Derogare pentru ciobani: DSV permite sacrificarea mieilor în ferme, până de Paște / Carnea va putea fi vândută doar către consumatori
Sacrificarea mieilor este posibilă, de regulă, în abatoare autorizate. Însă, în această perioadă, dacă au multe animale, oierii pot cere o derogare, pentru a organiza temporar puncte de sacrificare în propriile ferme, transmite Agenția de presă Rador, care citează Radio Brașov.
„Se acordă derogări numai pentru această perioadă de timp, respectiv 4 – 15 aprilie, prin care sacrificarea mieilor se va realiza în aceste locuri organizate în condiții legale, amenajări temporare care asigură supraveghere sanitar-veterinară și în care sunt respectate cerințele generale și specifice de igienă pentru alimente, precum și această normă extrem de importantă pentru noi, medicii veterinari, bunăstarea animalelor”, a precizat directorul executiv al Direcției Sanitar-Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor Brașov, Irina Holerga.
În aceste condiții, carnea va putea fi vândută doar către consumatori, nu și către alte unități din domeniul alimentar.
Pentru ca toate condițiile să fie respectate cu strictețe, inspectorii DSVSA Brașov, în colaborare cu Poliția, efectuează controale în trafic pentru a identifica abaterile de la normele de bunăstare și condițiile de transport ale animalelor.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank