
DOCUMENT Cum se vor încheia mediile elevilor de la învățământ primar până la liceu, pentru fiecare situație în parte
Ministerul Educației a trimis tuturor profesorilor un document, obținut de Edupedu.ro, cu precizări privind modalitățile de încheiere a situațiilor școlare în care explică, pentru fiecare ciclu de învățământ și pentru fiecare situație a elevilor modul în care acestora le va fi încheiată media.
Sunt identificate patru situații în învățământul primar, unde elevii sunt notați cu calificative și cinci situații la gimnaziu și liceu, unde elevii sunt evaluați cu note.
Citește indicațiile transmise de minister profesorilor pe Edupedu.ro
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
Cand n-ai principii, o dai dintr-o carpeala intr-alta si din Cola-n Fanta … 🙁
Avem asa:
1) Un profesor bun, zice teoria ministerului, este cel care ridica nivelul clasei, intelegand prin asta grosul clasei, nu pe cei 2-3 mai ageri la minte.
2) Ministerul se declara convins de calitatea foarte buna a tuturor cadrelor didactice angajate.
3) Dacă elevul are doar un calificativ pe semestrul al II-lea, dar nu se poate valorifica activitatea desfășurată online, al doilea calificativ pentru semestrul al II-lea va fi considerat calificativul care reprezintă media elevului din primul semestru.
————————————————-
Contradictie!
Pai fie cadrele didactice sunt bune si era de asteptat ca nivelul de cunostinte al elevilor sa creasca (si atunci le pui nota mai mare, nu pe cea de semestrul trecut cand inca nu se dezvoltase plenar), fie negi capacitatea cadrelor didactice si atunci le pui nota de semestrul trecut (ca oricum nu-i mai destepta pe ultima suta de metri).
Ne hotaram si noi, dna Anisie, ca nu putem sa sustinem toate vrajelile concomitent? Aici nu e cu metafore, doamna, ca la comentariile la romana, unde ține orice … 😉
Uiți ca media de pe semestrul trecut poate fi mai mare decat unica nota a elevului pe semestrul al doilea.
În afara de asta…. Degeaba profesorul e bun, dacă elevul e puturos.
Nu uit deloc, cum am zis – sa se acorde nota mai mare, iar pe elev nu il poti considera puturos, pana la proba contrara (pe care nu ai cum sa o faci!).
Doar statul roman isi considera, implicit, cetatenii ca foind vinovati. Dupa cum argumentati, pareti si dvs. adeptul prezumtiei de vinovatie. 🙁