G4Media.ro

Dirigintele trebuie să folosească adecvat portofoliul educațional pentru „a conecta elevii de…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Dirigintele trebuie să folosească adecvat portofoliul educațional pentru „a conecta elevii de la gimnaziu la trasee academice de carieră” – ROFUIP 2024

Dirigintele trebuie să colaboreze cu consilierul școlar și comunitatea locală pentru a-i ajuta pe elevi să se orienteze în carieră, potrivit ROFUIP 2024. Astfel, trebuie să folosească adecvat portofoliul educațional pentru „a conecta elevii la trasee academice de carieră”, scrie în document.

Dirigintele trebuie să folosească adecvat portofoliul educațional pentru „a conecta elevii de gimnaziu la trasee academice de carieră”, potrivit ROFUIP.

În document, la articolul 66 au fost adăugate noi alineate care menționează ce tip de activități trebuie să desfășoare profesorul diriginte pe parcursul gimnaziului: aspecte legate de „autocunoaștere”, „lumea muncii” sau „luarea unor decizii în carieră”.

Dirigintele lucrează împreună cu consilierul școlar și parteneri educaționali, și „urmărește dezvoltarea și perfecționarea abilităților personale și academice ale beneficiarilor primari prin utilizarea adecvată a portofoliilor acestora, în propria activitate, conectându-i la trasee academice și de carieră prin facilitarea accesului la întreaga ofertă de educație și formare profesională și sprijinirea/susținerea inserției socio-profesionale viitoare a beneficiarilor primari”.

Anual, Centrul Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională (CMBRAE) realizează un studiu privind opțiunile școlare și profesionale ale elevilor din clasele a VIII-a, dar nu există în prezent recomandări de la consilierul școlar sau diriginte.

 

Citește articolul integral pe Edupedu.ro.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Adica ?