G4Media.ro

Deputații din Comisia de muncă au adoptat în unanimitate propunerea de eliminare…

sursa foto: Inquam Photos/ George Calin

Deputații din Comisia de muncă au adoptat în unanimitate propunerea de eliminare a tuturor pensiilor speciale, cu excepția celor ale militarilor și polițiștilor / Votul final va avea loc mâine în plenul Camerei Deputaților, forul decizional

Deputații din Comisia de muncă a Camerei au votat marți, în unanimitate, amendamentele de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor, judecătorilor și procurorilor, ale personalului auxiliar din justiție, ale judecătorilor Curții Constituționale, ale funcționarilor parlamentari, ale funcționarilor Curții de Conturi, ale celor de la Avocatul Poporului și de la Academia Română, ale aviatorilor, diplomaților și ale foștilor șefi de stat.

De asemenea, în baza unui amendament propus de către deputatul independent Adrian Dohotaru au fost eliminate indemnizaţiile pentru aleşii locali.

Nu în ultimul rând, vor rămâne fără indemnizații de merit artiştii şi sportivii.

Membrii Comisiei au votat pentru păstarea pensiilor speciale ale militarilor, polițiștilor și jandarmilor, ale personalului din penitenciare și ale foștilor angajați ai serviciilor secrete.

Raportul adoptat de Comisia de Muncă, cu doar un vot împotrivă și două abțineri, va intra miercuri pe ordinea de zi a Camerei Deputaților, care este forul decizional.

Impactul bugetar al pensiilor speciale este de aproximativ 7 miliarde de lei pe an, beneficiarii fiind în jur de 185.000 de persoane, dintre care peste 9.000 sunt civili, aproximativ 76.000 sunt militari, iar restul de circa o sută de mii poliţişti şi angajaţi din alte structuri asimilate.

Potrivit datelor CNPP din luna noiembrie 2019, numărul beneficiarilor civili de pensii speciale este următorul:

– 606 foşti angajaţi ai Curţii de Conturi

– 1.797 foşti grefieri şi alţi foşti angajaţi ca personal auxiliar de specialitate al instanţelor şi parchetelor

– 1.444 foşti piloţi ai Aviaţiei Civile

– 792 foşti parlamentari şi funcţionari publici din parlament

– 845 foşti diplomaţi

– 3.861 foşti judecători şi procurori

Comisia de muncă a Camerei Deputaților a reluat marţi dezbaterile cu privire la două proiecte de lege referitoare la pensiile speciale, iniţiate de PNL şi, respectiv, USR.

Şedinţa comisiei a început la ora 16,00.

Proiectul PNL propune eliminarea pensiilor de serviciu pentru deputaţi şi senatori, judecători şi procurori, personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, poliţişti, funcţionari publici cu statut special, funcţionari publici parlamentari, pentru membri ai corpului diplomatic şi consular al României, membri ai Curţii Constituţionale şi personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România, cu excepţia pensiilor militare.

Proiectul USR prevede abrogarea pensiilor speciale, cu excepţia pensiilor militare şi ale magistraţilor, care vor fi plafonate la nivelul ultimului salariu de bază brut lunar din ultima lună de activitate.

Marţea trecută, Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor a început dezbaterile asupra celor două proiecte de lege, reprezentanţii mai multor sindicate şi asociaţii ale beneficiarilor acestor pensii solicitând respingerea actelor normative. După peste două ore de dezbateri, deputaţii din comisie au hotărât, la propunerea preşedintelui comisiei, social-democratul Adrian Solomon, amânarea luării unei decizii pentru a aştepta punctul de vedere al Guvernului.

După şedinţă, deputaţii PNL şi USR au acuzat PSD că de fapt nu doreşte eliminarea pensiilor speciale. Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a declarat că PSD „a orchestrat” o întâlnire la care au fost chemaţi reprezentanţii beneficiarilor de pensii speciale, dar niciunul al asociaţiilor de pensionari pe baza contributivităţii. De asemenea, deputatul USR Cristian Seidler a afirmat că s-a dovedit că PSD nu doreşte abrogarea pensiilor speciale, ci menţinerea lor.

