G4Media.ro

Deputatul USR Brian Cristian lansează primul studiu naţional cu date statistice referitoare…

sursa foto: captura video

Deputatul USR Brian Cristian lansează primul studiu naţional cu date statistice referitoare la stadioanele din România: Chiar şi în contextul investiţiilor masive realizate în ultimii 15 ani, acestea nu reuşesc să devină profitabile

Deputatul USR Brian Cristian, vicepreşedinte al Comisiei pentru Tineret şi Sport din Camera Deputaţilor, a realizat primul studiu cu date statistice referitoare la stadioanele din România. Deputatul afirmă că toate aceste facilităţi sportive înregistrează un bilanţ financiar negativ, cu cheltuieli mai mari decât veniturile şi chiar şi în contextul investiţiilor masive realizate în ultimii 15 ani pentru construirea noilor stadioane, acestea nu reuşesc să devină profitabile. În plus, statul român plăteşte anual aproape 50 de milioane de lei pentru a acoperi diferenţa dintre veniturile şi cheltuielile arenelor sportive, transmite News.ro.

Cercetarea, la care s-a lucrat aproape un an, vizează aproximativ 50 de stadioane din ţară şi cuprinde date esenţiale privind costurile de construcţie, veniturile şi cheltuielile, beneficiarii, capacitatea şi alţi indicatori relevanţi pentru gestionarea infrastructurii sportive.

”Acest studiu oferă o perspectivă detaliată asupra situaţiei actuale a stadioanelor din România şi propune soluţii, recomandări pentru o administrare eficientă şi sustenabilă a acestora. Este crucial să ne asigurăm că resursele investite în aceste facilităţi sunt utilizate optim şi că ele rămân un activ valoros pentru comunităţi pe termen lung”, declară deputatul USR Brian Cristian, potrivit unui comunicat oficial.

Potrivit acestuia, analiza datelor prezentate în studiu arată o realitate îngrijorătoare: toate aceste facilităţi sportive înregistrează un bilanţ financiar negativ, cu cheltuieli mai mari decât veniturile.

”Chiar şi în contextul investiţiilor masive realizate în ultimii 15 ani pentru construirea noilor stadioane, acestea nu reuşesc să devină profitabile. Pe de altă parte, avem stadioanele vechi, care se află în diferite stadii de degradare, nu au beneficiat de lucrări de renovare sau modernizare şi nu corespund cerinţelor anului 2024. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât aceste stadioane se află în proprietate şi administrare publică. Prin urmare, bilanţul negativ al acestora este acoperit din bani publici, banii cetăţenilor care, fără să aibă vreun cuvânt de spus, trebuie să contribuie la plata pierderilor generate de arenele sportive”, precizează Brian Cristian.

El subliniază că ”statul român plăteşte anual aproape 50 de milioane de lei pentru a acoperi diferenţa dintre veniturile şi cheltuielile arenelor sportive”.

Prin această cercetare, deputatul USR îşi propune să contribuie la îmbunătăţirea infrastructurii sportive din ţara noastră şi să consolideze poziţia României în rândul ţărilor cu o tradiţie sportivă de excepţie, se mai precizează în comunicat.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Pai ca sa devina stadioanele profitabile, trebuie organizate evenimente.
    Pentru ca sa organizezi evenimente, trebuie sa vina lumea la ele.
    Ca sa vina lumea la evenimente, lumea trebuie sa aibe bani.
    Lumea din Romania nu prea are bani.
    Degeaba ai stadioane daca lumea nu le ocupa nici macar pe jumatate la meciurile oficiale, acolo unde preturile biletelor sunt chiar mici. Concrete, festivaluri, etc pot fi organizate doar pe cateva dintre ele ca Arena National, Cluj Arena, stadionul din Craiova, etc… Restul sunt in orase mici. N-o sa vezi concerte Coldplay, Taylor Swift pe arena de 12 mii de locuri din Tg. Jiu. Chit ca e arena noua care a costat vreo 30 de milioane de euro.