Depresii post-electorale: Terapeuții din New York se pregătesc să trateze pacienți stresați de alegeri / Seattle oferă o zi liberă angajaților supărați de eventuala victorie a lui Trump
Terapeuții din New York se pregătesc să trateze o avalanșă de pacienți deprimați și stresați după alegeri, indiferent de rezultatul scrutinului prezidențial de marți, în contextul celei mai tensionate campanii electorale din istoria recentă a Statelor Unite. Aceasta în contextul în care, potrivit unui sondaj recent, 65% dintre respondenți au declarat că suferă diferite niveluri de stres, de la moderat la mare, din cauza alegerilor pentru Casa Albă. În același timp, într-un alt gest care reflectă dramatismul luptei electorale dintre Donald Trump și Joe Biden, angajații și studenții din zona Seattle au primit acceptul să își ia liber miercuri, la o zi după Election Day, ca să se refacă mental în cazul victoriei republicanului.
Canalul de televiziune FoxNews a afirmat că fenomenul alegătorilor americani stresați de rezultatul scrutinului s-a manifestat puternic în urma victoriei lui Trump în 2016, în fața democratei Hillary Clinton. Anul acesta nu pare să fie diferit.
Postul l-a citat pe doctorul psiholog, Chloe Carmichael, care a declarat: „Nu am văzut niciodată așa ceva în ceea ce privește nivelul de frică, anxietate și furie pe care acestea (alegerile) îl provoacă oamenilor de ambele părți. Oamenii simt că aceasta este o situație de viață și de moarte.”
O psiholoagă care lucrează în districtul Uppert West Side din Manhattan, Judith Schweiger Levy, a declarat că alegerile reprezintă singurul lucru despre care vorbesc pacienții ei, adăugând că „nu ar fi surprinsă dacă sunt mulți, mulți oameni care sună la liniile telefonice de asistență în situații de criză sau își trimit mesaje la terapeuții sau la pacienții lor” în noaptea alegerilor .
„Oamenii nu se simt în siguranță. Aceasta este provocarea în care ne aflăm. Ei trebuie să se simtă în siguranță. Aceasta este ca atentatele din 11 septembrie multiplicate exponențial,” a afimat Levy.
Carmichael a spus că „elementul de incertitudine agravează totul. Există șansa ca în noaptea alegerilor să nu știm care sunt rezultatele. Este greu să ajungem într-un loc de acceptare dacă literalmente nici nu știm ce acceptăm.”
Experta a afirmat că pacienții săi înclinați spre dreapta politică se tem că, dacă Biden va câștiga Casa Albă, „piața se va prăbuși, deoarece acestea sunt unele dintre lucrurile pe care Trump le spune. Oamenii care îl susțin pe Biden se tem că Trump ar putea intra într-o confruntare nucleară și să ne vândă Rusiei.”
După ce Trump a învins-o pe Hillary Clinton în 2016, Carmichael a avut „un număr semnificativ de clienți care au trebuit să-și facă sesiunile prin video în acea zi. Nu se puteau ridica din pat. Nu au vrut să-și părăsească casa.” Pe de altă parte, alegătorii lui Trump „au venit la birou cu ochii strălucitori și tremurând de exaltare.”
Carmichael a prezis o creștere a apelurilor de la oameni care „nu simt că își pot deschide sufletele în fața prietenilor, familiei sau partenereului.” Iar situația este complicată și din cauza pandemiei de coronavirus, care a adăugat un stress suplimentar, iar oamenii nu pot pleca cu ușurință din orașele în care locuiesc.
Terapeuta a declarat că chiar și cuplurile căsătorite, care au un mariaj fericit și solid, au fost afectate din cauza diferențelor politice dintre parteneri. „S-au spart niște farfurii din cauza acestor diferențe și a furiei din cauza senzației că partenereul tău susține în esență un candidat care urmează să pună capăt Americii așa cum o știm noi. Aceasta este narațiunea pe care ambele părți o simt despre cealaltă,” a adăugat Chloe Carmichael.
La rândul său, Schweiger Levy a prezis că va trece mult timp până ce lucrurile se vor calma. Ea le-a recomandat oamenilor să caute plăcerea în viață: „Încercați ceva care să vă facă să vă simțiți bine sau să vă bucurați. Vă calmează creierul.”
Stresul electoral
Declarațiile celor două specialiste, legate de stresul pe care alegerile l-au avut asupra americanilor, sunt confirmate de analizele de pe teren. Un sondaj recent a indicat că 65% dintre respondenții americani au declarat că suferă diferite niveluri de stres, de la moderat la mare, din cauza alegerilor pentru Casa Albă.
Sondajul realizat de Harris cu participarea a 2.050 de adulți americani – efectuat online în perioada 22 – 24 octombrie – a constatat, de asemenea, că 48% dintre respondenți sunt mai stresați în legătură cu aceste alegeri decât cele din anii trecuți. Pentru a face față anxietății și depresiei, 46 la sută dintre respondenți au spus că vor mâna junk food, cu 42 la sută indicând că vor consuma pizza. De asemenea, douăzeci și șase la sută dintre respondenți au spus că vor bea bere, 23 la sută vor consuma vin și 15 la sută vor bea lichior, în timp ce13% dintre respondenți au declarat că vor consuma „produse de canabis.”