Luni, Biroul Permanent Naţional al PSD a decis să susţină orice propunere a oricărui partid politic pentru abrogarea pensiilor speciale din România.

„Biroul Permanent Naţional a decis, prin vot, ca PSD să nu susţină în continuare pensiile speciale şi că vom vota orice propunere a oricărui partid politic pentru abrogarea pensiilor speciale din România. Vom demonstra acest lucru prin vot, inclusiv în această săptămână, am înţeles că vor fi în cadrul comisiilor parlamentare de specialitate discuţii pentru anumite propuneri legislative, iar PSD va vota pentru. Sunt în discuţii în această perioadă pensiile militare, pensiile de serviciu, care nu vor fi afectate, nu vor fi abrogate şi PSD va susţine aceste propuneri”, a precizat vicepreşedintele PSD Gabriel Zetea.

El a adăugat că, în cazul în care aceste proiecte pentru abrogarea pensiilor speciale nu vor fi adoptate, PSD are propriul proiect pentru supraimpozitarea tuturor pensiilor speciale din România.

Citește și: VIDEO Inițiativele PNL și USR de eliminare a pensiilor speciale au fost amânate. Dezbaterea va fi reluată într-o altă zi / Deputat PNL: Toți trebuie să fim egali în fața legii și nimeni într-o țară nu trebuie să fie privilegiat / PSD: Trebuie să lăsăm populismul la o parte

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

48 comentarii

  1. Deja si politisti ? Asa cine mai ramane fara?

  2. „eliminare a TUTUROR pensiilor speciale”…
    cu exceptia a vreo 90% din ele…
    Tare, frate..foarte tare.

    • Mi litarii si militienii adica cei ce au slugarit comunismul si mai ales cei care au tras la Revolutie in manifestanti trebuia sa beneficieze de pensia minima (de subzistenta), sa fie degradati si obligati sa presteze munci in favoarea societatii pana la implinirea varstei de pensionare.Asa consider eu ca era drept.

    • Cum nu se poate mai adevarat stimate domn. Pentru ce se mai spune a tuturor pensiilor speciale, cand de fapt doar se joaca cu ideea de eliminare a lor? Jmecherii astia de politruci si slugile lor in uniforma ne pun nervii la intins, incercand sa ne abureasca cu notiunea de pensie de serviciu. Bai ne lasati?! Atat timp cat va vin bani nemunciti de voi, dar munciti din greu de altii care iau un salariu de cateva ori mai mic decat voi militarii, inseamna ca se asimileaza pensiilor speciale. Ziceti ca e dreptul vostru sa primiti in plus. Dar al nostru care este: sa va tinem pe voi lipitorilor?

  3. Pai fix alea ale politistilor erau cele mai interesante …
    Au bagat acum si judecatorii CCR ca sa fie siguri ca pica legea la CCR.
    Daca totusi trece, au eliminat doar 5% din problema.

  4. Pai fix alea ale politistilor erau cele mai interesante …
    Au bagat acum si judecatorii CCR ca sa fie siguri ca pica legea la CCR.
    Daca totusi trece, au eliminat doar 5% din problema.

  5. Membrii Comisiei au votat pentru păstarea pensiilor speciale ale militarilor, polițiștilor și jandarmilor, ale personalului din penitenciare și ale foștilor angajați ai serviciilor secrete.

  6. Pai fix alea ale politistilor erau cele mai interesante …
    Au bagat acum si judecatorii CCR ca sa fie siguri ca pica legea la CCR.
    Daca totusi trece, au eliminat doar 5% din problema.

  7. Premierul Ludovic Orban a anuțat că Guvernul nu susține pensiile speciale ale magistraților.

    Întrebat dacă susține aceste pensii, primul ministru a precizat că principiul contributivității trebuie să stea la baza calculului pensiilor. „S-au baricadat cu decizia Curții Constituționale și nu este corect”, a spus Orban.

  8. Hai ca este ok! Vor rămâne in plata doar 175 de mii. Și, in plus, cei ce le vor primi nuci nu plătesc ei contribuții, ci instituțiile, adică tot bugetul statului. Ce este corect, este corect!

