G4Media.ro

Dezastru ecologic în Oceanul Indian: Vaporul cu 4.000 de tone de combustibil…

sursa foto: Facebook/ OceansAsia

Dezastru ecologic în Oceanul Indian: Vaporul cu 4.000 de tone de combustibil la bord care a eșuat lângă Mauritius s-ar putea rupe în două

Vaporul eșuat aproape de coasta insulei Mauritius s-ar putea rupe în două și ar putea vărsa în apele lagunei alte 2.500 de tone de combustibil, atenționează experți citați de CNN.

Până în acest moment, din vapor s-au scurs deja aproximativ 1.000 de tone de combustibil.

„Scurgerile și gaura din navă cresc și există o mare probabilitate ca vaporul să se rupă în două. Și încă avem 2.500 de tone de combustibil în tancurile navei”, a declarat Sunil Dowarkasing, un fost strateg al Greenpeace International și fost membru al parlamentului din Mauritius.

sursa foto: Facebook/ OceansAsia

CONTEXT

Statul insular Mauritius a declarat stare de urgență după ce o navă plină cu 4.000 de tone de combustibil și 200 de tone de motorină a eșuat într-un recif de corali și a început să piardă combustibil în apele din jur.

Vasul MV Wakashio a eșuat într-un recif de corali în 25 iulie. Echipajul a fost evacuat, dar din cauza lipsei unei ranfluări rapide, nava a pierdut mult combustibil în apă, după ce coca vasului a crăpat.

Premierul statului insular Mauritius, Pravind Juhnauth, a declarat vineri stare de urgență. Acesta a declarat că țara sa nu are „abilități și expertiza necesare pentru a ranflua nava blocată” și a apelat la ajutorul Franței.

Mauritius găzduiește recife de corali de renume mondial, iar turismul este o parte crucială a economiei naționale.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. aduceti in pana mea un mic tanc si goliti-i rezervoarele!!!

  2. V-am mai zis, astia si-au autodistrus vasul ca sa-si ia banii pe asigurare. 🙂

  3. Evident ca pentru asta ar trebui sa-si asume responsabilitatea companiile petroliere si de transport naval si sa plateasca pt toate cheltuielile, dar nu, tot omu’ de rand va plati factura.
    #gogreen