G4Media.ro

DOCUMENT Primăria București micșorează drastic numărul de toalete publice și le cere…

Foto: Toaletă publică din București - sursa G4media

DOCUMENT Primăria București micșorează drastic numărul de toalete publice și le cere primarilor de sectoare să preia o parte din sarcină

Din cele circa 500 de toalete publice câte avea până acum Bucureștiul, Primăria Generală a decis să reducă numărul la 128 și să paseze problema la primăriile de sector. Totul – pe fondul dificultăților financiare, invocate și de primarul Nicușor Dan într-o scrisoare trimisă primarilor de sector, în care le cere să preia o parte din sarcină. Decizia de micșorare a numărului de toalete publice vine cu câteva zile înainte de începerea meciurilor găzduite de București în cadrul Campionatului European de Fotbal, care vor aduce și un flux de turiști.

Potrivit noului contract-subsecvent încheiat pe 2 iunie 2021 cu firma SC COMEX ROM SRL- cea care se ocupă de toaletele publice din București, Primăria Generală, invocând lipsa banilor, a decis să contracteze doar 128 de toalete din cele 500 câte erau până acum. Dintre cele rămase, 110 sunt toalete ecologice din plastic și 18 sunt automate racordabile la rețelele de canalizare și electricitate. Spre comparație, până pe 2 iunie, din cele 500 de toalete publice, 100 erau automate și 400 din plastic.

Prin urmare, firma care se ocupă cu furnizarea și întreținerea toaletelor a început fie să ridice toaletele neplătite, fie să le sigilize. În Piața Victoriei, una dintre cele mai circulate zone ale Bucureștiului, singurele două toalete publice din fața Guvernului și Muzeului Antipa sunt înfășurate într-o folie neagră pe care este prins același anunț: „ÎNCHIS TEMPORAR”.

Primăria Capitalei încearcă să paseze problema primăriilor de sector

Potrivit unui document consultat de G4Media.ro, primarul general Nicușor Dan, invocând situația financiară a municipalității, le cere primarilor celor șase sectoare să preia plata cheltuielelor pentru toaletele publice la care a renunțat. Adresa a fost trimisă pe 21 mai și este semnată de Nicușor Dan și de alți doi directori din primărie. Vezi mai jos documentul

Pentru o toaletă automată racordabilă, Primăria Capitalei plătește in jur de 130 de lei pe zi/fără TVA, pentru una ecologică mobilă – 36 de lei pe zi/fără TVA și pentru una ecologică mobilă pentru persoanele cu dizabilități- 41 de lei pe zi/fără TVA.

Foto: Toalete publică din București – sursa G4media

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Bun, acum te caci pe tine la propriu în mizeria aia de oraș…

  2. Nu va mirati, Bucurestiul a fost falimentat de vechile conduceri iar acum nu mai poate plati nimic. Si nici Nicusor nu face eforturi sa recupereze ceva din tunurile date de Firea, Videanu, Oprescu etc.

    • ND a facut zeci de plangeri in justitie/DNA. El nu e procuror sau director Anaf!
      Problema e a romanilor care pana acum s au pisat pe el de vot! Suntem la fundul sacului!
      Ce nu inteleg eu de ce nu se fac cu plată? 1 leu accesul! Nu cred ca e o problema pt nimeni sa plateasca 1 leu dar macar sa fie o toaleta curata,adica cu auto-spalare!
      Sigur asta ar dura! Alte aparate….dar si mokangeala la nesfasit! Neamtul si la benzinarie plăteste 1 euro pt a intra la baie!

  3. Foarte vine… va puteți pisa pe voi sau in sticle… dacian și Clotilde stiu de ce… welness ul sta in spirale, integrare in absolut si defecarea la gard. Hai romania!

    • Toaletele din ….plastic sunt niste cutii cu rahat. Nu stiu cati folosesc asa ceva, ele fiind destinate.t. santiere sau evenimente punctuale. Pt. amplasare permanenta trebuie toalete publice racordate la canalizare. Adica niste lucrari serioase.
      Csf…asa ne lamentam, ca un primar actual vrea sa opreasca risipa inutila a banului public…

  4. Bravo, primarule! Erau si multe toalete publice in Bucuresti! Pana la urma nu ai bani pentru nimic: transport public nu (a redus cam 20% din mijloacele de transport), apa calda mumu ( si caldura nu se mai furnizeaza), parcurile praf, santiere nu, scoate si wc-urile. Pune un lacat la usa Primariei si du-te acasa!

  5. nE V3d3m iN Chismigiu, dUpa Copac

  6. Nu va panicati, nu va agitati! Cine facea shushu prin parcuri avand toalete la 5 minute de mers pe jos, sau cine se usura la vedere la drumul mare, sau cine facea cacuta pe carare, langa drumul mare, tot cu toaleta in dotare, la cateva minute de mers pe jos, tot asa o vor tine, ca animalutele.
    Daca domnul primar nu se descurca, sa delege din responsabilitati. Poate renunta si la administrarea unor parcuri, daca este prea complicat.

  7. Poate că le reduc pe cele stradale și le dă prin cap să o preia p-aia de la subsolul Garii de Nord și să o facă publică din privată!
    Acum 3 zile nu m-am putut pișa că nu am avut niciun cash în buzunar. Și unde mai pui că tariful era din ala nesimțit, 2 lei!!!
    Poarta de intrare în Capitala lu’ pește nu e în stare să asigure gratuit servicii de toaletă pentru clienții ei! Vai de capul lor și al nostru!
    Drulă, se-aude?!!!!!!