G4Media.ro

DOCUMENT Cum arată forma finală a modificărilor fiscale, trimisă Comisiei Europene/ Premierul…

sursa foto: Unsplash/ Roman Synkevych

DOCUMENT Cum arată forma finală a modificărilor fiscale, trimisă Comisiei Europene/ Premierul Ciolacu a anunțat că pachetul de propuneri va ajunge în Parlament pentru ca Executivul să-și asume răspunderea

Propunerile de modificare a Codului fiscal și de reducere a cheltuielilor la bugetul de stat au fost trimise de Guvern Comisiei Europene. Documentele consultate de G4Media și Economedia, care sunt scrise sub formă de ordonanțe de urgență, pot fi consultate mai jos. Premierul Marcel Ciolacu a anunțat însă, după ședința PSD de sâmbătă, că pachetul de măsuri propuse nu va fi adoptat sub formă de OUG, ci va ajunge în Parlament ca proiecte de legi pe care Guvernul își va asuma răspunderea.

Printre măsurile fiscale, arată o analiză Economedia, se regăsesc un impozit special pe clădiri și mașini cu valoare mare, o nouă taxă pentru companii – „ajustorul fiscal”, noi cote de impozitare pentru microîntreprinderi, majorări de TVA și eliminarea scutirii de impozit pentru IT, industria alimentară și agricultură, pentru veniturile brute care depășesc 10.000 lei.

Context

Ciolacu a anunțat, vineri, de la Bruxelles, concluziile întâlnirii cu președinta Comisiei europene, Ursula von der Leyen, în legătură cu măsurile fiscale pentru limitarea deficitului bugetar. G4Media a transmis live declarațiile întâlnirii, vezi aici. 

La finalul ședinței Consiliului Politic Național al PSD de sâmbătă, premierul a anunțat o serie de măsuri din propunerile de reformă fiscală. Una dintre acestea prevede ca TVA-ul la alimente și medicamente să nu crească mai mult de 9%.

Ciolacu a mai vorbit despre inechitatea pensiilor românilor spunând că modificarea legii ”a devenit o prioritate” pentru grupurile reunite ale PSD și pentru ministrul Muncii. O lege ar trebui să fie în vigoare de la 1 ianuarie, a mai spus premierul.

știre în curs de actualizare

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Oug de distrugere a economiei Romaniei. Nu-i nimic. Tot pe astia care distrug Romania de 34 de ani o sa-i votam. E bine ca dau 2 lei in plus la pensie si la ajutoare sociale. Din ce am citit pe oug cu masurile fiscale, cateva sectoare economice o sa omduca cam greu de la anul. Un lucru amuzant e faptul ca de la anul prin intoducerea accizei la sucuri, pana si sucurile considerate cu pret mediu o sa devina mai scumpe decat berea comerciala. O sa fie un pet de f.freesh mai scump ca un pet de ti****rana. Foarte frumos. N-ai bani de suc? Ia o bere ca-i mai ieftina.

  2. Atâta discuție pt un lucru atât de simplu:

    PENSIILE SPECIALE tăiate pe bune și punct.

    Altfel vor emigra toți românii, vor rămâne aici pakistanezi și pensionari speciali.

  3. 10 mii brut in IT e un salariu mic, aproape entry level…deci o sa ii afecteze pe 90% din IT-isti.

  4. Reducerea numarului de bugetari este necesitatea principala, care pe de o parte ar scadea cheltuielile, iar pe de alta parte ar rezolva, partial, criza de forta de munca din privat.

  5. Forma finală a modificărilor fiscale arată exact așa cum dorește „Voievodul”. Dar „Paharnicul” Câciu nu are nicio vină. N’așa? Cât despre plebei…nimic. Ei doar votează.

  6. In preambulul OUG reducere cheltuieli vorbesc de deficitul prognozat pentru 2024 de 6,84 „Deoarece prognoza de deficit bugetar până la sfârșitul anului 2024 de 6,84%
    din PIB nu se înscrie în angajamentul față de Comisia Europeană potrivit căruia
    nivelul de deficit bugetar asumat trebuie să fie de 4,4% din PIB”. Intrebare logica , astia chiar asa de aerieni sunt nu stiu nici in ce an sunt ? Sau de ce sa adopti o OUG pentru 2024 in 2023. Asta este, jalnicul guvern, condus de jalnicul Ciolacu, format din reprezentantii jalnicelor partide PSD+PNL.