G4Media.ro

DOCUMENT Peste 1,2 milioane de elevi au doar smartphone pentru școala online,…

Student holding a smartphone against an open copybook with a pencil and messaging. Back to school concept photo, horizontal, view over the head

DOCUMENT Peste 1,2 milioane de elevi au doar smartphone pentru școala online, asta înseamnă peste 54% dintre elevi

Peste jumătate, 54,4%, dintre elevii care erau înscriși la 1 iunie în sistemul de Educație de la noi au doar smartphone pentru școala online, potrivit documentației puse la dispoziție de Ministerul Educației pentru Oficiul Național de Achiziții Centralizate, în procedura de achiziție pentru tablete.

Datele care fundamentează cumpărarea de tablete mai arată că sunt 1,2 milioane de elevi care au acces doar la telefon, alți 236 de mii de elevi sunt fără acces la internet și 235.259 de elevi nu au niciun fel de dispozitiv.

Doar pentru aceștia din urmă autoritățile au declanșat procedura de achiziție pentru tablete.

Datele analizate de Edupedu.ro arată că cei mai mulți elevi care au acces doar la un telefon inteligent (smartphone) pentru școala online sunt în ciclul primar.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Foto: School photo created by yanalya – www.freepik.com

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Poate ca ar fi mai simplu si mai ieftin
    daca s-ar amenaja cateva studiouri de televiziune care sa emita in sistem de „Telescoala” pt diferite categorii de varsta si care sa se axeze doar pe materiile care necesita obligatoriu invatator/profesor (aritmetica/matematica, fizica, chimie, gramatica ) iar geografia si istoria n-au decat s-o buchiseasca singuri ca acolo oricum e doar de citit si memorat.

    Chestia asta cu cumpararea a sute de mii de laptopuri si tablete, plus accesul la internet, (cu viteza rezonabila pe toata suprafata tarii) mi se pare cam utopica.
    In timp ce televiziunea are acoperire pt toata tara, iar un televizor se gaseste cred in fiecare gospodarie.

    • Solutii practice sunt destule dar principalul scop e sa se mai spele niste bani.
      Nu-i pasa nimanui daca tabletele cumparate de minister sunt folosite maxim 2 ani sau daca nu contribuie foarte mult la cresterea calitatii invatamantului la distanta, important e sa semneze contractul de achizitie cu cine trebuie.

    • Acoperirea televiziunii NU e în toata tara. De ani buni TVR nu mai emite analogic. Asa ca la televizor se pot uita doar familiile care platesc abonamentul la cablu.
      Cât priveste verificarea temelor, ceva îndrumari individualizate, ce sa mai zicem…

  2. Copiii saraci pot continua sa mearga la scoala, fiind vorba de un numar mult mai mic, se pot respecta masurile de distantare.
    Copiii bogati se pot educa la distanta, cu tableta in brate stand pe canapea si jucand fortnite sau uitandu-se pe TikTok(douyin). Poate asa se mai reduc inechitatile si au cu totii o sansa sa-si gaseasca mai tarziu o slujba bine platita sau sa faca ceva util pentru societate altfel cei saraci sunt condamnati sa ramana simpli sclavi consumatori si platitori de taxe.

    • Copiii saraci, de la tara, au si scoli saracacioase, cu sali de clasa de 4 pe 5m, din care un sfert e ocupat de soba cu lemne.
      Oricum, chestia cu distanta e viabila doar in aer liber sau in incaperile foarte mari.
      Intr-o incapere de dimensiuni mici (sala de clasa de exemplu) unde o persoana infectata respira timp de 2-3 ore, distanta de 1,5 sau 2m nu rezolva absolut nimic.
      Masca nici atat.