DOCUMENT Datele personale ale elevilor din Dâmbovița – CNP, nume și prenume – care dau Evaluarea Națională 2022 vor fi accesibile pe platforma companiei private care se ocupă de digitalizarea-pilot a corecturii examenelor naționale
Datele personale ale elevilor care vor participa, anul acesta, la pilotarea evaluării digitalizate a examenelor naționale sunt accesibile pe platforma companiei private cu care Ministerul Educației s-a asociat pentru acest proiect, după cum reiese dintr-un document cu instrucțiuni pentru profesorii care se ocupă de scanarea și încărcarea lucrărilor pe platformă, la Evaluarea Națională 2022. Este vorba despre “Ghidul profesorului asistent”, prezentat profesorilor care vor procesa lucrările la EN în Dâmbovița, județul selectat pentru pilotarea corectării digitalizate în cadrul Evaluării Naționale – clasa a VIII-a.
Documentul arată că evaluarea se face pe viitoriolimpici.ro, aparținând platformei Intuitext, dezvoltată de compania Softwin, iar în cadrul acestei platforme profesorii vor trebui să verifice date personale ale elevilor, în momentul încărcării lucrărilor.
În plus, profesorii vor folosi comenzi în limba engleză în faza de scanare și, prin ghidul citat, primesc instrucțiuni ce trebuie aplicate inclusiv în fazele inițiale ale testării. În plus, în faza scanării, ei trebuie inclusiv să șteargă “obligatoriu”, la final, unele elemente create pe parcursul procedurii.
Detalii despre folosirea datelor personale ale elevilor – mai jos, unde este prezentată faza referitoare la încărcarea lucrărilor pe platformă.
- Pentru prima dată, anul acesta, elevi din două județe vor avea lucrările date în cadrul examenelor naționale evaluate digitalizat. Pilotarea evaluării digitalizate îi vizează pe elevii din Dâmbovița care dau Evaluarea Națională și pe cei din Călărași care dau Bacalaureatul. Potrivit Ordinului ce stabilește regulile acestei pilotări, profesorii care scanează lucrările elevilor primesc 150 de lei pe zi, iar un profesor evaluator în format digital la Evaluarea Națională 2022 este plătit cu 14 lei / lucrare corectată.
- Platforma pe care se desfășoară evaluarea digitalizată aparține Intuitext, a companiei Softwin, platformă folosită și la Olimpiada Națională de Matematică, după cum a spus, în mai, pentru Edupedu.ro Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.
“Ghidul profesorului asistent” include 3 pași – Scanare lucrare, Încărcare lucrare, Verificare lucrare. Fiecare acțiune este notată detaliat, și însoțită de indicii grafice.
Citește articolul integral pe Edupedu.ro
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
2 comentarii