UPDATE Din lipsă de cvorum, Birourile Permanente ale Camerei Deputaților și Senatului se reunesc doar sâmbătă de la 11.00, pentru a stabili calendarul moțiunii de cenzură
După depunerea moțiunii de cenzură de către USR PLUS și AUR, s-a constatat că birorurile permanente ale Camerei Deputaților și Senatului s-au întrunit regulamentar, însă lipsea cvorumul, astfel că ședința pentru stabilirea calendarului moțiunii a fost amânată pentru sâmbătă, de la ora 11.00. Reprezentanții PNL și cei PSD ar fi lipist de la ședință, deși aceasta se desfășura online.
„Mâine la ora 11:00 va avea loc o nouă convocare a Birourilor Permanente Reunite pentru a decide calendarul de vot al moțiunii de cenzură împotriva lui Cîțu. Ședința din seara asta tocmai s-a încheiat fără cvorum – PNL și PSD au jucat la offsaid. Domnul Ciolacu a afirmat clar că va susține moțiunea de demitere a lui Cîțu. Opoziția nu înseamnă blaturi. Așteptăm toate forțele care au declarat că vor debarcarea lui Cîțu să nu tergiverseze procedurile parlamentare”, a explicat pe contul de facebook, deputatul USR PLUS Cristina Prună.
Conform surselor G4Media și președintele Senatului, Anca Dragu, lipsește din țară și și-ar fi delegat atribuțiile, astfel că oricum nu ar fi fost regulamentară convocarea de la Senat de vineri seara.
Potrivit regulamentului activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, moţiunea de cenzură, care poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor, se prezintă birourilor permanente şi se comunică Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaţilor în ziua în care aceasta a fost depusă, în cazul de față 3.09.2021.
Moţiunea de cenzură se prezintă în şedinţa comună a celor două Camere în cel mult 5 zile de la data depunerii. Dezbaterea moţiunii de cenzură are loc după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere. Data şi locul şedinţei comune, împreună cu invitaţia de participare, se comunică Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaţilor, cu 24 de ore înainte ca aceasta să aibă loc.
Reamintim că USR PLUS și AUR au depus vineri seara la Parlament moțiunea de cenzură numită ”Demiterea Guvernului Cîțu, singura șansă a României de a trăi!”, semnată de 122 de parlamentari. Moțiunea de cenzură a venit după ce ședința coaliției s-a încheiat cu un eșec. Premierul Florin Cîțu a refuzat să demisioneze, USR PLUS a refuzat să continue într-un guvern cu Cîțu premier.
Vom reveni cu amănunte pe marginea acestui subiect
Citiți și
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
15 comentarii