    • Dar nu mai bine vă duceți voi dracului cu inepțiile voastre cu tot? Va agitați ca niște boi la jug . Mai bine munciți voi 25 de ani in armată sau poliție și după aceea să vedem opiniile voastre. După 25 de ani in care nu ai dreptul (obligația) decât să respiri ca sa vii la muncă și să votezi la alegeri un hoț sau altul, in care sâmbete, duminici, sărbători, aniversări de familie, nopți nu ai, pentru că așa vrea șeful întrucât legea îi permite prea multe, e normal sa ai macar o pensie decentă. Dar pentru ofuscați și complexați astea sunt blasfemii nu? Indiferent ce ați spune, sunteți limitați in gândirea voastră de gândaci de o prostie aruncată în spațiul public de un prost, care a fost preluată apoi și rostogolită în neștire de alți idioți, in speranța că se va întoarce împotriva militarilor și polițiștilor , marea masă a celor care nu gândesc. Și văd că s-a reușit.

    • Pentru un domn cu 25 de ani de munca….grei ma gandesc la intendenta si altele asemenea – fiindca ati replicat elegant, civilizat si intelectual, imi permit sa adaug aceste randuri:

      Codul Fiscal
      Art. 141. – Excepții specifice contribuțiilor de asigurări sociale

      Se exceptează de la plata contribuțiilor de asigurări sociale următoarele venituri:

      c) veniturile acordate, potrivit legii, personalului militar în activitate, polițiștilor și funcționarilor publici cu statut special care își desfășoară activitatea în instituțiile din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională, pentru care se datorează contribuție individuală la bugetul de stat potrivit Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat.

      SAU
      Texte Incidente din legislatie

      Lege 285 din 2010

      Art. 5. – (1) Pentru personalul militar, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare se majorează valoarea soldei lunare/salariului lunar, determinată potrivit prezentei legi, astfel încât majorarea cotei contribuţiei individuale de asigurări sociale de stat, stabilită prin legea care reglementează sistemul unitar de pensii publice, să nu conducă la diminuarea sau creşterea venitului net realizat lunar din solde/salarii de aceste categorii de personal.

      Codul Fiscal

      Art. 141. – Excepţii specifice contribuţiilor de asigurări sociale
      Se exceptează de la plata contribuţiilor de asigurări sociale următoarele venituri:

      (…)
      c) veniturile acordate, potrivit legii, personalului militar în activitate, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special care îşi desfăşoară activitatea în instituţiile din sectorul de apărare, ordine publică şi securitate naţională, pentru care se datorează contribuţie individuală la bugetul de stat potrivit Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat.

      Lege 223 din 2015 ( a pensiilor militare)

      Art. 31. – (1) Cota de contribuţie individuală la bugetul de stat este egală cu cota de contribuţie individuală de asigurări sociale. Baza lunară de calcul al contribuţiei individuale o reprezintă solda lunară brută/salariul lunar brut, iar în situaţia în care aceasta este mai mare decât valoarea a de 5 ori câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat, contribuţia individuală la bugetul de stat se calculează în limita acestui plafon.

      Stimate domn, in rest numai de bine! Asta fiindca asi dumneavoastra ati vorbit civilizat!

    • Draga HERCULES:
      Credeam ca armata are ca scop apararea patriei. Dupa descrierea ta, armata este un fel de bal mascat unde un sefulet sau altul decide daca te lasa simbata acasa sau nu.
      Intrebare:
      De cite ori a actionat armata cu arma in mina in ultimii 30 de ani?
      Raspuns:
      De 2 ori.
      Odata in decembrie 1989 cind a omorit x (numarul este secret) manifestanti la ordinele unora care nu pot fi numiti sau invinovatiti de ceva
      Atunci cind citeva sute de soldati au participat in misiunile din Afganistan (subliniez: nu a participat toata armata, ci numai citeva sute!)

