G4Media.ro

DOCUMENT Liberalii au depus cererea de revocare a Renatei Weber din funcţia…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

DOCUMENT Liberalii au depus cererea de revocare a Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului / Două ”capete de acuzare”: Weber se află în conflict de interese pentru că este beneficiar de pensie specială și depășirea mandatului constituțional prin instituirea mecanismului de tortură pe spitalele COVID

Liberalii au depus, luni, la Parlament cererea de revocare din funcţia de Avocat al Poporului a Renatei Weber.

„Am demarat astăzi procedurile de revocare din funcţia de Avocat al Poporului a doamnei Renate Weber. Primul pas îl constituie depunerea cererii de revocare pe care o semnează liderul de grup al PNL de la Senat şi subsemnatul, în calitate de lider de grup de la Camera Deputaţilor. Cererea de revocare a fost depusă astăzi la Biroul permanent şi în principiu are două capete de acuzare. Primul capăt de acuzare este cel referitor la conflictul de interese în care se găseşte doamna Renate Weber – un slujbaş al statului şi al poporului ar trebui să fie care acţionează împotriva poporului şi împotriva statului, Practic, doamna Renate Weber, prin acel atac la Curtea Constituţională a României, îşi protejează propria pensie specială de care beneficiază în calitate de Avocat al Poporului, iar al doilea capăt de acuzare în solicitarea noastră de revocare este depăşirea mandatului constituţional prin instituirea mecanismului de tortură pe spitalele COVID şi sunt detaliate cele două aspecte. Sesizarea are şi un caracter juridic destul de pronunţat”, a spus Florin Roman, înainte de şedinţa BEx a PNL, care are loc la sediul central al partidului.

El a arătat că au fost demarate discuţiile cu parlamentarii pentru sprijinirea acestui demers.

„Am observat că PSD sau o parte din PSD face scut în jurul doamnei Weber. Eu cred că acea parte din PSD care face scut în jurul doamnei Renate Weber va trebui să explice în zilele următoare, mai ales că se apropie două campanii electorale, cea de la locale şi cea de la parlamentare, cum se face că 5 milioane de români care au muncit 30-40 de ani şi primesc o pensie pe contributivitate nu sunt discriminaţi, iar specialii doamnei Renate Weber şi ai PSD sunt bine mersi şi nu are nimeni voie să-i deranjeze nici măcar cu o singură floare. (…) Eu vă spun că şi de la PSD nu e toată lumea lămurită că trebuie să facă scut doamnei Renate Weber”, a adăugat Florin Roman.

Liberalul a susţinut că Renate Weber a încălcat articolul 72 din Constituţie, referitor la conflictul de interese.

„Vă solicităm să procedaţi la sesizarea comisiilor juridice ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru audierea doamnei Renate Weber, Avocat al Poporului, în vederea întocmirii unui raport prin care să se propună Camerei Deputaţilor şi Senatului întrunite în şedinţă comună, demiterea acesteia din funcţia de demnitate publică în care a fost numit”, se arată în solicitarea depusă de liberali.

Conform Legii de organizare şi funcţionare a instituţiei Avocatul Poporului, mandatul Avocatului Poporului încetează înainte de termen în caz de demisie, revocare din funcţie, incompatibilitate cu alte funcţii publice sau private, imposibilitate de a-şi îndeplini atribuţiile mai mult de 90 de zile, constatată prin examen medical de specialitate, ori în caz de deces.

Revocarea din funcţie a Avocatului Poporului, ca urmare a încălcării Constituţiei şi a legilor, se face de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor prezenţi, la propunerea birourilor permanente ale celor două Camere ale Parlamentului, pe baza raportului comun al comisiilor juridice ale celor două Camere ale Parlamentului.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

  1. Bla, bla, bla…..bla, bla, bla!!!!! Stati linistiti ca n-o sa se intample nimic! In orice stat din UE, ombudsman-ul e greu de revocat din functie fara niste acuzatii grave si dovezi serioase! La prima, penelistii chiar sunt ipocriti. Pai nu ei au bagat pensiile speciale? Atuncea nu erau ei in conflict de interese? Iar la a doua acuzatie, scuzati-ma, dar multe spitale chiar arata ca niste centre de tortura. Foarte multi medici nici macar nu te baga in seama daca nu le dai spaga.

    • Nu ai inteles nici pana acum ca
      doar majoritatea parlamentara aflata la putere conteaza
      ?
      la noi nimic nu e imposibil, doar spectacolul ca cineva face ceva conteaza

    • Cum, doar pensiile speciale le-au „băgat”? Păi amnistia și grațierea infractorilor, taxa de protecție pe multinaționale, pomenile pentru bugetari care au găurit bugetul, naționalizarea pensiilor private, nu tot ei? Că de când se lupta săraca mafie PRO-PSD cu ăștia care torturează oamenii prin spitale, nu ca beuranii securiști care le dau foc și îi rezolvă repede, fără chinuri.

