G4Media.ro

Directoarea și 8 profesori ai unui liceu din Argeș au plecat astăzi…

Foto: Unsplash/ Tommaso Pecchioli

Directoarea și 8 profesori ai unui liceu din Argeș au plecat astăzi în Tenerife, pentru o săptămână. Directoarea adjunctă: Este un proiect european, programarea a fost făcută de Ministerul Educației

Directoarea și 8 profesori ai unui liceu din Mărăcineni au plecat astăzi în Tenerife, pentru o săptămână. “Este un proiect european pentru schimb de experiență, derulat de anul trecut”, oprit din cauza pandemiei în martie și reprogramat de Ministerul Educației pentru chiar prima săptămână a celui mai imprevizibil an școlar din ultimii 30 de ani, a declarat pentru Edupedu.ro directorul adjunct al Liceului Tehnologic nr. 1 Mărăcineni, Maria Enache. 

Pe pagina de Facebook a Liceului Tehnologic Mărăcineni, județul Argeș, instituția a anunțat de dimineață o plecare spre Santa Cruz de Tenerife, Spania.

Contactată de Edupedu.ro, Maria Enache, directoarea adjunctă a Liceului Tehnologic Mărăcineni, a declarat că instituția este parte a unui proiect european, iar această deplasare trebuia să aibă loc în luna martie. Din cauza pandemiei a fost amânată, iar “acum “reprogramarea a fost făcută de Departamentul proiectelor de la Ministerul Educației”.

Întrebată care este opinia sa cu privire la decizia directoarei și a profesorilor de a pleca de la cursuri, chiar în prima săptămână de școală, Maria Enache, directoarea adjunctă a Liceului Tehnologic Mărăcineni, a răspuns: “Nu aveau cum să renunțe, pentru că asta este finalizarea proiectului. Este vorba de bani europeni pe care dacă nu îi folosești îi plătești. Nu pot să intru eu peste aceste proiecte”.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

18 comentarii

  1. Vacanta placuta!

  2. Cum ar fi putut sa refuze doamna directoare o excursie in Tenerife pe bani europeni, tocmai acum la inceput de an scolar? „Cadourile” de la UE nu se refuza. Calul de dar nu se cauta la dinti, chiar daca este in Tenerife. Sa mai zica cineva ca socialismul nu face bine la sanatate…soare, plaja, peisaje superbe, suedeze pe plaja.

    • Si TelDrum prin Dragnea a lucrat cu fonduri europene, si? Si ei i-au cheltuit cum au vrut si noi i-am returnat pe toti inapoi la UE…

  3. „Este vorba de bani europeni pe care dacă nu îi folosești îi plătești.”
    pentru a se reduce impactul financiar cu salariile asupra unei institutii se pot folosi si fondurile europene pentru a se acorda prime.
    bani „cash” in buzunarul celor care merita.

    de ce sa te faci de ras cu o excursie publica in astfel de vremuri cand poti primi banii legal in cont sa faci ce vrei cu ei…

  4. In Tenerife ar trebui sa mearga numai profesorii de fizica performanti, care dau meditatii in 7 case.

    • Hai tataie, esti anacronic, mai intoarce si tu caseta aia ca-i uzezi banda pe-o parte. Chiar asa de mult o doreai pe viorica presedinte? Macar de veneau naibii cu o oferta mai buna dar cu vaka aia au determinat pana si pe unii pesedisti sa voteze cu ficusul, asta ca sa-ti fac pe plac.

    • Pentru numele lui Dumnezeu, nu aveti de gand sa numarati si casele si terenurile, conturile,
      masinile etc. baronilor imbuibati care nu dadeau ci luau meditatii ca sa.si ia bac-ul in a doua tinerete? Nu v.ati plictisit sa spuneti mereu cate case are Johannis fara a numara casele „fara numar” obtinute prin parandaraturi si fraude de tot felul! Asa ca…ciocul mic si joc de glezne …

    • Nu toti suntem bogati ca clotilda, sa ne cumparam masteratele la varsta adecvata.

  5. Ale naibii cursuri, taman in Tenerife, mai la Cucuietii din Deal – Teleorman, nu puteau fi, evident!!!
    Va imaginati ce mai pregatire, taman in Tenerife, pe plaja??!!!
    In Romania, functionarii publici beneficiaza de formare continua, majoritatea vara, impreuna cu familiile in Staiunile de la Marea Neagra!!!

    • Ce misto ar fi sa ramana si aia blocati acolo, ca Lora in Bali.

