G4Media.ro

Distribuţia cardurilor de energie a început în București și în şase judeţe

Sursa foto: Parlamentul European

Distribuţia cardurilor de energie a început în București și în şase judeţe

Distribuţia cardurilor de energie a început, miercuri, în şase judeţe din ţară, respectiv Alba, Argeş, Teleorman, Bacău, Bihor, Ilfov şi în Capitală, a anunţat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş.

În total, miercuri vor fi distribuite 362.000 de carduri de energie, iar joi vor pleca alte 132.000 de carduri în cinci judeţe (Brăila, Covasna, Giurgiu, Vâlcea şi Botoşani), potrivit datelor ministerului de resort, remise Agerpres.

„Este prima zi în care distribuim aceste carduri de energie. Ne respectăm promisiunea pe care am avut-o faţă de beneficiarii noştri. Sunt şapte judeţe în care începe de astăzi această distribuţie a cardurilor de energie: Alba, Argeş, Ilfov, Teleorman, Bacău, Bihor şi municipiul Bucureşti. Deci, procesul se va derula în continuare, astfel încât, până la data la care vom avea posibilitatea de a plăti din aceşti bani ajutorul de încălzire, respectiv până la data de 20 februarie, beneficiarii noştri să îşi primească aceste carduri de energie. Fac apel pentru toţi beneficiarii acestui ajutor de încălzire la calm – şi să aibă încredere că primesc aceste carduri, aşa cum ei sunt identificaţi în listele de beneficiari. Deci, toată lumea va primi aceste carduri, toată lumea le va putea utiliza conform angajamentelor pe care le-am avut faţă de beneficiarii noştri – şi cred eu că dacă sunt anumite informaţii care sunt necesare pentru ceea ce înseamnă cardul de energie nu uitaţi call center-ul care va stă la dispoziţie”, a menţionat Marcel Boloş, într-o conferinţă de presă.

Totodată, el a precizat că persoana care consideră că are dreptul de a beneficia de card de energie şi se consideră nedreptăţit, după ce a primit înştiinţarea de eliminare din lista de beneficiari, are posibilitatea să se adreseze la primăria de domiciliu pentru ca, prin intermediul anchetei sociale, să îşi clarifice situaţia locativă şi să intre în drepturile prevăzute de lege pentru calitatea de beneficiar al ajutorului de încălzire.

Întrebat de jurnalişti ce se întâmplă dacă oamenii nu sunt acasă atunci când poştaşul aduce cardul sau dacă acesta este „rătăcit”, ministrul Fondurilor Europene a spus că aceştia pot suna la call center.

„Toţi cei care primesc confirmare de primire să fie atenţi pentru a intra în posesia cardului, iar dacă sunt situaţii în care cardul chiar nu a ajuns la beneficiar – şi beneficiarii ştiu că sunt în situaţia în care ar trebui să primească acest card – atunci să sune la call center 031.9966 pentru a clarifica situaţia dumnealor”, a subliniat Boloş.

El a precizat că aceştia vor primi informaţii „dintre cele mai calificate profesional ca să poată să urmeze toate procedurile legale în vederea intrării în posesia cardului de energie”.

Potrivit datelor remise Agerpres de Ministerul Investiţiilor şi Fondurilor Europene, numărul de carduri ce vor fi distribuite miercuri este următorul: Alba – 37.000, Argeş – 53.000, Ilfov – 29.000, Bucureşti – 106.000, Bacău – 52.000, Teleorman – 27.000, Bihor – 58.000.

Începând de joi, 2 februarie, alte 132.000 de carduri vor intra în distribuţie. Astfel, în judeţul Brăila vor ajunge 34.000 de carduri, în judeţul Covasna 21.000, în Giurgiu – 21.000, în Vâlcea 27.000, iar în judeţul Botoşani – 29.000.

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a susţinut miercuri o conferinţă de presă alături de directorul general al Companiei Naţionale Poşta Română, Valentin Ştefan, cu ocazia startului distribuirii cardurilor de energie, acordate de Guvernul României persoanelor vulnerabile în sprijin pentru plata facturilor.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Poate ar trebui sa fie si in functie de „valoarea punctului de consum”. Nu poti sta intr-o casa de peste 100 m2 sau de peste 50k EUR si sa pretinzi ca esti nevoias. Sunt cazuri in Bucuresti de „saraci” care stau in apartamente de peste 150k EUR sau case la care doar pamantul de sub ele valoreaza peste 200K eur. Majoritatea chiriasilor sau celor cu rate la case sunt mai saraci ca cei mentionati anterior, cu toate ca au venituri peste plafon

  2. Cine nu a vrut să se microcipeze prin vaccin, o va face acum voluntar, vrăjiți de ochiul necuratului!