G4Media.ro

DOCUMENT Comisia Europeană, rechizitoriu dur pentru România: Nu a reparat stricăciunile din…

sursa foto: Comisia Europeană

DOCUMENT Comisia Europeană, rechizitoriu dur pentru România: Nu a reparat stricăciunile din Justiție făcute de PSD / Finanțele publice sunt în pericol din cauza cheltuielilor cu creșterea pensiilor / Reformele în administrație și marile investiții stagnează

Comisia Europeană a trecut în revistă starea finanțelor și a funcționării statului român în cadrul procedurii numite Semestrul European. Comisia arată că sustenabilitatea fiscală este în pericol din cauza crizei provocate de pandemie și a politicii fiscale a guvernelor anterioare.

Executivul european critică autoritățile pentru lipsa măsurilor din justiție care să anuleze schimbările făcute de guvernele PSD în anii 2017 – 2019.

Reforma administrației, colectarea veniturilor bugetare și digitalizarea interacțiunii dintre stat și contribuabili (firme și cetățeni) sunt marile restanțe ale statului, arată Comisia Europeană, care critică lipsa unui plan real de reforme.

De asemenea, Comisia critică lipsa marilor investiții publice în infrastructura de transport și face o radiografie dură a sistemului de sănătate: lipsa de specialiști, facilități medicale învechite, lipsa produselor și medicamentelor, educație precară a medicilor și asistenților, acces precar la serviciile de sănătate pentru cetățenii din mediul rural și din comunitățile sărace.

Executivul de la Bruxelles arată că proiectata creștere cu 40% a pensiilor de la 1 septembrie, garantată de legea promovată de PSD, va pune o presiune uriașă pe finanțele publice într-un moment în care acestea sunt oricum afectate de pandemia de coronavirus.

Comisia Europeană salută măsurile luate de guvern pentru a ușura povara crizei asupra firmelor și angajaților, dar arată că pentru revenirea economică va fi nevoie de alocarea mai multor resurse publice, mai ales în sectorul serviciilor – cel mai puternic afectat.

În ceea ce privește programul guvernamental de garantare a creditelor bancare pentru IMM-uri, Comisia arată că acesta va avea un impact limitat din cauza că băncile nu creditează micile întreprinderi – mai cu seamă IMM-urile inovative.

Comisia Europeană cere României să pornească marile investiții publice și să finanțeze sectorul cercetării și inovării, arătând că există o subfinanțare a cronică a R&D.

Foto: Comisia Europeană

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

59 comentarii

  1. Nu cred una ca asta. Doar claus si sica ne-au spus ca suntem bine, iar cat a spus ca iesim mai bine din criza…..

    Ue sigur ne minte!

    • Pai cine sa le repare daca la butoane sunt chiar cei care au stricat justitia? PNL, UDMR, ALDE si traseistii din PSD (Pro Mârlănia sau cum so numi) au votat cot la cot cu PSD pentru a ajuta infractorii patriei.

    • Un risc asupra sustenabilității finanțelor publice il reprezinta :
      – pensiile speciale, nesimtite si nemeritate ale parlamentarilor, ale primarilor, ale consilierilor, ale actualei CCR, ale judecatorilor corupti care ii achita pe infractori
      – indemnizatiile falsilor revolutionari
      – indemnizatiile falsilor academicieni, de la falsele academii (de fapt niste obscure SRL-uri sau ONG-uri)
      – finantarea de la buget a asa-zisei case regale
      – finantarea Institutului Tapului Levantin
      – faptul ca nu au fost recuperati banii furati de marii corupti si marii infractori, care au devalizat tara, ca nu le-au fost confiscate integral averile, asa cum prevede legea confiscarii extinse.

    • Ca habar nu ai despre ce vorbesti e evident, dar macar CITESTE ce contine Documentul de la Comisia Europeana, la majoritatea punctelor face referire la perioada anetrioara, NU putea sa ceara Guvernului instalat de cateva luni si prins de Pandemie cu ZERO pregatire lasata de analfabeta Veorica, uite, vezi ca majoritatea sunt REFERIRI la perioada 2017-2019:
      https://ec.europa.eu/info/sites/info/files/2020-european-semester-csr-comm-recommendation-romania_en.pdf
      Pe la PSD tot asa va invata: cu minciuni si manipulari?
      Mai e putin, curand NU o sa mai mearga, o sa muriti de foame!!

    • @kinki: Mare habarnist esti!
      Punctul de pensie, care ar putea creste cu 40%, se APLICA, conform „Legii Pensiilor privind sistemul unitar de Pensii Publice”, NUMAI pensiilor publice, de Stat(cele bazate pe Contributivitate!), adica NU se aplica si Pensiilor SPECIALE, care au alt regim, acestea sunt date DUPA Legi speciale, DATE de PSD, incepand cu Anul 2015 cand era Guvernul Ponta!!
      Uite inceputul pensiilor speciale!
      https://romania.europalibera.org/a/cat-de-speciale-sunt-pensiile-privilegiatilor-si-cum-le-au-obtinut/30364802.html

  2. condiitile sunt exprimate foarte clar ,daca nu bani ioc .

