G4Media.ro

DNA a cerut anul trecut interdicţie pentru Elena Udrea de a părăsi…

Foto: Inquam Photos/ Liviu Florin Albei

DNA a cerut anul trecut interdicţie pentru Elena Udrea de a părăsi ţara în alt dosar decât cel în care a fost condamată joi, dar instanţele au refuzat / Procurori: Inculpata a manifestat intenţia de a se sustrage de la judecată

DNA a solicitat instanţelor de judecată, în anul 2021, ca Elena Udrea să fie plasată sub control judiciar, cu interdicţia de a părăsi ţara, însă judecătorii de la două instanţe au refuzat, transmite Agerpres.

Joi, Elena Udrea a fost dată în urmărire de Poliţia Română, după ce nu a fost găsită la domiciliul său din Corbeanca. Poliţiştii trebuiau să o ridice de acasă pentru a o duce la penitenciar, ea având de executat şase ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”.

Anul trecut, procurorii DNA au încercat să nu se mai repete episodul din 2018, când Udrea a fugit din România pentru a nu fi dusă la închisoare, însă judecătorii de la două instanţe au refuzat să-i interzică plecarea din ţară.

Astfel, pe 5 martie 2021, procurorii au cerut Curţii de Apel Bucureşti ca Elena Udrea să fie plasată sub control judiciar, cu interdicţia de a pleca din ţară, având în vedere că ea fusese condamnată cu două zile în urmă la 8 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la luare de mită şi spălare a banilor în dosarul privind finanţarea campaniei electorale a lui Traian Băsescu la alegerile prezidenţiale din 2009.

„Inculpata a manifestat intenţia de a se sustrage de la judecată. În declaraţiile date afirmă că justiţia nu este independentă, decizia de condamnare este absurdă şi există în spate altcineva la butoane. Inculpata are un istoric. În anul 2018 s-a sustras de la altă condamnare şi a fugit în Costa Rica. A fost arestată acolo şi supusă unei proceduri de extrădare. (…) Având în vedere acest istoric, normal că ne-am pus problema de a o păstra pe inculpată la dispoziţia organelor judiciare. Ea nu s-a întors de bunăvoie în ţară. A făcut referiri la sistemul judiciar italian, pentru că acolo au fugit mai multe persoane condamnate în România: Alina Bica, Dragoş Săvulescu, Daniel Dragomir, Marian Zlotea”, declarau procurorii în faţa judecătorilor.

Cererea procurorilor a fost respinsă atunci atât de Curtea de Apel Bucureşti, cât şi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Udrea dădea la acea vreme asigurări că nu va mai fugi din România, susţinând că are un copil în grijă, dar a ţinut să o blesteme pe judecătoarea care a condamnat-o în dosarul finanţării campaniei lui Traian Băsescu.

„O blestem să simtă copiii ei ce simte copilul meu (…) Cum să dai 8 ani pentru aşa ceva? Am omorât pe cineva? Dacă dăm pentru crime şi violuri 5-7 ani, am ajuns să dăm pentru corupţie 8 ani? (…) Unde să mai fug? Italia a schimbat legea, nu mai ia în considerare executarea pedepselor primite în altă ţară”, declara Udrea în martie 2021.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

21 comentarii

  1. Nu se aștepta nimeni sa ajungă în pușcărie. Ceva scuza găseau ei ca să o facă scăpată.

  2. Golanii de judecatori care au ajutat-o pe mafioata de Udrea ar trebui sa plateasca din salariile si pensiile lor speciale si nesimtite prejudiciul.
    Dupa care (daca mai traiesc) sa nu mai primeasca niciun ban de la contribuabilii romani cinstiti, de care si-au batut joc.

  3. Iudecatorii romani este independenti si se supune numai legii. Ei este bine pregatiti profesional, sunt edependenti fata de policieni si partide, este bine intentionati si urmaresc, desigur, aplicarea numai a legii , neabatuta, fara partinire s.a.m.d. In cocluzie, FIAT JUSTITIAM PEREAT MUNDUS! Ce, nu-i asa ?

  4. Trebuiau sa ii dea interdictie de a parasi tara, mai ales ca nu a fost prima data cand s-a sustras executarii pedepsei prin fuga in afara tarii. Cine s-a opus interdictiei a vrut sa o faca scapata ei este complice al acestei infractoare.

  5. Contrabandistii de alcool ani de zile si grupul infractional organizat ce furau si gaze din retea in provincia rosie din Moldova romaneasca nici astazi condamnati…tergiversat procesul ani si rejudecat poate se uita ….. O ..fi ok….? Cine stie… Toata reteaua de contrabanda e libera bine mersi.

  6. Cu regrete trebuie observat că casta judecătorilor s-a transformat într-o tagmă abjectă.

    • Demult prietanaş
      Judecata din Romania e exact ca aia din congo
      Cancer pe voi , cum zice țzâganu

    • Pe mine mă? Poate ncuru lu’ Lenuța. Că cică au prins-o bulgarii la Kulata! :)))))

    • Domnule Bode, pai asa urat vorbiti cu domnul Dumnezeu?

    • Pe domnul dumnezeu îl doare hăpt la cuc, ba chiar se amuză și apreciază o insultă bine făcută, mai învață, mai pune în rastel… 😉

    • Ati inteles gresit
      Eu insultam justitia , nu pe Dumnezeu
      Da mno , fiecare interpreteaza cum vrea

    • In cazul acesta eu trec peste…Domnul Dumnezeu in schimb….mhhh…..

  7. Judecători cu capul de lemn sau acoliți grupului infracțional altfel nu se explică starea de fapt ! Iar, Italia pare-se a ajuns cloaca de scăpare a infractorilor români.

  8. Bine ca vor salarii tot mai mari și puteri tot mai multe pentru a ne spiona pe internet, whatsapp.

  9. Între timp…. serviciile dau dovadă de „profesionalism & vigilență” împotriva jurnalistei Emilia Șercan!

  10. Anticipate!👍

  11. Acele instante sa fie anchetate pentru favorizarea condamnatului si la revedere!
    Dupa 2-3 cazuri dinastea sa vedem daca mai face vreo instata favoruri

  12. Putem afla numele judecătorilor ?
    Poate se mai schimbă vremurile și va fi bine să-i știm.

  13. Judecatorii care au ridicat restrictia de parasire a tarii de catre inculpata Elena Udrea trebuie judecati imediat cu maxima celeritate si trimisi dupa gratii.PUNCT.!!!!

  14. Lege în parlament
    Nu te prezinți la penitenciar dublez pedeapsa??!!!