  9. Toate bune,dar pe grasuniciul ala,sef de comisie,nu l ia nimeni de craciunul asta?

  10. Băi frate, le tai la sportivii care au obținut performanțe adevarate si le lași polițiștilor? :((((((
    Adică prostalaii fără studii de la Poliția Caracal care n-au facut nimic si au iesit la pensie imediat după tragedia din vară rămân cu pensia specială? Si atatia altii care stau si freacă menta prin birouri in timp ce străzile din România devin nesigure vor iesi tot la 45 de ani cu pensie speciala?
    Ce dreptate e asta? :(((((((((((((

    • Sa le tai sportivilor, antrenorilor care au adus glorie acestei tari este de neadmis, este nedrept. Ce sa mai spunem de artistii care ne-au facut viata mai frumoasa si care au pensii mizerabile. Rusine!

    • Doamna Ela, dar Învățătorul care v-a pus in mâna stiloul sau doctorul care v-a îngrijit pe dumneavoastră sau pe cineva apropiat nu au fost “speciali”?! Cu ce v-au ajutat mai mult alte categorii profesionale favorizate! Toți egali sau nu are rost sa o luam de la capăt!

    • Sportivii au avut salarii si premii enorme.
      Au vile cu piscină si masini scumpe.

    • Ella- artistii sunt plini de bani! Canta la 3 nunti sambata, la 3 nunti duminica, vand discuri, apar la radio si tv, fac turnee in tara si strainatate.Actorii joaca in filme, teatru, seriale tv, prezinta spectacole, ..nu e cazul sa le plangem de mila cand vezi ce vile si masini au.Sportivii sunt platiti dupa performanta…cei buni au si bani multi( Halep, Neagu, Tecau etc.

  11. Felicitări, e un început bun. Continuati tot asa.

  12. De ce doar POLITISTII????Au uitat de GARDIENII PUBLICI, astia de ce sa nu beneficieze de pensie speciala? Ce , ei nu au burta mare??? Au…ca i am vazut eu prin intersecții…

    • Aia sunt platiti de primarii, bunaoara scarba de firea le-a dat niste salarii absolut ametitoare, de parca si-a facut garda personala.

    • Poliția Locală trebuie desființată.
      Au salarii mari si amendează bătrâne care vând leustean in piata.

  13. Sper că Sindile și Cucoș nu vor ajunge sa beneficieze de pensie speciala, la fel și cei care la un moment dat au avut o condamnare penală…

  14. De rasu curcilor!
    Miliția si Securitatea rămân cu pensii speciale.
    PlusJandarmeria!
    Si spionii care au bani fara număr!
    Si alte structuri care inseamba 100.000 pensii speciale.
    Tăiem cca 9000 de cazuri dar mai raman pe langa armata inca unasutamii de linge blide.
    Ce lege si Parlament de rahat!

  15. Nimic nu se va schimba. A se analiza ce venituri va avea sluga comunista și pesedistul valer dornean. Este doar praf în ochi. Țara asta este sistematic distrusă de cei care o conduc pt că proștii nu sunt în stare să facă nimic. Un milițian care a tăiat frunză la câini 25 de ani ia 12000 pensie iar un muncitor civil ia 1600 după 40-50 de ani muncă și contributivitate. Păi asta e dreptate? Pt ce dublează alocațiile? Sa-si cumpere lumea mai multă băutură și țigări din banii copiilor. Nicio dreptate în societate.

    • Nici alocații mărite nu vrei, nici pensii speciale pt.polițiști și militari nu vrei ….pai așa e pe afară, interesează-te! Intereseaza -te și despre viața de militar și polițist cu toate restricțiile și îndatoririle pe care le are ! Nu te lăsa condus de ura

  16. Ăștia să vă voteze și voi înșivă!

  17. continua programul USL 2012-2040 :))) traiasca reforma & progresul !!! in curand vor emigra si pensionarii :))))

  18. Toti analfabetii si psihopatii s-au dus in armata si in miltie, tocmai pentru ca nu erau buni de nimic si nici nu le-a placut munca.
    Dupa ’89 tara asta este tinuta captiva de ciumele armata si militie. Toate resursele au fost acaparate de ei sau prin interpusii lor. Ei sint cei ce pun politicienii care promit ca le protejeaza in continuare interesele. Votul nostru este mereu fix-pix, pentru ca nu putem alege decit ce vor banditii astia care in plus mai beneficiaza si de pensii speciale, absolut nemeritate.

