G4Media.ro

Direcțiile de sănătate publică au termen până luni să transmită Ministerului Sănătății…

Direcțiile de sănătate publică au termen până luni să transmită Ministerului Sănătății situația spațiilor în care pot fi izolate persoanele asimptomatice infectate cu noul coronavirus. În prezent, acestea sunt internate în spitale

Direcțiile de sănătate publică au termen până luni să transmită Ministerului Sănătății situația spațiilor în care pot fi izolate persoanele asimptomatice infectate cu noul coronavirus, precum și rezultatul evaluării spitalelor care tratează pacienți cu COVID-19, în vederea reluării internărilor și a intervențiilor chirugicale programate, precum și a activității în ambulatorii, pentru pacienții non-COVID, anunță Ministerul Sănătății într-un comunicat.

Decizia Ministerului Sănătății de a solicita DSP-urilor un „raport privind identificarea și pregătirea unităților destinate izolării și tratamentului persoanelor asimptomatice infectate cu noul coronavirus” vine după ce a intrat în vigoare ordinul prin care pacienții fără simptome sau simptome ușoare de COVID-19 pot fi externați după zece zile, măsură luată pe fondul unui trend ascendent al epidemiei în ultimele două săptămâni în România.

De altfel, experții epidemiologi și chiar responsabilii din Ministerul Sănătății vorbeau încă din luna aprilie despre posibilitatea ca, în funcție de evoluția epidemiei, atunci când numărul de cazuri active va pune presiune pe sistemul medical, pacienții cu forme ușoare să fie cazați în hoteluri, unde starea lor să fie monitorizată de personal medical.

„În hotel va exista o echipă medicală, se va duce o dată pe zi să evalueze pacienții. Dacă se înrăutățește, se transferă la spital sau se schimbă tratamentul”, declara în 1 aprilie Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, citat de PRO TV.

În 10 aprilie, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spunea, într-un interviu la Digi24, că, odată cu atingerea unui anumit nivel în spitalele-suport, „se vor putea trata la domiciliu sau în zonele tampon cazurile asimptomatice sau uşoare”.

În plus, Curtea Constituțională a decis joi că internarea obligatorie, instituită prin ordin al ministrului Sănătății, este neconstituțională. Motivarea deciziei urmează să lămurească în ce condiții poate fi făcută internarea obligatorie. Detalii aici

411 noi cazuri de coronavirus au fost depistate în România în ultimele 24 de ore din 11.824 de teste prelucrate, iar alte 14 decese au fost raportate. Bilanțul total al infectărilor ajunge la 25.697, iar numărul deceselor la 1.579. Numărul zilnic al cazurilor noi se menține peste 400 pentru a doua zi consecutiv, fiind printre cele mai mari de când a început epidemia.

Comunicatul Ministerului Sănătății:

Astăzi, 26 iunie 2020, în cadrul unei videoconferințe, reprezentanții Ministerului Sănătății au solicitat direcțiilor de sănătate publică un raport privind identificarea și pregătirea unităților destinate izolării și tratamentului persoanelor asimptomatice infectate cu noul coronavirus, conform prevederilor Ordinului 1137/2020.

De asemenea, până la începutul săptămânii viitoare, reprezentanții direcțiilor de sănătate publică vor transmite Ministerului Sănătății rezultatul evaluării spitalelor care asigură asistența medicală pentru pacienții testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în vederea reluării internărilor și a intervențiilor chirugicale programate, precum și a activității în ambulatorii, pentru pacienții non-COVID.

În cadrul videoconferinței au mai fost discutate și alte probleme cu care se confruntă direcțiile de sănătate publică și unele spitale în această perioadă, precum deficitul de personal medical de specialitate cu precădere în domeniile terapie intensivă și epidemiologie din cauza lipsei posibilității transferului între unități, rezultatele controalelor efectuate de curtea de conturi, plata orelor suplimentare, etc.

Termenul de transmitere a acestor rapoarte este ziua de luni, 29 iunie 2020.

În baza acestora, conducerea Ministerului Sănătății va decide măsurile care se vor lua în perioada următoare, precum și modificările legislative viitoare, dacă se impune.

Citește și 

Coronavirus: Prahova, București și Argeș au fiecare peste 60 de noi cazuri în ultimele 24 de ore / În județul Caraș Severin a fost confirmată o nouă infectare după mai bine de o lună fără niciun caz

Rafila: Dacă avem o revigorare a măsurilor de protecție individuală, în două-trei săptămâni vom avea o scădere a cazurilor care să inverseze trendul epidemiei. Situația este destul de serioasă. Numai noi putem rezolva problema, respectând regulile

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. Normal ca arestarile continua, doar nu ne incurca vreo lege, ceva.