  3. Pai daca au zis ca nu le repara prin OUG ci doar prin Lege !
    Pana la urma si Ursula o sa creada ca e vorba de un blat !

    PS. Iar penelistii decat sa fie facuti impotenti vor prefera sa recunoasca blatul ! :)))))))))))

  4. Pana a nu se starpi majoritatea parlamentara a PSD, hidra asta mirositoare a hoit, orice masura ar lua Guvernul, se merge cu frana de mana trasa.
    Ce reforma in administratia publica? Unde sa mearga milionul de capuse din administratie care sug finantele publice, finante care ar trebui indreptate catre alte scopuri, catre finantari de proiecte si servicii publice?
    Cam greu sa se miste ceva pana la alegeri, caci Ciolanacii, Nipulicii, Ciordachii si milionul lor de supusi din primarii si firme locale vor trage din rasputeri sa mai suga ceva.
    Ce sa faca ei daca se incep proiecte in care se cer competente, cand singura lor competenta este chiului, furtul si aroganta prostului.

    • Pârțu nu a fost în stare să trimită bugetari în șomaj tehnic da să facă restructurare în an electoral .Creșterea pensiilor in mod procentual va adânci sărăcia atăt a bugetului cât și a cetățenilor .O creștere co 40 la sută a pensiei speciale de 20.000 lei înseamnă 8.000 lei iar a uneia de 1.000 lei înseamnă 400 lei .Dacă înainte de majorare diferența între bogat și sărac era de19.000 lei după majorare diferența este de26.600.lei iar majorarea primită de sărac nu va acoperi inflația care va urma .În România trebuiesc crescute pensiile mici că altfel se ajunge la situații contrare scopului creșterii adică inflație și incapacitate de plată

    • @kinki: Mare habarnist esti!
      Punctul de pensie, care ar putea creste cu 40%, se APLICA, conform „Legii Pensiilor privind sistemul unitar de Pensii Publice”, NUMAI pensiilor publice, de Stat(cele bazate pe Contributivitate!), adica NU se aplica si Pensiilor SPECIALE, care au alt regim, acestea sunt date DUPA Legi speciale, DATE de PSD, incepand cu Anul 2015 cand era Guvernul Ponta!!
      Uite inceputul pensiilor speciale!
      https://romania.europalibera.org/a/cat-de-speciale-sunt-pensiile-privilegiatilor-si-cum-le-au-obtinut/30364802.html

  5. Păi cine să repare, majoritatea ?Doamne ferește!

  6. de remarcat ca niciodata Comisia Europeana nu zice si n-o sa zica nimic de cati bani cheltuie grecia, italia, romania pe submarine, avioane, arme in general, dar de pensii intotdeauna are ceva de zis , nu de alea mari din germania sau franta, ca acolo ar iesi lumea in strada!

  7. Discutiile astea dupa septembrie. Acum iei cortul , catelul , purcelul si zbori la mare.
    Distractie.
    Daca ai cu cine.

  8. Pe scurt, foarte pe scurt: PNL PSD ACEEASI COCINA DE PORCI. In frunte cu dl profesor care nu elibereaza catedra de la Sibiu.

  9. Vi se pare normal pt un procuror roman urmatoarele beneficii ?

    – salariu 4-5000 euro net per luna
    – chirie intre 600 – 1000 euro net per luna
    – pensie la 45 de ani
    – pensie mai mare decat salariul
    – prezenta optionala la service (din an in pasti, ei sunt mereu la munte si mare in proprietatile altora, defapt ale lor… famiglia)

    Si lista poate continua la nesfarsit! Din cauza lor bate pasul pe loc in Romania, muncim de pomana, si nu se vede nimic, mai mult, ne si indatoreaza pe 30 de ani!

    • Puiu Popoviciu, ce mai faci dom’le? Hai acasa, nu mai sta printre britanici, ai vazut cati batrani ca matale mor pe acolo. Te asteptam.

    • Salariul maxim în justiție, judecător sau procuror, de la Înalta Curte, este de circa 3.000 euro.
      Sumele pt chirii lunare sunt de 300-400 euro, în funcție de oraș. 600 euro pt București. De vei verifica chiriile pe site-uri, vei vedea că nu sunt foarte generoase sumele decontate, dar sunt decente.
      De notat: medicii câștigă tot cam atât, chirurgii chiar mai mult. Și este cunoscut obiceiul românesc la doctor. În plus, medicii nu au nici o restricție. Pot avea firme, pot lucra la privat, dacă sunt condamnați, inclusiv pt luare de mită, pot lucra în continuare.
      Asta așa, ca informație, pt că oricum ce ai scris nu are legătură cu subiectul.
      Mai bine ai comenta obiceiurile celor pe care i-ai votat, sau nu, de a sifona banul public cu miliarde de euro anual (vezi ca exemplu PNDL menținut de guvernul actual) fără rezultate in investiții și de a-și angaja rubedenii cu nemiluita in guvern și administrația locală. Asta a ruinat România, în primul rând.
      Asta a remarcat Comisia, nu salariile procurorilor.

