G4Media.ro

DIICOT i-a pus sechestru omului de afaceri, Cristi Burci, patronul Adevărul și…

Sursa Foto: Digi24.ro

DIICOT i-a pus sechestru omului de afaceri, Cristi Burci, patronul Adevărul și Prima TV / În dosarul Romvag Caracal, Burci e acuzat de un prejudiciu de 8 milioane de euro

DIICOT a pus sechestru pe bunuri ale omului de afaceri Cristian Burci, investigat încă din 2016 în dosarul Romvag Caracal pentru un prejudiciu de 8 milioane de euro. Informația apare pe portalul instanțelor, ca urmare a unei decizii a Curții de Apel București, după ce Burci a contestat sechestrul.

  • În dosarul penal înregistrat la nivelul DIICOT – Structura Centrală s-a început urmărirea penală față de un număr de 11 persoane pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, spălare a banilor, abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnatură privată, uz de fals, evaziune fiscală, delapidare și gestiune frauduloasă”, a precizat DIICOT pentru ziare.com.

Potrivit unor surse judiciare, e vorba de dosarul privind devalizarea societatii Romvag Caracal, în care Burci a fost chiar reținut în 2016. Cazul a fost preluat de DIICOT Central de la Biroul Teritorial Olt.

Prejudiciul se ridică la 8 milioane de euro.

Cine e Cristi Burci. Patronul Prima Tv și Adevărul este considerat un om de afaceri apropiat de PSD, însă cultivă relații transpartinice. A fost unul dintre cei mai influenți oameni de afaceri pe lângă fostul premier Viorica Dăncilă.

Potrivit unor surse, Cristian Burci ar fi plecat din țară în Abu Dhabi împreună cu omul de afaceri Cristian Hideg, patronul Romwine and Coffee în timpul stării de urgență. Potrivit Libertatea, Hideg a plecat în Abu Dhabi la finalul lunii martie, împreună cu Cristi Burci și cu alți 8-9 oameni din fabrica Sanimed de la Călugăreni, județul Giurgiu.

Citește și

Achiziții în sănătate / O firmă deținută de un off-shore din Cipru are contracte de 40 de milioane de euro cu spitalele publice, numai în ultimul an / În spate este un alt off-shore controlat de patronul Adevărul și Prima TV, Cristian Burci

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. S-auntrezit oamenii lui Hosu dupa 5 ani?

  2. Bastan de bastan. 8 milioane sunt bani de trait niste vieti, daca ai cap. Sper sa-i prinda bine racoare la corason, dupa atata colesterol, porc de porc ce papa porc, nu se joaca. Macar de ne-ar gati si noua DIICOT-ul sau DNA-ul ceva … Carne frageda, facuta bine … Impuscat in cap sa nu se strice muschiul … Sa fie profesionisti !

  3. 8 MIlioane de Euro?!
    Pariez ca Statul roman NU va recupera nici macar 1/4 Milion in 5 ANI!
    3 Mai 2019, DIGI 24: „Cum motivează ANAF lipsa eficienței în recuperarea prejudiciilor de sute de milioane de euro de la persoanele condamnate.
    Aproape 100 de milioane de euro a reuşit să recupereze statul în 3 ani în dosare de corupţie. Mare parte – bani găsiţi în conturile condamnaţilor, dar şi din vânzarea unor case, terenuri şi maşini. Asta în contextul în care numai in 2018 instanţele de judecată au confiscat peste 300 de milioane de euro în dosare trimise în judecată de procurorii anticorupţie. Fiscul are şi explicaţii pentru eficienţa redusă a recuperării – legislaţia, lipsa de personal, dar şi sechestrarea unor bunuri care îşi pierd din valoare înainte de o decizie definitivă.”
    25 Iulie 2029, ziare.com: „Doar 11.000 de euro a recuperat Fiscul anul acesta de la condamnatul Voiculescu.
    In cativa ani statul a reusit sa recupereze doar 8,7 milioane de euro din prejudiciul de 60 de milioane de euro din dosarul ICA in care a fost condamnat Dan Voiculescu.
    Mai exact, anul acesta Fiscul a recuperat pana in 11.000 de euro din prejudiciu, arata Adevarul.
    „Acest caz arata ca statul roman isi imparte cetatenii in doua categorii, cei care sunt egali in fata legii si cei care sunt deasupra ei. Dan Voiculescu face invariabil parte din a doua categorie. Modul in care este tratat dosarul de recuperare a acestui prejudiciu este scandalos.
    In contextul in care vorbim de o hotarare judecatoreasca definitiva, este edificator cum institutiile statului decid sa nu aplice legea pentru cei care fac parte din apanajul actualei puteri”, a declarat Ioan Stanomir, profesor de drept constitutional la Universitatea Bucuresti, pentru sursa citata.
    24 Februarie 2018, tolo.ro: „Statul român a recuperat de la condamnați, în ultimul an, adica in 2017 prejudicii cash de numai 25 de milioane de euro, mai puțin decât în 2016!
    Mai mulți oficiali au acceptat să discute, sub condiția confidențialității, despre un subiect de mare actualitate și preocupare publică: prejudiciile.
    Ei recunosc că recuperările în bani sunt puține și că au scăzut în 2017 față de 2016!
    ”Recuperăm multe bunuri și imobile, mult mai multe de la an la an, dar e foarte greu să le facem bani”.
    Adică statul își crește valoarea activelor dobândite de la cei condamnați definitiv, însă acestea nu se transformă în cash.
    În câteva zile, vor fi publicate rapoartele oficiale.
    Se anunță o surpriză.
    În câteva zile, rapoartele publice anuale de la instituțiile subordonate Ministerului de Finanțe și Ministerului Justiției vor arăta că în 2017 statul român a REGRESAT în recuperarea în bani a prejudiciilor.
    120 de milioane de lei sunt banii intrați în conturile statului în 2016 din prejudicii și bunuri vândute.
    Ne menținem sub 10% cu transformarea în bani din totalul bunurilor și proprietăților pe care instanțele le-au confiscat persoanelor condamnate definitiv.
    În 2016, ANAF și MJ recuperaseră 120 de milioane de lei din ce deciseseră instanțele, echivalentul a aproximativ 26 de milioane de euro.
    ”Acum suntem, în total, sub 25 de milioane de euro, dacă am compara cash cu cash”, susține un oficial care cunoaște cifrele.
    Nu ANAF, ci Ministerul Justiției e titularul obligației de a recupera prejudiciile.
    Discuția prejudiciilor merită purtată lucid.
    ”Frustrarea românilor e reală și justificată, dar dacă nu se iau măsuri și nu se alocă resurse, furia lor nu va aduna banii”, spune același oficial, care confirmă împotmolirea statului.
    Deși în spațiul public percepția e că ANAF recuperează prejudiciile, încasarea de după verdictele definitive este atribuția Ministerului Justiției.
    7-10% din prejudicii sunt recuperate de către statul român în ultimii ani.
    În esență, MJ este titularul acestei obligații.

    • @lili
      A fura – a ajuns să însemne – a fi român.

      Nu-i complicat.
      Nu toți fură – dar TOȚI „când ajung acolo” – se *schimbă*.

      ( Brand’ul de țară – cu oaia .. auzi, oaia!.. ce legătură avem noi, cu oaia?!.. – trebuia pus în ăla, cu „patruzeci de hoți”! )

  4. De talhari si hoţi niciodată să nu vă pară rău. Te fură si ucid fără scrupule si fără remușcare.