Dezbaterile publice pentru actualizarea PNRR s-au încheiat / Dan Barna despre cererea lui Marcel Ciolacu de a fi organizate consultări: Pot să presupun că nu știe că PNRR avansează
Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a finalizat seria de consultări interministeriale şi dezbateri publice pentru actualizarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), iar pe parcursul următoarelor două săptămâni propunerile primite vor fi integrate şi documentul va fi transmis Comisiei Europene, relatează Agerpres.
Potrivit unui comunicat al MIPE, actualizarea PNRR urmăreşte să integreze criteriile stabilite recent prin Regulamentul Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă, precum şi contribuţia tuturor părţilor implicate în identificarea, conturarea şi elaborarea de proiecte care să ţintească reformarea celor mai importante sectoare din România.
„Am notat în toată această perioadă o serie de idei, atât din mediul public, cât şi din cel privat, care se pot transforma în reforme şi investiţii care să răspundă priorităţilor celor şase piloni ai PNRR. Urmează partea de structurare şi integrare a acestora într-un document coerent care să contureze reforme esenţiale pentru România. Interesul participanţilor care au venit în număr impresionant arată că putem fi optimişti şi mizăm pe implicarea reală a tuturor la implementarea acestor iniţiative”, a declarat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, citat de Agerpres.
Tot în prima parte a lunii au fost organizate dezbaterile publice cu partenerii din mediul de afaceri şi ONG-uri, în scopul identificării şi centralizării tuturor ideilor de reformă propuse pentru a fi incluse în PNRR.
La cele 13 dezbateri publice s-au înscris peste 3.900 de persoane, iar 78% dintre acestea s-au înscris la cel puţin două evenimente.
„Avem o comunicare continuă cu reprezentanţii Comisiei Europene pentru a ne asigura că fiecare componentă şi reformă propusă se încadrează în condiţionalităţile cerute şi de asemenea că toate propunerile respectă obligaţiile de verde, digital precum şi principiul de a nu afecta semnificativ mediul; totodată lucrăm împreună cu reprezentanţii Comisiei şi cu cei ai Ministerului de Finanţe la definitivarea mecanismului financiar şi de implementare precum şi la cel de control ale PNRR”, a declarat Marius Vasiliu, secretar de stat MIPE.
Procesul de actualizare a PNRR a fost demarat la finalul lunii ianuarie, imediat după aprobarea de către Guvernul României a Memorandumului „Mecanismul pentru elaborarea poziţiei Guvernului României cu privire la Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă”.
Vicepremierul Dan Barna a declarat luni, după dezbaterea din Camera deputaților la acre a fost invitat premierul Florin Cîțu, că „l-a auzit” pe liderul PSD, Marcel Ciolacu, spunând că e nevoie de o dezbatere pe marginea Planului de Redresare și Reziliență.
„E ca și cum ai striga pe câmp, ud fleașcă, în mijlocul unei ploi de vară: “e nevoie de niște ploaie”. Asemenea dezbateri au avut loc de săptămâni întregi, în fiecare zi, la Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene. Cate două sau chiar trei pe zi. La ele au participat societatea civilă, mediul de afaceri, sindicatele și administrația publică locală (condusă în parte de reprezentanți ai PSD). De altfel, etapa de consultări publice și tehnice pentru actualizarea PNRR tocmai s-a încheiat”, a scris Dan Barna pe Facebook.
Vicepremierul a mai spus că poate presupune că marcel Ciolacu „nu știe că PNRR avansează”.
„Nu știe că se definesc reforme și se stabilesc liniile majore pe care acest program esențial pentru recuperarea rapidă a economiei le va urma. Pot, de asemenea, să presupun că PSD- ului nici nu îi pasă de fapt. Îi pasă doar de micile și inutilele sale exerciții demagogice”, a mai scris Barna.
Sursa foto: Pixabay
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2025 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
3 comentarii