    • Cu ce te-au prins? Vindeai droguri?

  10. asdfg se pare ca nu vedeti de loc ce se intampla in parlamentu Romaniei, acelasi din timpul lui Dragnea.

  11. Asta înseamnă că avem nevoie de alegeri parlamentare cât mai repede, ca să scăpăm de acest parlament de infractori.Dar trebuie să fim siguri că și PNL dorește asta și vrea să facă ceea ce Comisia Europeană a constatat. Până acum n-a convins…

  12. Pai cum sa creasca salariile sclavilor de romani,buretosilor covidati din vest le e frica ca nu mai are cine sa vina sa le culeaga sparanghelul si sa le stearga bosorogii la fund, romanul nu trebuie sa castige bine ca il foloseasca ei drept sclav!

    • Mai Pipi, de aia nu cresc pensiile, ca nu vrea UE? Sau ca te fura angajatorii tai de la PSD de 30 de ani? Ia mai intreaba pe altii mai destepti decat tine, nu vei cauta mult.

  13. Hai mai Peneleule , depune draga motiunea de cenzura ceruta de populatie.

  14. ‘ Pesedeule :))

    scuze , sunt aiurit :))

  15. Ce să facă și guvernul meu când are atâtea guri de hrănit după scrutinul electoral pentru euro-parlamentare ?!? Aveți puțintică răbdare, mai întâi ne hrănim sponsorii, rudele, amantele, prietenii și cunoștințele și mai apoi, dacă mai rămâne ceva, trecem la reforma statului din temelii, dărâmăm grinzile cu bucluc separăm sistemul sanitar de pompele funebre și câte și mai câte !

    • Și să știți că nu este vriticat guvernul meu, este criticat poporul iresponsabil și obraznic care solicită cu nerușinare ca munca să îi fie plătită în mod decent, să fie impozitat luxul, specula și ne muncă, nu munca !

    • Baicoi, de ce nu le-ai cerut si PSD-istilor sa plateasca munca decent? Papagalule! Cand s-au unit jigodiile PeSeDiste cu Crinul Liberal formand capra USL, cu cine ai votat, mai desteptule? Cu toate defectele lor, Orban si Johannis sunt mult deasupra tzoparlanilor PSD pusi numai pe furat si buni numai a minti pe cei mai slabi de inger.
      Daca PNL se va spurca la metehnele comuniste ale PSD-ului, va dispare. Dar dupa ce se termina complet cu ciuma rosie.
      Sa va intre bine-n cap, putori comuniste, au venit anii in care ce miroase a comunism va fi ras de pe fata pamantului.

  16. Măi ziariști! Voi ați citit documentul??? Vă dau un indiciu: recomandările sunt doar la pagina 10. Restul de text e „whereas”.
    Al doilea indiciu: recomandarile nu sunt despre justitie, PSD sau pensii. Ci despre reacția la Covid!!! Care cică nu ar fi așa minunată cum se înfoaie cel puțin românul din Consiliu.
    Citiți!

  17. toata lumea stie care sunt problemele, dar prioritatea romanilor e banul nemuncit, romanii nu vor justitie, sau o politica fiscala sanatoasa, romanii vor bani gratis, cu pretul viitorului tarii, de aceea voteaza psd

  18. Pârțu nu a fost în stare să trimită bugetari în șomaj tehnic da să facă restructurare în an electoral .Creșterea pensiilor in mod procentual va adânci sărăcia atăt a bugetului cât și a cetățenilor .O creștere co 40 la sută a pensiei speciale de 20.000 lei înseamnă 8.000 lei iar a uneia de 1.000 lei înseamnă 400 lei .Dacă înainte de majorare diferența între bogat și sărac era de19.000 lei după majorare diferența este de26.600.lei iar majorarea primită de sărac nu va acoperi inflația care va urma .În România trebuiesc crescute pensiile mici că altfel se ajunge la situații contrare scopului creșterii adică inflație și incapacitate de plată

    • @kinki, la ce restructurare te gandesti? Pai nu a fost iubitul tau PSD-eu, si parlamentul dominat de el, si CCR-ul dominat de el, impotriva desfiintari pensiilor speciale, ce sa faca ministrul finantelor Catu? Tu trebuie sa faci ceva, sa-ti tai mana aia cu care ai votat PSD-ul, si sa votezi altceva!

