G4Media.ro

Directorul DSP Sibiu: ”Urmează să ne pregătim de valul cinci. Va veni…

Sursa foto: Turnul Sfatului

Directorul DSP Sibiu: ”Urmează să ne pregătim de valul cinci. Va veni sigur” / În opinia lui, nu vom scăpa de pandemie mai devreme de 2023

Lucian Blăguțiu, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, susține că ne apropiem de vârful acestui val pandemic, însă trebuie să ne pregătim de următorul, scrie Turnul Sfatului.

În opinia lui, nu vom scăpa de pandemie mai devreme de 2023, iar pericolul de infectare a copiilor va crește în următoarele luni.

Județul Sibiu a ajuns duminică la o rată a incidenței de 7,01 și la 11,65 de cazuri la mia de locuitori în municipiul Sibiu. În cifre brute: 3.339 de cazuri active în județ și 1.982 în municipiu.

Directorul DSP Sibiu, dr. Lucian Blăguțiu, spune că în curând cifrele valului patru vor scădea.  ”După mine, după ce văd ce se întâmplă, după presiunea pe spitale, pot spune că suntem aproape de vârf, în topul vârfului, iar de aici va urma o descreștere. Spun asta pentru că în momentul în care închidem și școlile, circulația se mai reduce, introducem și carantina de noapte, chiar și fără să închidem economia, s-ar putea să o luăm pe o pantă descendentă”, spune acesta la sfârșitul săptămânii trecute, înainte ca decizia de închidere a școlilor să fie lăsată la latitudinea fiecărei instituții.

Însă e de așteptat ca pandemia să continue cu valul cinci. ”Urmează să ne pregătim de valul cinci. Va veni sigur. Asta pentru că și cel vaccinat va transporta virusul, în plus ,avem destui nevaccinați. Migrarea populației există, contactele sunt multe. Nu știu dacă ați observat, dar cei vaccinați au un sentiment de siguranță și de relaxare, nu poartă corect masca sau nu o poartă deloc. Ei simt că deja au drepturi. Legislația e pentru toți, nu pentru unii”, susține Blăguțiu.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

  1. Povești. Nu s-au pregătit cu nimic anul ăsta și acum vin cu declarații, poate viitorul guvern nu îi schimbă din funcție. I se rupe de noi, știe că stă cât timp dă din coadă.

  2. Nu i-a cerut nimeni parerea, dar mai e si lupta asta pt relevanta.

    • Relevanta suna mai misto decat ciolan, corect.

    • In tara in care orice neicanimeni, de la sofer de taxi la cantareti de muzica usoara isi da cu parerea despre virusi si epidemii, e clar ca un direct de DSP nu are nici o relevanta, evident.

  3. Iar la iarna e posibil sa ninga si din martie e posibil sa vina primavara. Nu vom scapa de iarna nici in urmatorii ani.

    • lol
      (Acum – întrunești condițiile de a fi numit Director DSP. Și poate chiar la Sibiu.)
      haha, chiar că așa sună!..

  4. Cu profetii din astea vi se duce credibilitatea la pamant. Vrajitorii si ghicit in zat, asta fac directorii DSP. Ne mai miram ca populatia nu are incredere in autoritati.

  5. Incet-incet se schimbă naratiunea oficială:
    De la ,,Ne vaccinam si infrangem pandemia, totul revine la normal, te urci in avion si cobori unde vrei tu,, am ajuns la ,, Urmeaza sa ne pregatim de valul cinci. Va veni sigur.,,
    De la ,, Ne vaccinam, ne imunizam si ne protejăm familia, prietenii etc.,, la ,,Si cel vaccinat va transporta virusul,,.
    E bine !

  6. Propunere: acest dr.”Faiuci” de la Sibiul, sa fie noul ministru al sanatatii !

  7. Sa va ia cancerul de hoți!!!

  8. Romania nu va scapa niciodata Va ramane o zona a prostiei, saraciei si hotiei

  9. Las-o baltă gânditorule de provincie. Nu vaccinatii sunt vinovați de incidenta crescută ci negationistii mediocrii ca tine.

  10. Oameni buni, cu totii suferim.
    Directorul DSP este un om scolit si cu experienta, cumva indreptatit sa isi exprime parerea.
    Ca noua oamenilor nu ne convine nimic, e alta treaba. Stresul, boala si lipsa banilor ne afecteaza pe toti. Are dreptate, chiar daca esti vaccinat te poti imbolnavi si poti transmite boala in colectivitate.