G4Media.ro

Distribuitorul de gaze Moldovagaz din Republica Moldova vrea să majoreze preţurile gazelor…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Distribuitorul de gaze Moldovagaz din Republica Moldova vrea să majoreze preţurile gazelor pentru populaţie şi industrie cu 31,5%

Distribuitorul de gaze Moldovagaz din Republica Moldova a cerut luni autorităţii de reglementare a energiei permisiunea de a majora preţurile gazelor livrate populaţiei şi industriei cu 31,5%, în condiţiile în care ţara se confruntă cu o criză energetică de iarnă, transmite Reuters.

Solicitarea a fost anunţată de şeful Moldovagaz, Vadim Ceban, într-o postare pe Telegram, noul preţ propus fiind de 26.675 lei moldoveneşti (1.382 dolari) pe mia de metri cubi.

”Principalul factor care a necesitat acest pas a fost creşterea semnificativă continuă a preţurilor de achiziţie”, a scris Ceban.

Majorarea propusă ar afecta atât consumatorii casnici privaţi, cât şi consumatorii industriali.

Republica Moldova este puternic dependentă de gazele ruseşti şi a fost puternic afectată de creşterea abruptă a preţurilor spot ale gazelor după invadarea Ucrainei de către Rusia, în februarie.

sursa: News.ro

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. gazul livrat de gazprom in iulie a fost vreo 880 de dolari mia de metri cubi. pentru gazul livrat in august si septembrie, pretul a fost de 1400 si 1800 de dolari mia de metri cubi. e normal ca moldovagaz, care il cumpara, sa il vanda consumatorilor mai scump, altfel, de unde sa plateasca furnizorul?
    problema e ca statul nu intervine deloc in subventionarea pretului, cum e in romania. iar problema cea mai mare e ca guvernarea de la chisinau e filorusa si in loc sa cumpere gaz la aproximativ acelasi pret de pe piata spot, prefera contracte pe termen lung cu rusia. de zici vine si dependenta de transnistria pentru curent, care e mai ieftin decat cel de pe piata libera.

    • Statul nu trebuie sa intervina in plafonare. Trebuie sa gaseasca alta solutie, sa mareasca taxele pe profit, sa scada tva. Un pret mare obliga consumatorii la economie.
      Mai terminati cu comunismul asta!

  2. Rezolva Maia Sandu.
    Oamenilor nu le trebuie gaze, caldura, locuri de munca.
    Le trebuie inflatie de 38% , le trebuie ideologii si sa le spuna „expertii” cum sa se comporte, cum sa isi traiasca viata cum sa fie un model pentru generatiile viitoare.
    Sunt pro-eu fratii de peste Prut vorbitori de rusa.
    Nu e suficient ?

  3. Cărbunele românesc va poate salva in aceasta iarnă!