  19. Va fi un mare scandal! Si-au pus justitia si Curtea Constitutuionala, cel putin, in cap. Vedeti ce declaratie dura a dat astazi D-na Lia Savonea, Presedinta Consiliului Superior al Magistraturii!
    Oricum proiectul legii va fi contestat la Curtea Constitutionala, de care nu va trece.PSD-ul a votat pentru in comisia de munca deoarece castanele incinse sunt in mana guvernului PNL, care a promovat initiativa.

    • Hop-asa, zici ”D-na Lia Savonea”, mama, cara-te dreaq de postac psdist, pentru stiinta ta, n-are dreptul legal sa atace nimic la ccr, decat prin ministerul justitiei, asadar nu-l vad pe Predoiu sa atace ceva, ca e chiar proiectul PNL de abrogare a pensiilor speciale.
      Pe de alta parte, sa dea Dumnezeu sa-si puna psdistii ccr si justitia in cap, ca sa nu mai scape pe banda rulanta hotii din parnaie, sau sa le fie anulate procesele, or sa primeasca te miri ce pedeapsa cu suspendare, cand ei au furat cu zecile de milioane de euro!

  20. Aha. Deci marea tăiere e de fapt la loc comamda pentru 176.000 de inși ?!?!
    Asta înseamnă eliminare ? Glumiți ?

  21. Aha. Deci eliminarea tuturor pensiilor speciale, mai puțin 176.000 !
    Bravo mă !

  22. Oameni buni trebuie sa fim mai optimisti ,eu zic ca este un inceput bun dar bineinteles noul guvern are multe de demonstrat cu totii suntem nemultumiti de atatea promisiuni care nu s-au implinit in toti acesti ani…ramane sa vedem faptele lor.Tuturor va doresc Sarbatori Fericite!

  23. Ne gandim la o plimbare prin fața Parlamentului câteva sute de mii de oameni si le spunem :
    Abrogarea tuturor pensiilor speciale!!!

    Dizolvarea Parlamentului !
    DEMISIA Guvernului Orban!
    Alegeri anticipate!

  24. Hai să vedem mâine la votul din plen, care vor fi zdrențele ordinare care se vor opune la vot eliminării pensiilor speciale ale nesimțiților de magistrați (printre alții) și atunci să ne amintim cum și pe cine votăm anul viitor la locale și parlamentare…….

  25. Manipulările tăierilor ”pensiilor speciale” pentru militari și polițiști și ”polițiștii ies la pensie la 40 de ani”. Manipulările ”necontributivității” militarilor și polițiștilor. Cine câștigă capital electoral din acest scandal și cine e interesat să mențină categoriile socio-profesionale învrăjbite.

    Politicienii fac ce fac și reușesc într-un timp extrem de scurt să învrăjbească toate categoriile sociale. Politicienii știu să manipuleze, știu să profite de neștiința oamenilor, de ura lor și să o canalizeze împotriva cui și cum vor, totul ca ei să pară salvatorii țării. Ultima problemă a țării urmează a fi rezolvată, SE DOREȘTE TĂIEREA PENSIILOR DE SERVICIU ALE MILITARILOR ȘI POLIȚIȘTILOR. Trecând peste faptul că, politicienii nu fac diferențe între ”special” și ”de serviciu”, nici mass-media nu mai face diferențe între cele două categorii de pensionari, amestecându-i pe toți la grămadă, ieșind un talmeș-balmeș general. Toți ne desenează PENSII SPECIALE. Hai să vedem ce înseamnă o pensie SPECIALĂ, cine o încasează, în ce cuantum și ce înseamnă o pensie ”de serviciu”, cine o încasează și de ce!
    CE LEGI SE APLICĂ PENSIILOR SPECIALE?

    Legea nr. 223/2007 privind Statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviația civilă din România

    Legea nr. 567/2004 privind Statutul personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea

    Legea nr. 7/2006 privind Statutul funcţionarului public parlamentar

    Legea nr. 216/2015 privind acordarea pensiei de serviciu membrilor Corpului diplomatic şi consular al României

    Legea nr. 303/2004 republicată, privind Statutul judecătorilor și procurorilor

    Legea nr. 94/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii de Conturi

    Legea nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale

    Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor.