    • Valahia lui pește .
      Și proștii și-au dat seama că legea era neconstituțională ,de asta a promovat-o PNL ,nu știu dacă din prostie sau intenționat .Mulți de pe acest site am fost de acord că singura modalitate de reducere a pensiilor speciale este impozitarea progresivă a tuturor pensiilor speciale dar asta implica reducerea pensiilor miilor de generali SRI ,STS,POLIȚIE ,BANCHERI,PERSONAL DIPLOMATIC ,ori toți fac parte din gașca ce l-au adus la putere pe dulapul gol și așa ne-am furat-o cu toții din cauza acestui mare dulap gol.

    • kinki, esti baiat bun, dar pensiile speciale sunt calculate dupa alte legi, ca de-aia sunt speciale… n-au nici o treaba cu pensiile civile , legea pensiilor e pentru amarasteni, la astia creste punctul de pensie cu 40 %. ca de-aia ma si oftic.Pensia mea speciala a crescut cu numai 5 % in ultimii 3 ani jumate, acum 2 luni am mai primit 5% pe cand la civili a crescut in fiecare an, de-a ajuns pensia medie la 1.300 lei. o sa creasca inflatia si o sa-mi scada si mie puterea de cumparare!!!!

  19. Când văd cată ipocrizie pe aici ,imi vine sa injur tare!!! 1)Cați bani ai vrea sa ia un procuror? 3000 lei?? Au salarii mari si e normal să fie așa. E valabil in toată lumea.. Că ar trebui mai multă competență si in cazul abuzurilor puscarie multă,sunt de acord!! 2)Ca se cheltuie bani pe armată…Iar e o altă normalitate..Fară fortă militară,esti 0!!! 3)Sa crească pensiile,ca asa au zis cei de la PSD…Au zis de unde sa luam si bani??Clar că NU!!! Mai muscati-va limba …nu mai aberați pe aici ,sa obositi mințile oamenilor!

    • Nu iti mai bate capul cu argumentatia. Astia sunt trolli rosii, lor nu le argumentezi, iti bati joc de ei pana le faci ziua de munca un calvar. In 3 luni de stres, ii retrag din producție si ii dau la Rabla.

  20. „Comisia Europeană a trecut în revistă Starea Finanțelor și a funcționării statului român în cadrul procedurii numite Semestrul European. Comisia arată că Sustenabilitatea fiscală este în pericol din CAUZA Crizei provocate de Pandemie și a Politicii fiscale a GUVERNELOR ANTERIOARE”.
    Mai tineti minte ce reactii aveau Dragnea si Tariceacu cand Comisia Europeana facea un astfel de Raport?!
    Faceau SCRISORICI catre CE in care isi exprimau ‘ingrijorarea fata de modul incorect in care a fost INFORMATA Comisia Europeana” si catalogau preocuparile Comisiei Europene fata de sistemul judiciar din Romania drept „surprinzatoare”!
    Bietii Presedinti ai Institutiilor Europene de la Brussels erau tare NEinformati, vai de mama lor!!
    Asta a fost unul dintre MULTELE Rapoarte CRITICE venite de la Institutiile Europene la Adresa Guvernelor PSD-ALDE din cei 3 ANI de groaza ai Romaniei, ma intreb ACUM dupa acest Raport, Tariceanu va mai iesi cu astfel de CRITICI la adresa Comisiei Europene?!
    Uite mai jos Scrisoarea lor din 24.01.2018 ca raspuns la Raportul CRITIC al CE la adresa sistemului de Justitie facut praf de PSD+ALDE!
    https://www.mediafax.ro/politic/raspunsul-lui-dragnea-si-tariceanu-dupa-criticile-primite-de-la-comisia-europeana-ingrijorarile-pe-care-sefii-parlamentului-le-transmit-la-bruxelles-16958315

    Gasiti pe internet multe astfel de Rapoarte critice ale Comisiei Europene si ale GRECO si ale Comisiei de la Venetia si ale MCV la adresa guvernelor PSDragnea-ALDE din cei 3 ANI!
    Credeti ca tractoristul Marcel Ciolacu seful PSD sau epava politica C. P. Tariceanu se vor deranja sa spuna ceva despre Raport?!
    Sau vuvuzelele RTV sau Antena 3?!

    • Lilisor, ai distrus tara asta cu ineptiile tale! Cum e mamaliga aia de pe soba?

    • @Asistat: Foarte protrivit Nickname-ul, nume nou pe forum…PSD a facut noi „angajari”, la cele peste 11 Milioane Lei primite Lunar de la AEP are PSDul BANI sa plateasca postacii analfabeti sa insire 5 cuvinte!
      Se vede de la o posta nivelul de analfabet PSDist!
      Macar de-o paine, te platesc infractorii din PSD??!!

