi din locuinţe doar cu permise în care se precizează motivul deplasării. Poliţia aplică măsurile cu stricteţe, consemnează dpa.

 

Sursa Foto: Radio Romania Actualitati

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Hauleu, i-ati spus asta si lui Klaus? Nu de alta, dar el ne baga pe gat toti covizii veniti inapoi dupa ce si-au pierdut „slujbele” din afara.

    • Amice… esti un nimeni.

    • Lucrez la stat am de munca pentru cei veniti din alte tari care au ramas fara munca imi construiesc o casa de vacanta la munte si am nevoie de meseriasi constructi

    • Tu ce ai fi făcut ba, prostea?! Sunt cetățeni români, exact ca tine: ce daca au plecat, nu mai sunt? Unde ai văzut vreodată asta?

  2. Moral vorbind: libertatea de circulatie a persoanelor e mai importanta decat libera circulatie a marfurilor. Are legatura cu dreptul persoanei de a diapune de ea insasi. Vine la pachet si cu obligatii dar este un drept. Uniunea europeana sacrifica acest drept in numele isteriei covid.
    Despre fratii romani refuzati la granita: sunt fratii nostri. Buni sau rai, muncitori sau hoti sunt romani si moral nu le poti refuza dreptul de a se intoarce in tara (cum nu ar trebui sa ii extradezi nicunei alte tari, fie ea sua).
    Partea proasta e ca in urma afacerii covid vor iesi mai bine iliberalii lui viktor orban decat pampalaii lui ludovic orban. Uniunea europeana isi calca pe principiile fondatoare si foarte probabil se va destrama. Politic e varza, economic se vede ca nu poate suplini intr-o luna de zile importul amaratelor de masti din china. Zero barat