    CINE ÎNCASEAZĂ PENSII SPECIALE? CÂT SUNT DE MARI? CÂTE PENSII SPECIALE EXISTĂ?
    Parlamentarii, diplomații, magistrații, grefierii, personalul aeronautic, auditori ai Curţii de Conturi, judecătorii CCR şi funcţionarii parlamentari, conform legii. Aceștia iau pensii SPECIALE între 8.000 și aproximativ 37.000 lei lunar. Sunt aproximativ 86.000 de pensii speciale cuprinse în cuantumul mai sus menționat și reprezintă 0.1% din bugetul naţional de pensii.
    CE LEGI SE APLICĂ PENSIILOR DE SERVICIU? CINE BENEFICIAZĂ DE PENSII DE SERVICIU? CÂT DE MARI SUNT?
    O singură lege, Legea 223/2015. De această lege beneficiază polițiștii, jandarmii, pompierii, militarii. Sunt aproximativ 155.000 de persoane, dintre aceștia – circa 85.000 – MApN. 55.000 – Interne, 15.000 servicii, care iau pensii de serviciu. Cele mai multe pensii de serviciu sunt situate între 2.200 și 3.500 lei și aparțin celor mulți, polițiștii și militarii care au fost efectiv în stradă.
    MANIPULAREA ”CONTRIBUTIVITĂȚII”
    S-a vorbit mult și în mod mincinos de ”contributivitate” și de faptul că polițiștii și militarii nu contribuie la sistemul public de pensii. NIMIC MAI FALS! Pensiile militarilor și polițiștilor nu fac parte din sistemul public de pensii, însă sunt plătite din bugetele ministerelor de resort, prin intermediul caselor sectoriale de pensii, unde tot militarii şi poliţiştii cotizează în perioada de activitate! Un militar sau un polițist plătește LA FEL CA ORICE ALT ANGAJAT impozitul pe venit – 16%, asigurările de sănătate alte 5,5 la sută şi asigurările sociale, încă 11%. De la 01.01.2018 s-au modificat procentele prin care contribuim la sănătate și la pensii, procentele fiind mult mai mari, 25% pensii și 10% la sănătate.  
    MANIPULAREA ”POLIȚIȘTII IES LA PENSIE LA 40 DE ANI” 
    MANIPULAREA GRUPELOR DE MUNCĂ
    Într-adevăr, a existat o prevedere în legea 360/2002, privind Statutul polițistului, prin care era stipulat faptul că, la desființarea unei funcții, un polițist putea să aleagă o altă funcție sau să iasă la pensie. Această prevedere a fost abrogată! Bineînțeles că ghiciți cine a beneficiat de această prevedere. Câțiva orientați și oportuniști din minister, care au ieșit la pensie la vârsta la care eu mă băteam pe stradă cu tâlharii și încă o mai fac! NICIUN POLIȚIST ”tălpaș” nu a ieșit la pensie la 40 de ani!!! Am 44 de ani și muncesc pe brânci, la fel ca mulți alți colegi, unii de 50 sau chiar 55 de ani! S-a mințit cu privire la grupele speciale de muncă. Vreau să vă întreb, minerii nu au grupe speciale de muncă? Medicii nu au? TOATE CATEGORIILE PROFESIONALE CU RISCURI PROFESIONALE BENEFICIAZĂ DE grupele speciale de muncă. Pentru fiecare categorie profesională încadrată la riscuri profesionale de muncă există o legislație care prevede aceste grupe, ELE NU SUNT PREVĂZUTE EXCLUSIV PENTRU POLIȚIȘTI ȘI MILITARI.
    LA CE VÂRSTĂ IES MILITARII SAU POLIȚIȘTII LA PENSIE ÎN ALTE ȚĂRI
    Între 45 de ani (ex. ofițerii inferiori și superiori în Italia) și 55-65 de ani (ex. general de armată în Germania). Pensiile reprezintă între 75% și 85% din cele mai bune salarii încasate de către aceștia. Cea mai mică pensie din UE (vorbind de țările dezvoltate, exceptând țările slab dezvoltate) a unui militar/ este de aproximativ 1.500 de euro. Bineînțeles că trebuie păstrate proporțiile. În România militarii/polițiștii ies la pensie, în medie la vârsta de 50 ani, iar pensia este situată, pentru cei mai mulți, între 2.200 lei și 3.500 lei. (500-700 euro aprox.). ÎN SUA un militar/polițist ia, în medie, o pensie de 4.350 dolari. Speranța de viață a unui pensionar polițist/militar român este de 62,5 ani, a unui pensionar militar sau polițist din SUA este de 75-80 de ani.
    DE CE MILITARII ȘI POLIȚIȘTII NU IAU PENSII LA FEL CA ORICINE?
    Păi, pe lângă statisticile paralele din țările UE, America de Nord, de SUD etc, există niște mici diferențe. Oricât am vrea, nu putem pune pe același palier, o infirmieră dintr-un spital, cu tot respectul pentru aceste doamne (deși din punct de vedere salarial aceasta are mai mare salariul) și un ofițer de poliție, absolvent de Academie, așa cum eu nu mă pot compara cu un medic niciodată. În plus, potrivit Deciziei ICCJ, nr. 39/2018, statul recunoaște principiile legii 223/2015, respectiv, citez, ”loialitatea, sacrificiile și privațiunile suferite de militari, polițiști și funcționari publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare și familiile acestora pe timpul carierei”. Este ca și cum ai spune că un inginer trebuie să ia aceeași pensie cu un muncitor în construcții, la fel, cu tot respectul pentru ambele categorii de socio-profesionale. S-au spus multe, că nu merităm nici pensiile din prezent, că suntem în tot felul. Păi, îi rog pe cei care se consideră demni de a urma această carieră să facă tot posibilul și să curețe sistemul, intrând chiar ei în acest sistem. Dacă pot, evident. O să vă dau un exemplu. O asistentă medicală șefă ATI câștigă 8.100 lei net. Un medic de pe ambulanță ia peste 22.000 lei. Un șofer pe ambulață 5.500 lei. Știți ceva? Mă bucur mult pentru ei. Merită toți banii! Noi nu ne vom hrăni cu ura și lipsa de respect cu care suntem tratați de către ceilalți.