  6. Sper ca aia 8 profi nu sunt sotul,fratii si cumnatii. Invidiosilor, trebuia sa va faceti profesori.🤓😛😁.

    • Pentru numele lui Dumnezeu, nu aveti de gand sa numarati si casele si terenurile, conturile,
      masinile etc. baronilor imbuibati care nu dadeau ci luau meditatii ca sa.si ia bac-ul in a doua tinerete? Nu v.ati plictisit sa spuneti mereu cate case are Johannis fara a numara casele „fara numar” obtinute prin parandaraturi si fraude de tot felul! Asa ca…ciocul mic si joc de glezne …

  7. 21.08.2019: „Viață bună pe bani publici. Angajații CJ Argeș merg la ”cursuri” în stațiuni de lux și se amuză de situație.
    Situație uluitoare la Consiliul Județean Argeș. Aproape toți angajații instituției sunt trimiși câte o săptămână la cursuri de perfecționare, în stațiuni precum: Mamaia, Eforie, Băile Felix sau Poiana Brașov.
    Bugetul alocat acestei pregătiri depășește 4 mii de lei, de persoană.
    Ca să nu se simtă singuri, funcționarii pot să plece împreună cu partenerul de viață ori copilul. Firma care organizează cursurile le oferă și acestora gratuit cazare și mic dejun. Cei din conducerea instituției susțin că noul Cod Administrativ îi obligă să investească în oameni.

    Consiliul Județean Argeș are 170 de angajați. 11 nu au fost incluși pe lista celor care trebuie să urmeze cursuri în acest an, iar câțiva s-au retras. Așa că instituția trimite la perfecționare până la sfârșitul anului, 142 de oameni, inclusiv șoferii.

    Lecțiile durează circa 6 ore pe zi și se țin în hoteluri de 3 stele, la mare sau la munte, iar firma organizatoare promite un sejur de vis: cazare și masă gratuită pentru cursanți, gratuități pentru însoțitor și copil, acces la SPA, piscină, terenuri de sport, locuri de joacă, umbrele și șezlonguri, iar în unele locuri, servicii all inclusive.

    Șeful Serviciului de Investiții, om cu salariu de 16 mii de lei brut și posesor de tichete de vacanță, abia s-a întors de la un asemenea curs, ținut în Mamaia.

    Sorin Ivașcu, director executiv Direcția Investiții C.J. Argeș:

    Reporter: „Ați fost însoțit, ați fost singur?”

    Sorin Ivașcu: „Nu, am fost însoțit cu soția!”

    Reporter: „Cu soția?”

    Sorin Ivașcu: „Da, păi au făcut achiziția aici și însoțitorul era prevăzut în oferta celor care…”

    Reporter: „Ați învățat ceva de acolo?”

    Sorin Ivașcu: „Ce aș putea să spun că am învățat. Deci, m-am dus pe un curs care e pe domeniul meu de activitate, care deja știam ce e și l-am aprofundat. Noi am fost beneficiari. Eu, ca și ceilalți, ni s-a pus la dispoziție să..”

    Reporter: „Am înțeles, era culmea să refuzați!”

    Sorin Ivașcu: „Acuma, ce să zic ?!”

    Reporter: „Nu vi s-a părut mai specializat acum, de când s-a întors?”

    Secretară: „Păi dânsul este, oricum, o persoană foarte specializată și … este specializată!”

    Și colega sa de la Serviciul Legislativ și Transparență Decizională urmează să plece la perfecționare.

    Cătălina Predescu șef Serviciu Legislativ Transparență Decizională: „O să mă duc, o să trebuiască să mă duc!”

    Reporter: „Când sunteți programată?”

    Cătălina Predescu: „Acuma, la sfârșitul lunii!”

    Reporter: „Unde vă duceți?”

    Cătălina Predescu: „Are importanță locația?”

    Reporter: „Păi sunteți și cu transparență.”

    Cătălina Predescu: „Da, sunt cu transparență, mă duc la un curs chiar cu transparență.”

    Reporter: „Păi curs pe transparență, dar unde se face, asta vă întreb?”

    Cătălina Predescu: „La Mamaia!”

    Camelia Juganu, referent compartimentul Comunicare și Promovare CJ: „Până în acest moment, pentru cei 65 de funcționari care au fost la perfecționare sau care se află la acest moment la perfecționare, s-au cheltuit 285.000 de lei.”

    Conducerea instituției justifică dorința bruscă de perfecționare prin introducerea noului cod administrativ, care prevede că funcționarii publici au dreptul și obligația de a-și îmbunătăți în mod continuu abilitățile și pregătirea profesională, iar instituția trebuie să suporte costurile aferente.

    ART. 458

    ”Funcţionarii publici au dreptul şi obligaţia de a-şi îmbunătăţi în mod continuu abilităţile şi pregătirea profesională.