    • uite de ce zice comisia lu peste ce zice apropos de deficit: copy paste „‘UNU”:

      procurorul asta vrea sa-si mentina privilegiile (la fel ca toata hoarda asta din justitie):
      – salariu 4-5000 euro net per luna
      – chirie intre 600 – 1000 euro net per luna
      – pensie la 45 de ani
      – pensie mai mare decat salariul
      – prezenta optionala la service (din an in pasti, ei sunt mereu la munte si mare in proprietatile altora, defapt ale lor… famiglia)
      Si lista poate continua la nesfarsit! Din cauza lor bate pasul pe loc in Romania, muncim de pomana, si nu se vede nimic, mai mult, ne si indatoreaza pe 30 de ani!

    • @ionpopescu: Sunt de acord dintr-un singur MOTIV: dupa plecarea dnei Kovesi NU mai exista Justitie in Romania care sa le fie de hac infractorilor din Politica, sa-i bage la puscarie!
      Din acest motiv sunt de acord ca NU isi mai merita Salariile si sporurile, asa cum NU merita nici un Bugetar in Romania!!
      GRAV e insa ca astfel de Salarii si indemnizatii uriase au Infractorii si analfabetii din Politica, stiti ce Salarii au politrucii inclusiv Seful CCR si Avocatul poporului PSDist-ALDEist, din Romania incepand cu 2020?!
      Ia uite 2 exemple:
      1. „Valer Dorneanu are la 76 de ani toate privilegiile pe care un sistem politic inechitabil și corupt le-a creat după 1990: cumulează 2 Pensii speciale, indemnizație de președinte al CCR, salarii de la universitate plus mașină la scară, protecție SPP, sume de protocol, deplasări plătite de stat etc.
      Declarația sa de avere din 2018, la fel cu cea din 2019, conține următoarele sume: 302.000 lei indemnizație de la CCR incluzând și ceva restanțe, apoape 75.000 lei pensie specială de la Camera Deputaţilor, 322.000 lei pensie specială ca Avocat al poporului, aprox.51.000 de la Universitatea „Titu Maiorescu”, în total aproape 750.000 lei, adică vreo 14.000 euro/ lună, stimulent eficace pentru a se strădui să servească PSD, să blocheze inițiative politice, cât și legi care ar aduce echilibru în câștigurile fabuloase ale privilegiaților, cum ar fi anularea pensiilor speciale.
      2. PRINȚESA SPORURILOR. Secretarul Senatului, Silvia Mihalcea, 3.000 lei/Luna pentru condiții grele de muncă.
      Newsweek România a analizat sporurile acordate celor mai importante instituții ale statului român. Bugetarul care primește unul dintre cele mai mari sporuri pentru „lucru în condiții vătămătoare“ este secretarul general al Camerei Deputaților.(era protejata si omul de incredere al lui Dragnea, Ciolacu o mentine!)
      Silvia Claudia Mihalcea câștigă, lunar, la numai 40 de ani, un spor pentru condiții vătămătoare de 3.029 de lei. O biata semianafabeta, fara studii ca lumea, ceva urma de invatamant la mare distanta, pe seara, la celebre fabrici de diplome!
      La acesta se adaugă un salariu lunar de 20.194 de lei. Claudia Mihalcea a absolvit dreptul la facultatea privată Universitatea Titulescu și are un master la Universitatea Ecologică.”
      https://newsweek.ro/politica/regina-sporurilor-secretarul-senatului-silvia-mihalcea-3000-lei-pentru-conditii-grele-de-munca
      Gasiti in ultimul articol de pe Newsweek ce DEZMAT e pe Banii publici cu Salariile bugetarilor de LUX ai lui Dragnea!

      Dar NU asta intereseaza CE, pe ce arunca analfabeta Dancila BANII publici e RESPONSABILITATEA ei, NU a Comisiei Europene!
      CE vede clar ca Romania NU a cheltuit Banii EFICIENT, ca Echilibrele bugatare NU exista, ca Romania traieste din Imprumuturi Luna de Luna tot mai scumpe(asa e cand traiesti din Imprumuturi!) pentru Plata Salariilor si a Pensiilor, desi NU a Construit NIMIC, nici o caramida la vreun Spital, la vreo Scoala moderna, la vreun Pod modern, la vreo Autostrada moderna, NIMIC PSDist, asta spune Comisia Europeana!

    • @ipopescu: Oare, de ce NU vedem, NU auzim nici o reactie de la analfabeta Dancila sau de la PSD sau de la epava politica C. P. Tariceanu la acest Raport dur al Comisiei Europene care incrimineaza clar Guvernele PSD-ALDE?!
      S-or simti cu musca pe caciula?!

    • Ho scrântito ca ai facut spume la gura, nu mi-ai zis cu mamaliga, s-a afumat?!?

