G4Media.ro

Doar 7 din 78 de primării din județul Alba sunt la zi…

Doar 7 din 78 de primării din județul Alba sunt la zi cu procedurile de dezinsecţie şi deratizare

Mai puţin de o zecime dintre primăriile din Alba au realizat proceduri de dezinsecţie şi deratizare, în condiţiile în care legislaţia stabileşte frecvenţa serviciilor specializate de dezinsecţie la 3 luni, sau oricând este nevoie, pentru instituţiile publice (inclusiv primării), operatori economici, spaţii comerciale, spaţii industriale, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, AGERPRES, de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba, transmite Agerpres.

„În contextul semnalării pe teritoriul României a mai multor cazuri de infecţie cu virusul West Nile transmis de ţânţari, dar având în vedere şi răspândirea pe arealuri tot mai largi a ţânţarului tigru care poate transmite boala zika, DSP Alba doreşte să atragă atenţia asupra obligativităţii şi importanţei respectării periodicităţii efectuării procedurilor de dezinsecţie. Fie că vorbim de o instituţie publică (inclusiv primării), un spaţiu comercial, un spaţiu de alimentaţie publică sau un spaţiu industrial, acestea trebuie să deţină dovada efectuării procedurilor de dezinsecţie şi deratizare (DDD) doar cu firme autorizate în acest sens”, se menţionează în comunicat.

DSP Alba, care menţionează că dezinsecţia se realizează cu produse biocide avizate/autorizate, precizează că Ordinul 119/2014 pentru aprobarea Normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei stabileşte frecvenţa serviciilor specializate de dezinsecţie la 3 luni, sau oricând este nevoie, pentru instituţiile publice, inclusiv primării, operatori economici, spaţii comerciale, spaţii industriale.

„Din verificările întreprinse de către inspectorii DSP Alba, reiese că din cele 78 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţ doar 7 sunt la zi cu procedurile DDD. DSP Alba va face în continuare verificări privind respectarea reglementărilor menţionate în cadrul controalelor pe care le întreprinde prin intermediul Serviciului de Control în Sănătate Publică. Instituţia/operatorul economic verificat trebuie să facă dovada efectuării serviciilor DDD prin prezentarea proceselor-verbale prin care să dovedească respectarea periodicităţii de execuţie a intervenţiilor DDD. În caz contrar pot fi aplicate sancţiuni”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, la nivelul judeţului Alba sunt certificaţi şi acreditaţi 27 de prestatori DDD.

Până în prezent, în judeţul Alba nu au fost semnalate cazuri de infecţie cu virusul West Nile.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...