    Autorităţile şi instituţiile publice au obligaţia de a asigura participarea pentru fiecare funcţionar public la cel puţin un program de formare şi perfecţionare profesională o dată la doi ani.

    Autorităţile şi instituţiile publice au obligaţia să prevadă în buget sumele necesare pentru plata taxelor estimate sumele necesare pentru asigurarea cheltuielilor de transport, cazare şi masă.”

    Numai că legea mai spune că aceste cursuri se pot face și on line sau la sediul instituției, unde costurile ar fi mult mai mici.

    Robert Ciortan, consilier juridic superior CJ Argeș: „Sunt obligatorii! Sigur că o să mă duc!”

    Reporter: „Și unde trebuie să mergeți dumneavoastră?”

    Robert Ciortan: „A, la Băile Felix sunt programat!”

    În stațiunea Mamaia sunt cel puțin patru hoteluri unde funcționarii publici din toată țară participă la cursuri. Acești doi soți sunt din București.

    Doamna este angajată la o instituție publică din Capitală, iar alături de ea la acest curs este și soțul venit doar în vacanță. La ora 12.30, plini de nisip, cei doi ajung până în ușa sălii de conferințe.

    Reporter: „La cursuri?”

    Bărbat: „Da.”

    Reporter: „Am înțeles că sunt 6 ore de cursuri, după care pauză, nu?”

    Bărbat: „Nu știu prea multe, deci soția e implicată în programul acesta”

    Reporter: „Două secunde vă putem reține?”

    Femeie: „Vă rog, nu, nu!”

    Reporter: „Doar să îmi spuneți cum e la curs, doamnă!”

    Femeie: „Deci vă rog!”

    Dragoș Stan, trainer curs: „În general, cei care lucrează în instituții publice, ei sunt mai speriați de comunicare, nu sunt ca cei de la privat.”

    Reporter: „Ce program au aceștia în momentul în care nu sunt la cursuri?”

    Dragoș Stan: „Asta-i treaba lor. Cursurile sunt zilnic, dar ce fac în afara programului, treaba lor.”

    La un alt hotel, o altă firmă organizează cursurile de “Achiziții publice. Cadrul normativ și procedural”. Aici sunt funcționari din Argeș, Mureș, București, Brăila și Galați. De această dată, sala era plină cu funcționari în pantaloni scurți, informați că vor fi vizitați de o echipă Pro TV. Când am intrat în sală, mulți dintre cursanți și-au arătat nemulțumirea.

    Cursant: „Da’ ce, suntem, cobai!? Cine v-a permis să le dați accesul?”

    Paznic: „Oamenii își fac treaba!”

    Cursant: „Ce treabă, domnule?. Nu se face așa ceva!”

    Coordonatorul cursului recunoaște că beneficiarii pot alege inclusiv un regim all inclusive. Totul din banii locuitorilor.

    Costel Cristea, coordonator Centru APSAP: „Vreau să vă spun că costurile sunt de 2800 de lei. Ce pot eu să spun după ce își fac programul de formare profesională. Vă dați seama că ei aici dezbat anumite spețe. După ce se termină orele de curs, evident, ca în orice loc de muncă beneficiezi bineînțeles și de programul liber.”

    Conform legii, toate instituțiile publice trebuie să raporteze planul de formare profesională la Agenția Națională a Funcționarilor Publici.

    Cele mai solicitate cursuri sunt cele de comunicare și transparență decizională, cele de dezvoltare personală și cele de IT.

  8. Sunt necesare aceste cursuri sau acest schimb de experiența,poate găsesc şi domnii profesori strategia prin care nu vor mai avea promovabilitate 0 la bac la acest liceu .

  9. Frumos ! Oamenii imbina utilul cu placutul, cu nisipul in chiloti . Toti bugetarii sunt cumparati din bani publici, unul nu carteste, a fi bugetar a devenit deja o casta, parlitii din privat platesc taxe ca sa poata exista casta bugetarilor creata pentru a vota in grup psd si satelitii. Sistemul nu poate functiona la nesfarsit asa, va face implozie la un moment dat

  10. Mă gândesc, oare în Tenerife, se mănâncă marmote ?. I-aș recomanda d.nei director și limbilor din jurul „domniei” sale, o dietă pe bază de

  11. Pentru numele lui Dumnezeu, nu aveti de gand sa numarati si casele si terenurile, conturile,
    masinile etc. baronilor imbuibati care nu dadeau ci luau meditatii ca sa.si ia bac-ul in a doua tinerete? Nu v.ati plictisit sa spuneti mereu cate case are Johannis fara a numara casele „fara numar” obtinute prin parandaraturi si fraude de tot felul! Asa ca…ciocul mic si joc de glezne …