    • @ipopescu: Inca unul, politruc de lux la numai 35 de Ani ce avere avea Anul trecut:
      „Alfred Simonis, deputat PSD, absolvent in timp ce MUNCEA al „celebrei” Universitati Tibiscus din Timisoara(ati auzit de ea?!), are din Salariul de bugetar: Porsche, BMW, Audi, 4 apartamente, o casă, peste 1 mil lei.
      Alfred Robert Simonis, șeful deputaților PSD, abia face 35 de anișori în 2020, pe 4 ianuarie.
      Câștigă vreo 10.000 de lei lunar de la Parlament.
      Soția lui, de 4 ori mai puțin.
      Împreună, sub 140.000 de lei pe an.
      Totuși, de undeva, averea lor s-a acumulat ca în povești.
      În ultima declarație de avere depusă, în iunie a.c., Simonis declară 2 apartamente și 1 casă pe care le deține în prezent, dar și 2 „apartamente cu teren” vândute (unul anul trecut, celălalt anul acesta).
      Pe imobiliare a luat 82.000 de euro și peste 452.000 de lei. În total, cam 180.000 de euro.
      Tot în 2018, deputatul PSD a vândut și un autoturism Audi pentru „doar” 49.600 de lei.
      În paralel, familia lui Simonis a creditat o firmă la care soția deține 30% din acțiuni cu peste 523.000 de lei.
      Iar în conturile soților se găsesc peste 54.000 de lei și aproape 20.000 de euro.
      Toate acestea, numai din salarii care, cumulat, nu depășesc 3 mii de euro lunar.
      https://newsweek.ro/investigatii/alfred-simonis-deputat-psd-din-salariu-porsche-bmw-audi-4-apartamente-o-casa-peste-1-mil-lei

  21. Doar poporul o poate face prin vot la parlamentare, să elimine tot ce are legătură cu trecutul.
    Așa poate vom avea o șansă. Altfel ne învârtitm în jurul cozii.

  22. În România, facem legile justiției așa cum consideră Parlamentul României votat de poporul român la alegerile parlamentare și nu cum ne dictează niște birocrați de la Bruxelles care nu au fost aleși în mod real de nimeni. Fie pricep treaba, fie procedăm la fel ca britanicii: #ROEXIT.

  23. Cu PSD + ALDE și ProRomania majoritari în parlament, nu se poate avansa! Ei nu știu decât sa își apere interesele de grup, în rest, de România, îi doare la bască, deși scandează mereu cât de tare li se rupe de români…

  24. Sunt aspecte pe care și noi le semnalăm zi de zi, dar cine dracu ne aude! Așa cum nu ne aud pe noi acești mizerabili impostori, așa nu o să audă nici atenționările venite dinspre Uniune. În contextul dat, cu aceleași clanuri la butoane, putem aștepta reformele mult și bine. Toate aceste reforme le-ar strica toate ploile, le-ar da peste cap toate mânăriile la care au lucrat timp de 30 de ani. Ar trebui resetat totul, cum ar putea face așa ceva cele două mizerabile partide, care, mai mult sau mai puțin, au pus bazele hidosului sistem de astăzi? Gândiți-vă doar ce ar însemna o reformă administrativă, să nu ne mai gândim la celelalte… Cum ar putea iniția și implementa o astfel de reformă niște unii care configurează sistemul administrativ din prezent, cu tot ce are el mai hidos și putred? Cum ar putea acești inși să-și concedieze propriile pile, relații, curve și cunoștințe??? spunându-le că vor să devină serioși, să reformeze sistemul pentru a putea servi interesul public și cetățenii. Spuneți voi cum ar putea fi posibil așa ceva! Peste un milion de angajați la stat, o parte însemnată dintre ei taie cu brio frunze la câini, fiind băgați în sistem pe ușa din dos, pentru a câștiga o pâine grozavă fără efort serios, cum ar putea renunța la toți acești inși, cele două groaznice creaturi-mamut. O reformă administrativă presupune schimbări ample, de substanță, ar dispărea o grămadă de unități administrativ-teritoriale, instituții, comiții etc, ăstea sunt populate cu inșii lor, cum s-ar putea petrece una ca asta. Cum ar putea adopta o politică fiscală de combatere a evaziunii fiscale, de îmbunătățire semnificativă a colectării taxelor și impozitelor, așa ceva i-ar afecta pe ei, cunoștințele lor, firmele prietene care-i susțin sub o formă sau alta. Cum ar putea iniția reforme niște unii care nu sunt capabili să facă niște lucruri simple: eliminarea pensiilor speciale, eliminarea multiplelor privilegii la care angajatul din privat nici nu visează, eliminarea cumului pensiei și, atenție, salariilor primite de la stat, eliminarea cumetriilor din procesele de numire a unor persoane pe anumite poziții, eliminarea clientelismului etc. CUm ar putea fi posibile reformele pe care le așteptăm cu toții și pe care le vor aștepta multe generații? Cum? eu nu reușesc să-mi imaginez cum ar putea fi posibilă o astfel de minune. Unde sunt auditurile cu care eram amenințați în momentul venirii la guvernare a acestor impostori? Unde sunt dezvăluirile promise de căcâțu referitoare la datele falsificate privind execuțiile bugetare făcute de mârlando golanovici? Unde este reforma ministerială? reducerea numărului ministerelor, dar înțesarea lor și cu mai mult personal, stimate organ, nu se cheamă reformă, ci fraiereală. Evident că pizdeul, această budă publică, teribil de hidoasă, trebuie înjurat și dat de toți pereții, dar cu impostorii de la PNL ce facem. Varianta de salvare nu rezidă în înlocuirea unor impostori notorii cu alții poate mai puțin notorii. Aceasta nu se cheamă soluție, ci amăgire. Din momentul venirii la guvernare, PNL-ul, cel de la care naivii așteaptă lumina, în loc să rărească numărul bugetarilor puturoși, ce a făcut? logic, taman pe dos, l-a crescut; și atunci… Care sunt perspectivele… Stați liniștiți, niciunele.

