G4Media.ro

Descinderi ale Poliției în cămine private de bătrâni din Capitală / Zece…

Sursa foto: Pixabay

Descinderi ale Poliției în cămine private de bătrâni din Capitală / Zece vârstnici ar fi fost agresați și șantajați de niște angajați ai căminelor în vederea obținerii unor sume de bani din conturile lor bancare / Trei femei și un bărbat au fost arestați pentru 30 de zile

Potrivit surselor g4media.ro, 10 vârstnici  ar fi fost salvați de polițiști după ce aceștia au fost supuși unor acte de agresiune și șantaj. Persoanele în cauză se aflau cazate în două cămine de bătrâni, private. Potrivit informațiilor g4media, bătrânii au fost relocați în centrele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Conform comunicatului transmis de Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, în 27 martie, 2022, secția 20 Poliție a fost sesizată de către directorul unei sucursale bancare cu privire la faptul că la sediul agenției s-a prezentat o persoană vârstnică, însoțită de alte 2 persoane. Băncii i s-a solicitat să fie retrasă suma de 65.000 de lei, din contul persoanei vârstnice. Comportamentul celor care-l însoțeau pe bătrân i-au creat suspiciuni directorului sucursalei bancare, astfel că acesta a alertat poliția.

În urma anchetei polițiștilor rezultă că în perioada septembrie 2021- iulie 2022, 6 femei și un bărbat, cu vârste cuprinse între 25 și 46 de ani, în calitate de angajați la două cămine private de bătrâni, din Sectorul 6, profitând de starea de vulnerabilitate a persoanelor aflate în aceste centre,  ar fi agresat 10 vârstnici,  apoi i-ar fi lipsit de libertate în mod ilegal și i-ar fi santajat în vederea obținerii unor bunuri patrimoniale.

„(…) Au fost puse în aplicare 7 mandate de percheziție domiciliară și 7 mandate de aducere, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, purtare abuzivă, șantaj, tentativă la înșelăciune în formă continuată, tâlhărie, fals intelectual și uz de fals. În fapt, la data de 27 martie a.c., Secția 20 Poliție a fost sesizată de către directorul unei sucursale bancare cu privire la faptul că la sediul agenției s-a prezentat o persoană vârstnică, însoțită de alte 2 persoane, al căror comportament i-a creat suspiciuni, solicitând efectuarea unei retrageri de 65.000 de lei.  Deplasându-se cu operativitate la fața locului, polițiștii au prins în flagrant două persoane, un bărbat și o femeie, care ar fi determinat persoana vătămată să accepte transferul sumei de 65.000 de lei din conturile personale, în conturile societății la care bănuiții erau angajați. Femeia și bărbatul au fost conduși la sediul subunității de poliție pentru audieri. (…)”, se precizează în comunicat.

În baza probatoriului administrat, trei femei, cu vârste curpinse între 25 și 46 de ani, au fost reținute. De asemenea, și bărbatul de 40 de ani a fost reținut.

Ulterior, au fost prezentați instanței de judecată, dispunându-se față de aceștia măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către Secția 20 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârșirii a 17 infracțiuni de lipsire de libertate în mod ilegal, 15 infracțiuni de purtare abuzivă, 5 infracțiuni de  șantaj, o  tentativă la infracțiunea de  înșelăciune în formă continuată,  o infracțiune de  tâlhărie,  fals intelectual și uz de fals.

Punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Bine Romania, tot inainte!!!