G4Media.ro

VIDEO Documentar Financial Times: Efectele devastatoare ale Brexit asupra economiei Marii Britanii

sursa foto: Captură foto

VIDEO Documentar Financial Times: Efectele devastatoare ale Brexit asupra economiei Marii Britanii

Recentul „mini-buget” dezastruos al Marii Britanii, deja retras de noul ministru de Finanțe Jeremy Hunt, își are originea în decizia Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană, arată un decomentar video realizat de publicația financiară britanică Financial Times.

Costurile economice ale Brexitului au fost mascate de pandemia Covid-19 și de criza din Ucraina. Dar, la șase ani după ce Marea Britanie a votat pentru ieșire, efectul a devenit clar.

În documentar, oameni de afaceri britanici și analiști economici analizează modul în care Brexit a afectat economia britanică, conspirația politică a tăcerii și de ce nu a existat încă un argument convingător pentru un „dividend Brexit”.

Vezi mai jos documentarul integral al Financial Times:

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

  1. Englezii care au votat pentru Brexit au facut-o in special pentru a stopa valul masiv de imigranti. Li s-a spus ca votand pentru Brexit vor putea pastra toti banii pe care UK ii platea catre UE. NHS ar putea pastra toti acesti bani si sistemul de sanatate va fi revigorat. In realitate lucrurile stau invers insa cei care au votat pentru iesire, marea lor majoritate, ar vota la fel daca ar mai avea o sansa. Pentru ca si in Romania votantii PSD vor vota PSD indiferent unde este tara. Corbin i-a pacalit cam cum ne-a pacalit pe noi Johannis.

    • e ca si cum maine am vota noi sa iesim din UE….din cauza ca sunt accidente auto multe in romania. exact la fel. nu rezolvi o mica problema renuntand la multe avantaje si creand si mai multe probleme. dar na, aia a fost (cica) dorinta poporului. acum au luat-o. daca mai intra in UE, intra cu super conditii. deci sunt intr-un punct mort in clipa de fata.

  2. Vezi documentarul care nu e tradus. Mai bine scrieti voi textul aici.

    • in colt dreapta jos al vid ai setari,traducere automata si poti alege romana,rusa orice limba doresti…nu este 100% precisa dar mai mult decat suficient pt a putea intelege ideile
      bafta

    • Nu, multumesc, la cum traduce G4 prefer originalul.

  3. Războiul hibrid al dictatorilor împotriva lumii civilizate a început înainte de anexarea Crimeii.
    UK este una din victime apoi UE și bineînțeles SUA.
    Pierderile sunt colosale, dar la acel moment păreau a fi suportabile.
    Nu trebuie să ne facem iluzii, Rusia și China sunt în război cu occidentul de multă vreme și vor continua cât li se va permite pentru că sistemul politic nu le oferă altă alegere.
    Puterea în aceste țări este în război cu propriile popoare, iar la nivel global aceste țări sunt în război cu civilizația.

  4. Boris are sanse reale sa revina daca strange 100 de semnaturi si ajunge la votul membrilor de partid. Britanicii nu par sa regrete prea mult iesirea din UE.

    • sansa mielului dus la taiere. conservatorii sunt super jos in sondaje. cu boris acolo se vor duce si mai jos. si cum sa vina boris inapoi cand nu a mai fost bun? ce il face iara bun dupa 2 luni???? ca asa se pune problema. nu a plecat ca il durea capul, ci nu l-au mai vrut.

    • Sondajele arata ca Boris ar ridica partidul daca revine. Ar ramane sub laburisti in preferintele electoratului (o diferenta de 11%) dar ar creste fata de unde sunt acum (o diferenta de 37% in favoarea laburistilor). Trebuie sa fim realisti. Multi britanici ar sacrifica cresterea economica daca asta ar insemna sa limiteze accesul strainilor in UK.

  5. articolele platite si comandate de la bruxelles nu au nicio valoare. in curand UK va inceta sa mai achite vreun sfant la bruxelles si e foiala male la bugetarii de lux de unde sa mai scoata euroi de cheltuit fara sa ajungem la 30% inflatie!

  6. Este Marea Brutanie democratică? Este. Au votat brutanicii să iasă din UE? Au votat. Păi, n-au decât să sufere consecințele. Să le pupa mâna lui Negel Furaj și lui Borît Johnson.

    • Problema democratiilor, mai ales in ziua de azi, cand informatia circula foarte repede, e ca propaganda si dezinformarile au o mare influenta asupra rezultatelor. Lucru de care Rusia a profitat din plin pentru a diviza occidentul si a altera rezultatelor alegerilor in favoarea ei.

      Asa ne-am pricopsit cu Trump la americani, cu Brexit la englezi, Orban in Ungaria, etc., etc. Pana si noua ne-au bagat AURul pe gat.

      Dar cea mai grava problema nu e afectarea rezultatelor alegerilor, ci divizarea si polarizarea societatii, oameni care nu mai vor sa vorbeasca sau nici macar sa stea in aceeasi camera cu cei care au alta opinie politica, iar opiniile politice sunt din ce in ce mai extreme. Si din pacate va dura mult timp ca societatea sa se intoarca la normalitate.

      Sa speram ca falimentul Rusiei va opri otrava pe care o pompeaza peste tot in mintile oamenilor.

    • mai rar cazurile in care nici nu vor sa stea in aceeasi camera. nu te lasa influentat de net. una e sa ne certam rau pe net si alta sa fim fata in fata. iti zic eu ca fata in fata e mult mai pasnica treaba. daca te iei dupa cum pare pe net, da, zici ca ne scoatem ochii continuu.