    • Nu e chiar o arestare dar este neplacut. Eu sunt in aceasta situatie acum, internat la Matei Bals.
      In plus cei de la DSP nu iti prezinta nicio dovada ca ai fost pozitiv, nicio Decizie semnata si asumata de cineva pe baza careia esti obligat sa te internezi.
      Ai libertatea insa de a REFUZA tratamentul cu antivirale propus si orice fel de act medical nedorit.
      Ceea ce au am si facut.
      Sanatate tuturor!

    • @stefan iti doresc sa treci cat mai repede peste acest episod. dupa externare, te sfatuiesc sa-ti faci teste rapide igm si igg. stiu ca sunt scumpe insa eu asa as face in locul tau. asa o vezi daca ai avut virusul sau nu. bine, o sa ti se faca si in spital dar e bine sa ti le faci si tu periodic dupa externare. stiu ca unele teste sunt foarte proaste dar sunt si unele calitative, cu putin efort o sa gasesti locul potrivit. mai sunt si cazuri care nu dezvolta anticorpi insa sunt destul de rare. daca ai avut cat de cat simptome, ai sanse mari sa dezvolti anticorpi.

  2. În nicio boală persoanele fără simptome nu primesc tratament. Nu ai ce trata, este elementar. Toate tratamentele pentru Covid 19, cu excepția controversatei chlorhidrine, se adresează simptomelor, ca și la gripă sau răceală.
    Guvernul insistă într-o uriașă ilegalitate.
    Sănătatea este importantă dar ea poate fi asigurată prin izolare la domiciliu, nu prin lipsire de libertate în mod ilegal (neconstituțional).
    Pentru libertate au murit oameni în decembrie 1989. Ceea ce face guvernul Orban este pur și simplu inacceptabil, indiferent de motiv. Mai ales că în domeniul medical se vorbește de adevăratul motiv al internărilor forțate: testarea de noi tratamente pe acești pacienți, profitând de faptul că aceștia suportă mai ușor efectele negative ale acestora. Adică, românii sunt cobai.
    Este o rușine, așa cum este și tăcerea presei în fața acestor lucruri, inclusiv a G4Media.

    • Avem postaci de serviciu care te vor contrazice instant. E o mare prostie, dar in fine romanilor le place. Recunosc imi doresc ca toti cei care vor asta si sunt de acord, atunci cand vor trece asimptomatic prin Covid sa beneficieze de acest tratament, sa aiba timp suficient la dispozitie, 10 zile… In care sa se intrebe de ce nu sunt lasati la domiciliu, indiferent daca au sau nu conditii de izolare.
      BUG tu sa fii primul, dar nu e asa, tu nu esti in Romania, tu doar iti dai cu parerea.

    • Normal, nu e suficient ca te aresteaza in spital, „tratamentul” e obligatoriu si el. Mai ales cand dai asimptomaticului puternice efecte secundare diareice, sa priceapa ca a facut ceva rau de s-a imbolnavit. Nenorocitii… vor sa ne omoare bunicutii.

    • haha, s-au adunat covidiotii, mvm si cel care gresit isi spune corect. unul mai aberant ca altul. dar parca mvm ii intrece de departe pe toti! 😀 hai sa vedem cateva perle marca mvm:
      – „cu excepția controversatei chlorhidrine” poti sa ne spui si noua ce este „chlorhidrine”?! 😀
      – „Toate tratamentele pentru Covid 19, cu excepția controversatei chlorhidrine, se adresează simptomelor, ca și la gripă sau răceală.” wow, poti sa ne spui si noua ce este remdesivir sau hcq sau tamiflu sau favipiravir? sau in general antiviralele, ce trateaza ele, simptomele sau ataca (ma rog, cel putin incearca 🙂 ) virusul!?
      – „Mai ales că în domeniul medical se vorbește de adevăratul motiv al internărilor forțate: testarea de noi tratamente pe acești pacienți, profitând de faptul că aceștia suportă mai ușor efectele negative ale acestora. Adică, românii sunt cobai.” asta e epica 😀 hai, spune ce medicamente noi se testeaza pe pacientii infectati cu sars-cov-2 la noi in tara?!
      iar tu, @shaormarul incorect, ai fost la nasa sa le dai indicatii cum sa-si lanseze rachetele sau inca nu ai terminat cu indicatiile in sistemul medical? 🙂