
Discuții între Austria, Olanda, Italia, Franța și Grecia înaintea reuniunii extraordinare a Consiliului European / Fluxurile de migrațiune, una din temele avansate / Italia solicită necesitatea unei gestionări „în sfârșit” europene a problemei migrației
Prim-ministrul italian Giorgia Meloni a avut o convorbire telefonică cu liderii Franței, Olandei, Austriei și Greciei înaintea Consiliului European extraordinar din 9 și 10 februarie, anunță oficial guvernul italian.
Susține G4Media. Click AICI pentru a redirecționa 3.5% din impozit - online, gratuit și simplu.
Urmărește cele mai noi producții video G4Media
- articolul continuă mai jos -
Potrivit unui comunicat emis de Palazzo Chigi, Meloni, care a avut convorbiri la Berlin și Stockholm pe 13 februarie, a avut o serie intensă de convorbiri telefonice cu liderii mai multor țări europene înaintea summitului extraordinar al liderilor UE care va avea loc pe 9-10 februarie.
Meloni a vorbit la telefon cu președintele francez Emmanuel Macron, cu premierul olandez Mark Rutte, cu premierul grec Kyriakos Mitsotakis, dar și cu cancelarul austriac Karl Nehammer
„Schimburile de opinii s-au axat pe prioritatea unui semn concret din partea Consiliului European privind sprijinul deplin și cuprinzător pentru Ucraina, precum și pe soluțiile UE pentru a sprijini competitivitatea întreprinderilor și pentru a avea, în sfârșit, o gestionare europeană a fluxurilor de migrație, axată pe dimensiunea externă și pe controlul frontierelor”, se precizează pe site-ul guvernului italian.
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
„Schimburile de opinii s-au axat […] și pe soluțiile UE pentru a sprijini competitivitatea întreprinderilor”
Doar că produsele care traversează frontierele noastre sunt mai puțin competitive, din cauza costurilor suplimentare determinate de timpii de așteptare la punctele de trecere.
Reprezentanții statelor de care depinde aderarea României la Schengen au fost acolo, sper să se fi schimbat opinii și pe acest subiect.
Articolul se referă la convorbirile de la Berlin și Stockholm de pe 3 februarie, nu 13, desigur. Că 13 e mai puțin norocos.