  25. Pnl si psd aceasi mizerie

  26. Si foarte bine fac. Numai afacerile de un anumit nivel trebuie creditate. Restul se duc si apar altele.

  27. Aceleasi Avertismente le-a avut Agentia de Rating Standard &Poor’s in Decembrie 2019 cand a REVIZUIT PERSPECTIVA de Rating a Romaniei de la Stabila la Negativa, FARA echivoc in urmatorii termeni, care ACUZA Guvernul Dancila al PSDragnea: „Abaterile cauzate de Cheltuielile MASIVE ale FOSTULUI Guvern au FORTAT actuala conducere a României să revizuiască obiectivele fiscale pentru 2019 şi 2020, pe fondul INCETINIRII Economiei. PLANIFICATELE Majorări de Pensii(1 Septembrie 2020!) şi Salarii vor contribui la adâncirea Deficitului de cont curent deja substanţial inclusiv în 2020”.
    Specialiştii de la Standard & Poor’s consideră: „Înrăutăţirea PERSPECTIVEI Ratingului reflectă RISCURILE la adresa Stabilităţii economice şi fiscale a României dacă autorităţile nu reuşesc să stabilizeze şi să consolideze strategia bugetară, inclusiv în urma Planurilor de a implementa noi majorări de pensii de anul viitor”.
    „Agenţia de evaluare a confirmat calificativul „BBB-/A-3″ pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută şi în monedă locală.”

    Aurelian Dochia: „Probabil că pasul următor va fi scăderea ritmului de creştere a economiei şi intensificarea presiunilor inflaţioniste”.
    În urma Avertismentului S&P, ne vom Imprumuta la Costuri mai mari, ceea ce – în condiţiile în care Bugetul pe 2019 şi 2020 are un Deficit în creştere – este îngrijorător, apreciază analistul economic Aurelian Dochia. Acesta ne-a explicat: „Vom plăti mult mai mulţi bani pentru a finanţa acest Deficit bugetar şi consecinţele sunt în serie. Pentru că o creştere a costurilor de împrumut pentru Guvern poate semnala o creştere a costurilor de împrumut şi pe piaţa privată, pe toate creditele”.
    Această Consecinţă de pe piaţa financiară se va transmite” către întreaga Economie, pentru că în general Costuri de împrumut mai mari înseamnă acces mai dificil la Imprumuturi pentru cei care vor să atragă resurse, fie că este vorba de clienţi privaţi sau de firme care vor să investească, ne-a mai spus Aurelian Dochia.
    În opinia domniei sale, pasul următor va fi, probabil, scăderea ritmului de creştere a economiei şi intensificarea presiunilor inflaţioniste.
    https://www.bursa.ro/perspectiva-negativa-de-rating-standard-38-poor39s-spune-ca-o-luam-la-vale-48526832
    Ulterior, in 2020 si celelalte Agentii de Rating au urmat decizia S&P!
    Multumiti PSDului!

    G4media, va rog sa dati postarea!

    • uite de ce zice comisia lu peste ce zice apropos de deficit: copy paste „‘UNU”:

      procurorul asta vrea sa-si mentina privilegiile (la fel ca toata hoarda asta din justitie):
      – salariu 4-5000 euro net per luna
      – chirie intre 600 – 1000 euro net per luna
      – pensie la 45 de ani
      – pensie mai mare decat salariul
      – prezenta optionala la service (din an in pasti, ei sunt mereu la munte si mare in proprietatile altora, defapt ale lor… famiglia)
      Si lista poate continua la nesfarsit! Din cauza lor bate pasul pe loc in Romania, muncim de pomana, si nu se vede nimic, mai mult, ne si indatoreaza pe 30 de ani!

