G4Media.ro

DOCUMENT Aproape 22.000 de români și-au pierdut ajutoarele sociale după ce au…

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

DOCUMENT Aproape 22.000 de români și-au pierdut ajutoarele sociale după ce au refuzat un loc de muncă

Deputatul PNL Florin Roman a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că aproape 22.000 de persoane și-au pierdut ajutoarele sociale după ce acestea au refuzat locurile de muncă propuse de autorități, în urma unui amendament pe care liberalul l-a propus și susținut pentru modificarea legislației:

”În cursul anului trecut, am depus un amendament, cuprins într-o lege adoptată de parlament, prin care am propus ca cei care sunt apți de muncă și refuză un loc de muncă să nu mai primească venitul minim garantat, sub forma unui ajutor social. Urmare a acestui amendament, numărul beneficiarilor de ajutor social, din rândul celor care pot munci, a scăzut cu 21.193 persoane”.

Statistica înaintată de Roman este susținută de informațiile furnizate de Ministerul Muncii în urma unei interpelări parlamentare care arată că numărul ajutoarelor sociale au scăzut semnificativ în ultima perioadă:

”Este cifra confirmată oficial de ministrul Muncii, Violeta Alexandru, la o interpelare pe care am făcut-o in calitate de deputat PNL. In timpul celor trei luni de la preluarea guvernării, PNL a redus in urma controalelor de fond, numărul asistaților sociali apți de munca, de la o medie de 235.000 persoane la 166.059. Cei care au refuzat sa opteze pentru un loc de munca, in conformitate cu pregătirea lor, au pierdut ajutorul social și nu vor mai putea reveni cu o cerere decât peste 12 luni”, se mai arată în comunicatul transmis de Roman.

Deputatul PNL arată că fără ajutor social au rămas inclusiv persoanele care sunt apte de muncă dar nu s-au prezentat la două sesiuni consecutive de angajare organizate de Ministerul Muncii:

”Tot fără ajutor social au rămas și cei care pot lucra dar nu s-au prezentat la doua sesiuni de angajare in baza ofertelor de munca ale ministerului muncii. In practica de control, au fost introduse și primăriile, care tine evidentă slujbelor sezoniere pentru cei apți de munca. Din discuțiile purtate cu ministerul muncii, am reținut ca sunt comparate bazele de date, se fac verificări complexe, astfel încât sa nu mai existe cazuri, când beneficiari ai ajutorului social, oameni apti de munca, veneau la primărie sa-și ridice ajutorul social din bolizi de lux, sau locuiau in adevărate vile. PNL este hotărât sa reducă la minim numărul ajutoarelor sociale, iar de aceștia trebuie sa beneficieze doar cei care au cu adevărat nevoie. Guvernarea PNL încurajează munca, nu nemunca”, se mai arată în comunicatul transmis de deputatul liberal.

Citește documentul integral: Răspuns Ministerul Muncii ajutoare sociale

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

15 comentarii

  1. Pai foarte bine!

    • Si cu parlamentarii cum ramane? Sa li se ia si lor banii, ei nu produc nimic bun.

    • Va crăpa oltenia de foame! Ceea ce ne bucură. Putorile oltenești sunt cuplate la ajutoare sociale. La muncă!

  2. Ajutorul social este doar o forma de corupere pentru voturi. Singurii care ar putea primi sunt doar handicapatii în imposibilitate de muncă. Toate putorile și hoții se fofileaza de muncă și traiesc binemersi din ajutoare. Desființarea de urgență în totalitate.

  3. Toate ajutoarele sociale anulate, cu exceptia celor pentru handicap.

  4. Sa ia aminte! Cumularzii n-au refuzat nimic, nimic si uite unde au ajuns.

    cumpanasu, cumular de cumulard, de top cumulard!
    tudorel, cumulard de cumulard.
    ….
    fara numar

    numai daca-l iei pe cumpanash, din tot ce cumuleaza se pot plati sute de asistati sociali.

  5. Sunt perfect de acord cu desființarea ajutoarelor sociale dar să vină cu soluții clare cu locuri de muncă dar ATENȚIE nu pe post de sclavi și prost plătiți. Trebuie să muncim , dar nu în orice fel de condiții și pe orice sume. Salariul minim este o mizerie iar condițiile de muncă și programul știm cu toții că nu se respectă. Patronul este învățat să plătească salariile mizerabile să te rupă cu munca non stop iar când vrei salariu, concediu sau alte drepturi te dă afară și aruncă cu noroi că nu îți place munca. Toți patronii sunt injectați cu același virus „nu merg afacerile” dar el își ia un viloi, un bolid, vacanță scumpă sau tot felul de extravagante.

    • Păi de ce niște faci patron, să-ți iei viloi, că și aia e muncă, mai ales că ți se pare așa ușoară….te-ai întrebat vreodată ce valoare are ceea ce știi tu să faci?

  6. E o cifra mica.
    Daca sunt căutați cei peste 200.000 de indivizi care fac trafic de auto SH se va constata ca jumatate au ajutoare sociale.
    Si fac evaziune.
    La tara in cele 3000 de comune sunt plătiți cu ajutoare sociale peste 300000 de persoane.
    Se aduna la Primărie dimineata , beau cafeaua, țuică si fac ce le da de lucru care un viceprimar beat de dimineata.
    Se fac ca muncesc, nimic nu fac si se vede in fiecare sat ca sunt zeci de asistati care primesc bani.
    Pe acestia care votează Primarul nimeni nu le va suspenda ajutorul.
    Si câți altii nu mai sunt!

  7. Emblematic..
    Imi este greu sa inteleg cum unii oameni se complac intr-o situatie de genul asta.. fara pic ambitie…

  8. Ok sa muncim dar în ce condiții – 60 de ore pe săptămână pentru 1300 lei + condiții insalubre? De ce nu sunt verificate ofertele de muncă înainte de a fi recomandate?

    • Cea mai banoasa munca necalificata este cea in constructii.
      Am un var cu 10 clase (scoala nu a fost punctul lui forte, dar e muncitor), face munca de salahor pe 20 de lei la ora in Oradea.

  9. Rezolvați mai ieftin cu niste pastile cu cianură!

  10. ha ha ha

    Asta doar pana dupa alegeri, ca sa ii motiveze sa iasa la votare, dar dupa, cand se prezinta cetateanul constiincios cu dovada indubitabila ca datorita lui, presedintili, primarele, vicile, sparlamentarii, senaciorii sau consilerii au ajuns acolo sus, se schimba placa si trebuie sa se revanseze si alesii cumva, asta pe langa adalmasul din preziua alegerilor si cel de dupa numararea voturilor!