Dezvăluiri despre cum a interzis Twitter postările despre afacerile suspecte ale lui Hunter Biden înaintea alegerilor prezidențiale din 2020. Mai mulți oficiali ai companiei au luat decizia de a cenzura informațiile fără să îl informeze pe fondatorul Twitter
Jurnalistul american Matt Taibbi a publicat sâmbătă dezvăluirile despre culisele deciziei companiei Twitter de a cenzura articolele și postările legate de afacerile suspecte ale lui Hunter Biden, transmite FoxNews. Jurnalistul ar fi primit informațiile direct de la Elon Musk, noul proprietar al Twitter, care de altfel a și promovat postarea pe propriul său cont de pe rețeaua socială.
Here we go!! 🍿🍿 https://t.co/eILK9f3bAm
— Elon Musk (@elonmusk) December 2, 2022
Reamintim că în toamna anului 2020, cu câteva săptămâni înainte de alegerile prezidențiale în care republicanul Trump și democratul Biden se luptau pentru Casa Albă, mai multe e-mailuri publicate de către New York Post, o publicație apropiată conservatorilor, păreau să indice că Biden jr. ar fi încasat bani de la o companie energetică ucraineană – condusă de un oligarh corupt – pentru a facilita accesul unor personaje controversate la tatăl său, care în acel moment era vicepreședintele Americii. Într-un gest fără precedent, care a provocat furia republicanilor și a atras acuzații de interferență electorală, Facebook și Twitter au decis să cenzureze distribuția materialului despre afacerile suspecte ale fiului lui Biden în Ucraina și China.
Taibbi a împărtășit o captură de ecran din acel schimb de mesaje din octombrie 2020, în care apar linkuri către tweet-uri pe care echipa lui Biden ar fi vrut să le elimine.
Taibbi a scris pe Twitter că „nu există nicio dovadă – din câte am văzut” că guvernul federal a avut un rol în suprimarea poveștii despre laptopul lui Hunter Biden, ci că „decizia a fost luată la cele mai înalte niveluri ale companiei, dar fără știrea directorului general Jack Dorsey, fostul șef al departamentului juridic, Vijaya Gadde, jucând un rol cheie”.
„Pur și simplu au făcut-o pe cont propriu”, este modul în care un fost angajat a caracterizat decizia. ‘Hacking-ul a fost scuza, dar în câteva ore, cam toată lumea și-a dat seama că nu va ține. Dar nimeni nu a avut curajul să o anuleze'”, a scris Taibbi.
Context. New York Post a precizat în 2020 că a obținut documentele în mod legal după ce fiul fostului vicepreședinte democrat l-a abandonat la un atelier de reparații de computere din Delaware. Computerul a fost confiscat de FBI, iar o copie a conținutului acestuia – făcută de proprietarul magazinului – a fost dată ziarului de fostul primar al orașului New York, Rudy Giuliani, avocatul personal al președintelui de atunci, Donald Trump.
Mesajele electronice publicate de New York Post au prezentat o imagine cel puțin suspectă a modului în care familia Biden s-a îmbogățit în afaceri realizate în Europa de Est și China, inclusiv în Ucraina și România, pe vremea când Joe era vicepreședintele SUA și responsabil de interesele Americii în cele două regiuni. Mai mult, e-mailurile publicate de New York Post par să contrazică afirmațiile repetate făcute de Joe Biden că nu știa nimic despre afacerile din străinătate ale fiului său.
Dimpotrivă, documentele arătau existența unei legături între Joe Biden și Burisma, compania ucraineană care îi plătea lui Hunter până la 83.000 de dolari pe lună, deși acesta nu avea niciun fel de experiență relevantă în domeniu. Potrivit ziarului New York Post, singurul motiv distinct pentru acești bani ar fi fost „influența politică” pe care o putea avea vicepreședintele democrat.
De asemenea, implicarea lui Hunter Biden în China a fost considerată cel puțin suspectă, cu efecte asupra intereselor de securitate ale Americii. Astfel, la câteva luni după ce Hunter l-a însoțit pe tatăl său într-o călătorie în China în decembrie 2013, pentru o vizită de opt zile în care a avut întâlniri cu liderii Partidului Comunist de la Beijing, fiul vicepreședintelui democrat a obținut un acord de investiții în valoare de până la 1,5 miliarde de dolari cu o filială a Bank of China.
În plus, mai multe e-mailuri arată că Biden jr. ar fi încheiat acorduri lucrative care au implicat cea mai mare companie privată de energie din China – inclusiv unul despre care el a susținut că ar fi „interesant pentru mine și familia mea.”
Informații ulterioare arătau, de asemenea, că Hunter Biden s-a întâlnit cu tatăl său de mai multe ori în timp ce lucra pentru Puiu Popoviciu, magnatul imobiliar român acuzat de corupție – un efort care i-ar fi adus fiului liderului democrat și asociațiilor lui „milioane de dolari.” Momentul întâlnirilor dintre vicepreședintele de atunci al SUA și fiul său a ridicat noi întrebări cu privire la adevărul implicării lui Joe Biden în relațiile comerciale de peste mări ale lui Hunter Biden, au spus criticii, dar și despre efectele acestor intervenții asupra siguranței naționale a Statelor Unite în condițiile în care Biden era vicepreședintele SUA și a devenit ulterior candidatul Partidului Democrat la Casa Albă. (Cursă pe care a și câștigat-o).
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
7 comentarii