În aceste condiții, nu este de mirare că experții în sănătate mintală s-au grăbit să ofere sfaturi privind gestionarea „anxietății electorale”, în timp ce New York Times a făcut recomandări pentru a evita „stresul electoral,” mai ales că specialiștii citați de ziar au afirmat că panica și anxietatea nu vor lua sfârșit la finalul Election Day și că sezonul politic va continua.
The Post Millenial a citat cazul angajaților și studenților din zona Seattle, cărora li s-a spus de către angajatorii și administratorii instituților de învățământ că pot să își ia liber în ziua următoare alegerilor dacă se simt frustrați de eventuala victorie a lui Trump.
Deși realegerea președintelui Trump nu a fost menționată în mod specific drept motiv pentru așa-numita „Flex day”, un angajat al gigantului tehnologic Google a raportat că liderii echipei lor au sugerat angajaților să își ia ziua liberă dacă au nevoie să „facă față situației.” Un angajat al unei companii tehnologice mai mici din Seattle a declarat pentru The Post Millennial că întreaga companie a primit liber miercuri, astfel încât angajații să poată avea timp „să proceseze” rezultatele scrutinului. Relatări similare au fost raportate de angajații de la multe companii din Seattle, inclusiv Amazon și Facebook.
De asemenea, unele școli din zonă vor avea miercuri zi liberă pentru „procesare, reflecție și reacții” în urma alegerilor pentru Casa Albă. „O școală din Seattle face miercuri o zi flexibilă pentru a reflecta la victoria lui @realDonaldTrump, din cauză că elevii vor fi supărați că își vor pierde tot felul de drepturi civile,” a scris pe Twitter un realizator conservator de radio din zonă, Jason Rantz.
„Anticipăm o gamă completă de emoții în rândul studenților, precum și al adulților,” se menționa în mesajul postat de The Northwest School, o școală privată din metropola americană. „Unii vor avea nevoie de timp pe cont propriu; unii vor dori să se conecteze, să discute și să proceseze într-un mediu sigur; unii vor să aibă un sentiment de normalitate.”
Mesajul a precizat că numirea judecătoarei conservatoare, Amy Coney Barrett, la Curtea Supremă „și teama și amenințarea că pot fi puse în joc drepturile esențiale pentru comunitatea LGBT – egalitatea căsătoriei și drepturile civile – sunt devastatoare.”
La rândul lor, mai multe colegii și universități din întreaga Americă au planificate evenimente pentru studenții care trebuie să facă față problemelor de sănătate mintală post-electorală.
Universitatea din Michigan oferă resurse studenților prin intermediul a trei servicii – Counseling and Psychological Services, Wolverine Support Network și Michigan Medicine -, oferind acces la grupuri de sprijin pentru studenți și profesori care suferă de anxietăți provocate de alegeri.
Resurse similare sunt disponibile la Universitatea din Boulder (Colorado), care a declarat într-o postare pe Facebook că va crea „un spațiu virtual” pentru „studenții să proceseze orice au nevoie, în comunitate cu ajutorul consilierilor și angajaților instruiți.” Spațiul virtual va avea „camere tematice de relaxare,” între care „Îngrijirea de sine prin artă, meditație și mișcare,” „procesare generală” și „luarea de măsuri / pașii următori.”
La rândul lor, oficialii de la University of Central Florida au planificat adunări pentru ziua alegerilor și în ziua următoare, oferind servicii de sănătate mintală și consiliere pentru studenții „care au nevoie să vorbească cu cineva.” Serviciile de consiliere și psihologie (CAPS) vor găzdui marți „un grup de vindecare rasială” pentru „studenții de culoare pentru a-și exprima, prelucra și vindeca experiențele negative bazate pe discriminarea de rasă.” A doua zi după alegeri, CAPS va crea un „Post-Election Support Space” (Spațiu de sprijin post-electoral) pentru ca studenții „să-și discute sentimentele și gândurile despre rezultatul alegerilor într-un loc sigur și respectuos.”
De asemenea, consilierii de la University of Southern California lucrează pentru a „oferi sesiuni individuale, ateliere de grup și alte resurse” pentru studenții care se simt îngrijorați sau anxioși. Școala găzduiește ateliere de stres electoral până la mijlocul lunii noiembrie.
The Post Millenial a scris că aceste inițiative amintesc de reacțiile la victoria lui Trump din 2016. În toată țara, studenții, profesorii și administratorii au apelat la diferite metode ca „o formă bizară de terapie în urma alegerii lui Donald Trump.” Colegiile și universitățile i-au încurajat pe studenți să plângă, să îmbrățișeze câini și „chiar să bea ciocolată caldă pentru a-și alina psihicul fragil.”
De exemplu, Cornell University a găzduit o ședință de strigăte pentru susținătorii dezamăgiți ai democratei Hillary Clinton, Tufts University a organizat sesiuni de arte și meserii pentru studenți, în timp ce University of Pennsylvania a adus în campus căței, pisici și cărți de colorat pentru „mângâiere terapeutică.”
Surse: FoxNews, The Post Millenial, New York Post, New York Times, Vogue, Twitter
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
13 comentarii