G4Media.ro

DOCUMENT Trendul epidemiei COVID-19, descendent în ultima săptămână în 10 județe. În…

Sursa: INSP

DOCUMENT Trendul epidemiei COVID-19, descendent în ultima săptămână în 10 județe. În București evoluția este în continuare ascendentă

Trendul epidemiei COVID-19 a fost descendent în ultima săptămână în 10 județe, însă în București și alte 12 județe este în continuare ascendent, potrivit analizei săptămânale a Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).

În urmă cu o săptămână, epidemia nu intrase pe un trend descendent în niciun județ. Dimpotrivă, 30 de județe și Capitala aveau o evoluție ascendentă, iar în restul aceasta era stabilă. Detalii aici

Potrivit raportului INSP, în județele Alba, Argeș, Botoșani, Brăila, Giurgiu, Ialomița, Mehedinți, Teleorman, Vaslui și Vâlcea, trendul epidemiei COVID-19 a fost descendent săptămâna trecută.

În schimb, în București și județele Bihor, Caraș-Severin, Covasna, Gorj, Harghita, Maramureș, Mureș, Neamț, Satu Mare, Sălaj, Sibiu și Timiș trendul epidemiei a fost ascendent.

Principalele concluzii ale INSP în legătură cu evoluția epidemiei de coronavirus în România până la data de 9 august sunt următoarele:

– In săptămâna 3 – 9 august, 35.1% din totalul cazurilor sau înregistrat in București, Argeș, Prahova, Brașov și Dâmbovița.

– 30% din totalul deceselor au fost înregistrate in Argeș, Brăila, Dâmbovița, București si Prahova, în ultima săptămână.

– In 10 județe si Municipiul București se înregistrează o rata de incidenta cumulata peste 100/100.000 locuitori.

– Se înregistrează un trend ascendent in 12 de județe si Municipiul București.

– 1 din 15 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical.

– 79.4% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 59.7% din decese au fost la bărbați.

– 94.9% din toți cei decedați aveau cel puțin o comorbiditate asociata.

Ultima săptămâna este prima în care numărul de cazuri noi înregistrate a fost mai mic decât în precedentele șapte zile, după nouă săptămâni de creștere.

Sursa: INSP

Raportul integral poate fi consultat aici

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

  1. Mă uit la hartă și mă gândesc, nu era litoral marea problemă? Că pe hartă nu pare

  2. Trendul descendent se va mentine cel putin pana la alegeri?

  3. Acum a spus un oficial ca doar 2% din romani au anticorpi.
    2% din 19.000.000 = 380.000 romani, fata de 63.000 depistati si 2.700 decese. Fara sa tinem seama ca o parte din cei infectati nu mai au anticorpi dupa cateva luni, ajungem la concluzia ca mortalitatea este de 0,7%. Foarte putin fata de cifrele alarmante pe care ni le bagau pe gat!
    Daca ne gandim ca probabil au fost macar ceva mai multi infectati, ajungem la o mortalitate de 5 la mie si mai ales la oameni care aveau multe probleme. Sunt cancere care au mortalitate de 70% daca sunt descoperite in faze mijlocii sau chiar 90% in faze tarzii.
    Trageti singuri concluziile!