G4Media.ro

Din cauza scăderii cantității de bere produsă în pandemie, orzul de calitate…

Sursa foto: Pexels

Din cauza scăderii cantității de bere produsă în pandemie, orzul de calitate ar putea ajunge nutreț pentru porci

Închiderea pub-urilor şi restaurantelor, dar şi anularea unor evenimente sportive şi festivaluri de genul Oktoberfest au redus cererea pentru malţ utilizat la producţia de bere şi whisky, astfel că producătorii de malţ şi berarii au închis fabricile sau au redus producţia, ceea ce înseamnă că fermierii vor trebui să îşi vândă recoltele de orz mai ieftin pentru a fi utilizate ca nutreţ pentru animale, transmite Bloomberg, citată de Agerpres.

„Ce se întâmplă acum şi cum va evolua situaţia? Nu am nicio idee”, spune Brett Askew, un fermier britanic care a decis să opteze pentru cultivarea orzului în speranţa că îl va vinde producătorilor de malţ. „Recolta este în pământ şi trebuie să aşteptăm să o recoltăm. Însă cine o va cumpăra?” se întreabă Brett Askew.

Aproape a şasea parte din orzul existent la nivel mondial este utilizat pentru a produce malţ, însă această pondere este mai mare în regiunile cu industrii puternice de bere şi whiskey. Conform datelor publicate de Guvernul american, în sezonul viitor stocurile de orz în Uniunea Europeană vor creşte cu 14% până la 6,6 milioane de tone. În paralel, preţurile la orz în Franţa au coborât recent la cel mai redus nivel de după 2015.

Orzul din care se produce malţ trebuie stocat în silozuri speciale pentru a-şi păstra calitatea iar în condiţiile în care următoarea recoltă va începe în jurul lunii iunie, mulţi cultivatori nu dispun de spaţiile necesare pentru a stoca orzul până când cererea îşi va reveni.

Grupul belgian Boortmalt, cel mai mare producător mondial de malţ, se aşteaptă să îşi reducă achiziţiile de orz de la fermieri iar rivalul Malteurop a închis, temporar, patru fabrici de procesare din America de Nord.

La nivel global, guvernul american se aşteaptă ca în sezonul următor stocurile mondiale de orz să se majoreze cu 7% până la cel mai ridicat nivel din ultimii cinci ani.

Sursa foto: Pexels

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. :)))))))
    Si unde-i noutatea?!
    Pana sa apara pandemia,nu era tot nutret?:)))))))))))

  2. De la inceputul situatiei pandemica, berea a fost scumpita, ori de fabricant, ori de intermediar.
    Firesc era daca se ieftinea, si trecea bere mai multa?! Da’ porcii de ce sa nu manance?

  3. Pub e un fel de carciuma, dar la standarde europene? Care ar fi un sinonim, in limba romana? Bar de negri?