G4Media.ro

Discuţiile despre includerea sitului Roşia Montană în Patrimoniul Mondial UNESCO au fost…

sursa foto: Inquam Photos/ Alexandru Busca

Discuţiile despre includerea sitului Roşia Montană în Patrimoniul Mondial UNESCO au fost reprogramate

Discuţiile privind includerea sitului Roşia Montană în Patrimoniul Mondial, care urmau să aibă loc duminică, la Fuzhou, China, unde este reunit Comitetul UNESCO, au fost reprogramate. Întâlnirea a fost întreruptă de Tian Xuejun, vice-ministru chinez al Educaţiei şi preşedinte al Comisiei Naţionale Chineze pentru UNESCO.

Oficialii români sunt încrezători că situl din România va fi protejat de UNESCO.

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, anunţa săptămâna trecută că dosarul Roşia Montană poate fi aprobat în proporţie de 99%. „Se cam ştie care e cursul aceste integrări în patrimoniul internaţional UNESCO. Vorbim de parafare, practic trebuie oficializată această integrare, nu există acolo anumite dubii dacă ar trebui sau nu integrat în patrimoniul internaţional UNESCO din partea lor”, a spus el.

Şi vicepremierul Dan Barna a afirmat că este foarte încrezător că Roşia Montană va deveni monument protejat UNESCO, la finalul acestei veri.

Dan Barna a fost întrebat duminică, în cadrul emisiunii Insider Politic de la Prima TV, dacă premierul Florin Cîţu va retrage Roşia Montana de pe lista UNESCO. „Poziţia este una foarte clară, reprezentanţii noştri în şedinţă au un mandat foarte clar de susţinere a listării Roşia Montană la UNESCO şi eu cred că până la finalul acestei zile vom avea această veste bună că Roşia Montană devine un obiectiv de patrimoniu UNESCO”, a explicat Dan Barna.

Duminică, situri culturale din China, India, Iran şi Spania au fost fost incluse în Lista Patrimoniului Mondial: oraşul Quanzhou, China, Templul Ramappa, India, Calea ferată trans-iraniană, promenada Paseo del Prado and Buen Retiro, Spania.

Candidaturile dosarelor la UNESCO vor fi discutate până în 28 iulie.

sursa: News.ro, sursa foto: Inquam Photos/ Alexandru Busca

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. N-am înțeles nimic.

    • Nu a fost azi, e maine,poimaine…problema mai serioasa e anul viitor, e asteptata prima decizie de la Tribunalul de Arbitraj…daca vom plati 5 mld de $ de pomana, ne ducem in cap….Va intreb pe sustinatorii ecologisti, a vizitat vreunul zona?…puteai proteja minele romane, dar ce faci cu haldele de steril, poluarea istorica, …sau resursele din pamant, prin acordul de mediu interziceai cianurile, dar exploatarea trebuia lasata, pe o tehnologie clasica,…despagubirile astea vor fi uriase, dar noi nu tata, suntem verzi si in fund….Corina Suteu ar trebui linsata pentru prostie, …ministra tehnocrata, care a trimis de capul ei candidatura asta, fara acceptul scris al lui Ciolos….

  2. Cap-sulă,
    Rupturile anale nu se văd la RMN, că dacă s-ar fi văzut, Administrația Penitenciarelor ar fi instalat câte un RMN in fiecare puscărie de bărbați. La Târgșor ar fi instalat un alt aparat, dar asta e o altă discuție.
    Să-i spui lui Daddy că metoda cu degetul aratător dă rezultatele cele mai bune și totodată se poate verifica și prostata in caz că e mărită, dar cel mai bine spune-i să-l roage pe nea Alifie să ceară o zi de permisie, că el stie cel mai bine să pună astfel de diagnostice…!
    PS. Vezi că RMN poa’ să-i facă și DNA-ul, doar că substanța de contrast nu trebuie s-o inghită, ci trebuie să și-o dea pe portofel…