G4Media.ro

Parlamentul a încuviințat cu 227 de voturi pentru și 23 împotrivă cererea…

Sursa foto: Facebook / Adrian Miuțescu

Parlamentul a încuviințat cu 227 de voturi pentru și 23 împotrivă cererea de percheziție informatică în cazul deputatului Miuţescu: Nu mă simt vinovat / Pentru prestigiul Parlamentului, votaţi „pentru”

Parlamentul a încuviințat, luni, cu 227 de voturi pentru, 23 împotrivă și 9 abțineri cererea de percheziție informatică formulată de DNA în cazul depuatului Adrian Miuțescu.

Deputatul Adrian Miuţescu a susţinut, luni, că este nevinovat în legătură cu acuzaţiile care i se aduc şi pentru care procurorii cer încuviinţarea efectuării unei percheziţii informatice, dar a precizat că, pentru prestigiul Parlamentului, colegii săi ar trebui să voteze pentru ridicarea imunităţii sale.

Plenul Camerei Deputaţilor dezbate şi votează, luni, raportul Comisiei juridice privind cererea ministrului Justiţiei de încuviinţare a efectuării percheziţiei informatice în cazul lui Adrian Miuţescu.

„Sunt aici pentru că nu vreau să fiu pus în situaţia ca în alte cazuri să se spună că m-am ascuns în spatele imunităţii parlamentare pentru a opri, să zicem, o cercetare sau o solicitare a Parchetului General. Din acest punct de vedere, nu am venit aici ca să spun să votaţi împotrivă.

Am venit în schimb să vă spun că eu consider că ceea ce este prezentat în referatul respectiv nu mă simt vinovat în niciun fel şi nu mi-am folosit nici influenţa, nici autoritatea pentru a obţine foloase pentru mine sau pentru alte persoane.

În acelaşi timp, pot să spun că toate aceste lucruri se bazează pe nişte discuţii purtate, am constatat acum când am văzut acest referat că mi s-au ascultat telefoanele din aprilie 2021 şi că aceste discuţii, care sunt nişte discuţii colegiale, politice, nu fac altceva decât să ne pună de multe ori pe toţi în situaţia de a purta aceste discuţii şi a fi într-o ipostază de acest gen”, a declarat Miuţescu.

El a adăugat că, pentru a păstra „prestigiul Parlamentului”, deputaţii ar trebui să voteze pentru ridicarea imunităţii sale.

„În momentul în care mi s-a luat acest telefon eu l-am predat, pentru că am considerat că nu am nimic de ascuns, deşi la momentul respectiv puteam să mă ascund în spatele faptului că nu mi se putea face o percheziţie corporală. Am predat acest telefon deşi puteam să spun că nu îl predau, pentru că eu am considerat că nu am nimic de ascuns. (…)

Acum două săptămâni mi-am dat demisia din PNL pentru că toate aceste lucruri nu am considerat că este bine să afecteze partidul. Sper ca Justiţia să îşi facă într-adevăr treaba, în aşa fel încât să fie o Justiţie corectă în tot ceea ce se întâmplă şi în tot ceea ce va urma”, a menţionat deputatul.

Context

Adrian Gheorghe Miuțescu, șeful PNL Argeș, este urmărit penal de DNA pentru că ar fi intervenit pentru numirea unui șef la Protecţia Consumatorilor, au anunțat procurorii Anticorupție vineri dimineață.

Alături de Miuțescu mai sunt urmăriți penal și Gelu Tofan, viceprimar al municipiului Pitești și președintele organizației municipale a PNL, Cristian Mitrofan, vicepreședinte al organizației locale, dar și Ovidiu Chiru, comisar superior la Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Argeș.

Conform comunicatului DNA, suspecții sunt cercetați pentru ”folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite”.

Procurorii arată că Miuțescu și-ar fi folosit influența ca președinte al PNL Argeș pe lângă șeful Protecției Consumatorului pentru a pune în funcție un șef la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Argeș. Postul era vizat de Ovidiu Chiru, dar fusese ocupat prin concurs de o altă persoană.

Ca un amănunt, Adrian Miuțescu era unul dintre susținătorii lui Ludovic Orban la Congresul pentru șefia PNL la Congresul din 25 septembrie. Tot ca un amănunt, DNA a închis în timp record dosarul penal în urma plângerii depuse de Marcel Ciolacu împotriva lui Florin Cîțu pentru modul în care a împărțit 1 miliard de lei primarilor, înainte de alegerile interne din PNL. Procurorii Anticorupție au clasat speța la doar patru zile după ce PNL și PSD au anunțat că ”au avut discuții bune” pentru formarea unui guvern.

Ludovic Orban a relatat la Realitatea Plus, că în timp ce plănuia strategia politică pentru alegerile interne împreună cu alți liberali, la un hotel din Argeș, deputatului Miuțescu i-a fost reținut telefonul de către DNA.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. Singurul cinstit intre hoți 😀

  2. PSD-im, PSD-im, PSD-im, PSD-im și PSD-IM, vă fu….em și vă furăm de vă nenorocim.
    Corupem și Hoțim pentru că doar atât știm.
    Noi nimic nu pățim, Justiția o jumulim.

    • ,Oare chear asa este? Oare nu mai pe_se_de ii corupt sa fim oameni seriosi, cum ar fi daca un om oarecare isi cumpara 6 case dintrun salar? Cu lam considera cinstit sau corupt? Si nu ori ce case ,sa fim realisti

  3. Sa vedeti cand se va intoarce roata.

    😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄

  4. Pai si a furat ceva? A vrut sa puna si el o pila undeva, mare scofala, toata lumea face asta. E ilegal? Daca nu poti pune o pila undeva, nu poti sa faci niste achizitii cu comision pentru familia ta, de ce te mai faci politician?

    • da berbecule, e ilegal, se cheama trafic de influenta

    • @Alin – Cred ca era ironic, totusi, All! Ce zici?

  5. Procurorii cerand voie sa ancheteze: „Sarutmana domn deputat … DNA suntem, aaa, stiti, ne dati oare voie sa va perchezitionam memoria device-urilor electronice ale dumneavoastra. Sa nu fie cu suparare, dar asa a venit ordinul de la noua putere. Sa traiti!”

    Ce rahat de tara! Sa trebuiasca sa ceri incuviintarea parlamentului pentru a putea sa strangi probe … ala pana vine incuviintarea sterge si arde totul!

  6. Procurorii cerand voie sa ancheteze: „Sarutmana domn deputat … DNA suntem, aaa, stiti, ne dati oare voie sa va perchezitionam memoria device-urilor electronice ale dumneavoastra. Sa nu fie cu suparare, dar asa a venit ordinul de la noua putere. Sa traiti!”

    Ce ra*hat de tara! Sa trebuiasca sa ceri incuviintarea parlamentului pentru a putea sa strangi probe … ala pana vine incuviintarea sterge si arde totul!

  7. ,Oare chear asa este? Oare nu mai pe_se_de ii corupt sa fim oameni seriosi, cum ar fi daca un om oarecare isi cumpara 6 case dintrun salar? Cu lam considera cinstit sau corupt? Si nu ori ce case ,sa fim realisti

  8. DNA sa comunice urgent si public daca:
    Perchezitie informatică in acest caz inseamna ca aveau deja in custodie laptop/ tableta/ PC ale persoanei investigate si acum au voie sa se uite pe ele

    sau daca
    Abia acum se duc sa le ridice.

    Daca este cazul 2 voi fi primul care va sustine ca procurorii de caz sa stea in fără plată o bună perioadă.