  26. Da de ce miliț@@@ni rămân cu pensiile babane?
    Ei au 3 ####$$$$e????
    Aud o poveste despre faptul că ei prind infractori și din această cauză trebuie să iasă la pensie la 45 de ani.În prostia mea eu credeam că polițiști trebuie să cânte la pian ori să lucreze în cofetărie.
    În consecintă polițisti au intrat în sistem ca să nu se întâlnească cu infractori.
    Medicii nu primesc pensii babane deoarece nu prid infractori.
    Vă dați seama după 4-5 ani de facultate , după 4-5 ani rezidențiat acesti p@@@ziții nu sunt în stare să prindă infractori așa cum fac bravii polițiști.
    Dar doamne ferețte să te opreze polițistul de proximitate.

  27. Abrogarea tuturor pensiilor speciale!!!
    Altfel ne batem joc de cei care lucreaza in sectorul privat si platesc taxe si impozite .

  28. Ella- artistii sunt plini de bani! Canta la 3 nunti sambata, la 3 nunti duminica, vand discuri, apar la radio si tv, fac turnee in tara si strainatate.Actorii joaca in filme, teatru, seriale tv, prezinta spectacole, ..nu e cazul sa le plangem de mila cand vezi ce vile si masini au.Sportivii sunt platiti dupa performanta…cei buni au si bani multi( Halep, Neagu, Tecau etc.

  29. Neretroactivitatea legii mai exista in Constitutie ? Legea dispune numai pentru viitor, cu excepția legii penale sau contravenționale mai favorabile”Legea nouă (cu efecte retroactive) ar anula ceea ce s-a stabilit în baza legii vechi.Exemplu -vanzarea unei case
    noul proprietar ramine si fara casa si fara bani , aceasta revenind vechiului proprietar.
    Aceasta este Romania normala ?

  30. Pentru descreierați și derbedei care nu fac nimic pt țară, pensie la 70 de ani cum vrea UE, restul care au muncit merită o pensie specială și respectul cuvenit. Cei care muncesc afară câte 3-4 luni pe an , sunt buni de comentat în statul unde fac masaj la alți.