G4Media.ro

Director în ANAF la Direcția Marilor Contribuabili, urmărit penal de DNA /…

sursa foto: Pixabay.com

Director în ANAF la Direcția Marilor Contribuabili, urmărit penal de DNA / Este acuzat că a intermediat listarea unor produse în magazinele unui retailer național la rugămintea unui om de afaceri

Un director din cadrul ANAF este urmărit penal de procurorii DNA sub acuzația de trafic de influență, după ce ar fi intermediat listarea unor produse în magazinele unui retailer național, anunță DNA, într-un comunicat. Potrivit procurorilor, Adrian Cătălin Cojocaru ar fi acționat la rugămintea unui om de afaceri, anchetat la rândul său în dosar. Potrivit surselor G4Media.ro, omul de afaceri se numește Petras Gabriel Robertino, care i-ar fi cerut directorului ANAF să intermedieze listarea unor produse ge napolitane, grisine, vodka și whisky în magazinele Mega Image.

Redăm mai jos integral comunicatul DNA

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecții:

COJOCARU CĂTĂLIN ADRIAN, la data faptelor și în prezent Director general adjunct al Direcției Generale de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC) din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) pentru săvârșirea complicității la infracțiunea de trafic de influență în formă continuată (2 acte materiale),
Persoană fizică, om de afaceri, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată (2 acte materiale).

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
În perioada 2018 – mai 2022, la „rugămintea” omului de afaceri, cercetat în prezenta cauză, suspectul Cojocaru Cătălin Adrian, în calitatea menționată mai sus, ar fi intermediat listarea în magazinele unui retailer național a unor produse realizate de două societăți comerciale.

În schimbul acestor demersuri, de la administratorii celor două societăți comerciale, omul de afaceri ar fi pretins, în mod direct, pentru sine, un procent de 40% din părțile sociale ale societăților ale căror produse urmau să fie listate și ar fi primit, ca urmare a acelor „asocieri” sumele de 4.000 euro și 276.000 lei, aceștia din urmă fiind disimulați sub forma unor dividende și cesiune părți sociale.

Celor doi suspecți li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.”

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Sa vedeti ce chestie ciudata – va fi incuppat doar asta de la anaf, nu si instigatorii. Vezi ms, hp, des, etc

    • Pai instigatorii sunt vânați in alte dosare, pe cine sa dea si ei in gat? Pe cine trebuia sa elibereze postul, rapid, ca aveau demult nevoie de el, Adica de ele, ca au fost 2 posturi de directori eliberate.

  2. 😃😃😃
    Parcă am fi la Hollywood….dar nu suntem la Hollywood.

  3. În țara asta nimeni, chiar nimeni, nu vrea sa mai muncească cinstit? Bagamias – 😉
    Nu mai exista key account manager sa negocieze o listare de produs? Aia de au ajuns la dir anaf nu ar plăti un om bine pregătit sa ii negocieze contractele…văn gingii de blatiști.
    Toți pe furt și îmbogățire rapidă.

    • Pentru domnii procurori! Unde este întrunită condiția ca funcționarul public , adică cel de la ANAF, să îndeplinească sau nu o obligație ce intră în atribuțiile sale de serviciu. Adică era treabă lui ,, să listeze” produse la Mega Image sau nu?Iar dacă acceptăm că cel influențat este un prepus al Mega Image acesta este ,,funcționar public”? Dar dacă aveți convingerea că așa este ce ați făcut cu cumpărătorii de influența (art.292 C.pen.)Sau las că merge, mulți văd ,puțin pricep!

  4. Mai căutați ,veți mai găsi și alții la fel de mânjiți!

    • Care? Ăla de la etajul 1 tot de la mari contribuabili? P’ala sa-l ia la intrebari cum isi plateste amanta si aia nu trece de 3 ani pe la serviciu, tot acolo angajata. Hei, hei!

  5. garantat de câciu