    • Alex e postac. La orice articol o baga pe aia cu ”ba p-a matii! da’ pnl ce a facut? da’ orban de ce nu are papion?”

    • Corect, peneleii au ‘muncit’ cot la cot cu pesedeii pentru reintroducerea pensiilor speciale. Totusi, asta se intampla pe vremea monstruoasei coalitii numite USL, iar Orban, din cate imi amintesc, a fost unul dintre putinii liberali care s-au opus aliantei cu PSD. Macar pentru atat eu ii acord prezumtia de buna-credinta. In afara de asta, mai e o vorba: nu conteaza culoarea pisicii, important e sa prinda soareci.

  2. Romane, dar cine a instituit bre pensiile speciale? Dar de ce pragul de impozitare a fost stabilit la 7.000 de lei, să nu fie cumva afectate pensiile speciale ale voastre, ale parlamentarilor? Oare această decidere de către voi a pragului de impozitare nu poartă denumirea tot de conflict de interese? Dar oare cei puși să judece constituționalitatea impozitării, respectiv impostorii de la CCR nu se găsesc tot în conflict de interese, fiind beneficiari? Nu puteți cere o revocare și a ăstora? Auzi bre, clovnule, asta se cheamă gargară și încă o tentativă de prostire a oamenilor. Doar este clar că fără voturile pizdeilor, aldeilor (câți or mai fi ei, pe mulți i-ați luat voi), pontiștilor, udmereilor, nu aveți nicio șansă să o înlăturați pe duduie, dar gargara dă bine, știți că prin intermediul ei îi mai păcăliți pe unii. Hai bag-o și pe aia cu înalta trădare, cum o tot fluturau hoții din pizdeu la adresa lui Iohannis. Pensiile speciale nu trebuie impozitate, ci rase de tot, lăsați vrăjeala cu impozitarea, suprataxarea sau mai știu eu ce astfel de scamatorii. În rest, multă sănătate, ai mare nevoie!

  3. Am citit adresa,
    am retinut ca penelistii au afirmat: „actiunea sa fiind in mod evident in contradictie cu … Constitutia”
    Daca e ceva ce stiu sigur: nimic nu e evident in Constitutie, nici macar pentru CCR daramite pentru un politician vorba-multa.

    asa ca… daca vroiau cu adevarat sa scape de ea afirmau ca nu si-a respectat legea care a infiintat institutia ei, ca nu si-a respectat atributiile asumate in ceea ce priveste solicitarile valide primite de la Popor

  4. Grevistul foamei între două mese pregătește terenul, o fi vrând să fie numit în locul Renatei Weber, el sau senatorul avocat Daniel Fenechiu !

    • Nu există, nu e nimeni mai bun decât cloșca kaghebistă pusă pe ouă de bătrânul derbedeu bolșevic Tăriceanu, știe trolul liță, a auzit la sputnik.

  5. Traiasca partidul iubit si maretul lui conducator. Traiasca PNL si iohanus.
    Ce ne mai place democratia. Si cat ne incurca constitutia.

  6. hoașca asta sinistrà si libidionasa, avocata mafiei psd.alde.udmr…trebuie sa ajunga sefa de camera la Târgșor .. salutam cu traditionala plàcuțà suedezà

  7. A început încălzirea. Joc de gleznă al echipelor PNL-PSD. Atât.
    Puțin tovarăși.

  8. Din pacate, politicianism, ca la toate partidele mai ales in campanie electorala.
    Se evita radacina problemei: de-a lungul timpului, parlamentul a decis ca tot mai multe categorii profesionale sa beneficieze de pensii speciale-de serviciu. S-a creat un dezechilibru de nesuportat fata de masa mare de pensionari din contributivitate.
    Legile respective trebuie asumate de cei ce le-au promovat si votat. Dupa aceea trebuie o noua lege a pensiilor care sa elimine discriminarile- ca si la salariati, pensionarii trebuie sa fie egali ca venituri la aceeasi contributie ca numar de ani si valoare.
    R.Weber are hibele ei dar nu pe o sesizare legala o poti destitui.
    Iar propunerea lui R.Bogdan-Cr.Diaconescu si nu Birchall -arata, inca odata, imaturitatea politica a unui ziarist bine intentionat: Avocatul Poporului obligatoriu trebuie sa aiba o pregatire juridica si o activitate in sensul apararii legalitatii.