  28. Wow!
    Ce s-a năpustit conjurația imbecililor!
    Raportul spune foarte clar că PSD a distrus complet România, asta face și acum și desigur asta va face mereu.
    Este foarte clar că până când nu va dispărea PSD cu toți idioții utili și inutili nimic nu se poate repara.
    Cu alte cuvinte aveți grijă ce votați!

  29. Nu exista posibilitatea de a face „reparatii” ,pana nu exista majoritate in Parlament. Problema este a noastra a intregului popor roman , batjocorit de o clasa politica nesatula, incompetenta si mincinoasa.

  30. Daca nici acum nu se intelege ca este ultima sansa . Fara o prezenta masiva la vot raminem in aceiasi situatie de pina acum .

  31. 1 Octombrie 2018, cum reactionau Dragnea si Tariceanu la Criticile de la Brussels:
    „Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a lansat, în această seară, critici dure la adresa Guvernului și Parlamentului României și a făcut apel la autorităţile române să „regândească cursul pe care l-au luat”.
    El s-a referit la Modificările Legilor Justiţiei şi Codului penal, avertizând că, dacă regulile sunt încălcate, CE nu va ezita să ia măsuri şi să aducă România în faţa instanţei.
    Timmermans a susţinut că discuţiile despre situaţia din România NU se referă la Poporul Român, ci doar la unele acţiuni ale Puterii politice.
    “NU criticăm Tara, ci criticăm Propuneri concrete de modificare a Legii. A încercat şi premierul Dăncilă şi nu funcţionează. Alt lucru care nu funcţionează este să invocăm situaţii din alte ţări.”
    Dragnea: „L. Dragnea a reacționat la declarațiile liderului european și a spus, la Antena 3, că e dezamăgit că ROMANIA(javra ordinara!) a ajuns să fie amenințată: ”Sunt extrem de dezamăgit de această atitudine, că o țară a UE să fie amenințată atât de brutal. Nu a fost o dezbatere, ci o condamnare înainte de a se studia probele. S-au trimis documente scrise, informații, dovezi, la Bruxelles, nimeni nu a avut niciun fel de reacție. Nimeni nu a spus care sunt articolele din legile justiției care afectează independența justiției. Nu am simțit nicio dorință de cooperare din partea Comisiei, așa cum se spune în MCV. Șefii serviciilor secrete care au comis abuzuri au fost decorați de anumite state, magistrați care au dus dosarele în instanță cu probe falsificate au fost lăudați de statele membre. Eu nu cred că cei care au vorbit știau despre situația din România, despre legile justiției. Nu cred că intră în atribuția instituțiilor europene să arbitreze meciurile politice interne”.
    Tariceanu: Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, susține că dezbaterea privind România din Parlamentul European este una cu mare miză politică, iar România a căzut la mijloc într-un război politic și într-o campanie electorală a actualilor europarlamentari de la Bruxelles.
    ”Sigur că nu e nicio urmă de îndoială în ceea ce mă privește, nu sunt încântat de poziția în care s-a aflat astări România. Problema este că se apropie alegerile pentru Parlamentul European și mulți parlamentari doresc să își facă campanie electorală. Sunt multe agende individuale, multe interese personale sau de grup și, sigur, că aș putea spune că România a căzut prost din acest punct de vedere. Nu-mi rămâne decât să regret atitudinea unor europarlamentari români care mint cu mare ușurință, distorsionează situația din România și toate astea pentru interesul lor personal”, a declarat Tăriceanu, la Antena 3.

    Taricene, te asteptam ACUM cu un raspuns, tot la Antena 3, te bagi?!
    De la Rahova incarceratul Dragnea e eliminat complet din joc!

  32. Nimeni sa nu se atinga de CLOACA numita justitie .
    Pensiile stabilite in baza principiiului CONTRIBUTIVITATII , sa fie reduse cu cel putin 40% , iar pensiile care nu sunt calculate in functie de contributivitate si beneficiile ARISTOCRATIEI BUGETARE , sa fie cel putin dublate .
    Din punctul meu de vedere ,asta merita romanii cei minunati .

  33. „Orice ati face, nu e bine. Nici sparanghelul nu il culegeti cum trebuie, de aia va dam mai putini bani.”

  34. E bine ca se vede si de pe Luna !! E bine ca ati alungat de la Victoria pe Noaptea Mintii si pe ceilalti dancilezi !!In privinta legislatiei, sunteti varza ! Calcati in strachini continuu , simulati ca vreti sa opriti o parte din pensiile speciale…….. Legislatia anti-coruptie a fost deficitara si pana in 2017, acum e inoperabila iar voi simulati ca conduceti Romania cu aprobarea Ciumatilor !!
    Cred ca , cu fiecare zi pierdeti aderenti sau ii indepartati de la vot exact asa cum ati facut-o in 2016 !!!