G4Media.ro

Documentarul „Hai, România! – Povestea Generaţiei de Aur”, în regia lui Claudiu…

Sursa Foto: Facebook

Documentarul „Hai, România! – Povestea Generaţiei de Aur”, în regia lui Claudiu Mitcu, va avea premiera la 1 martie /Filmul marchează 30 de ani de la cel mai glorios moment al fotbalului românesc

Filmul „Hai, România! – Povestea Generaţiei de Aur”, în regia lui Claudiu Mitcu şi după un scenariu scris de Andrei Crăciun, va fi lansat în cinematografele din toata ţara la 1 martie 2024. Este povestea complexă a celei mai vii şi intense perioade din fotbalul românesc: anii 1980-2000, o perioadă în care Echipa Naţională a României a ajuns pe locul trei în lume în clasamentul FIFA şi a reuşit recordul a trei calificări consecutive la trei campionate mondiale (1990-1994-1998) şi două calificări consecutive la două campionate europene de fotbal (1996 şi 2000). Gabi Balint, care împlineşte miercuri 61 de ani, rememorează momente importante la echipa naţională.

„Nu mă aşteptam să joc în acel meci. Dar a fost meciul care mi-a schimbat destinul”, rememorează Gavril Pele Balint unul dintre cele mai importante momente ale sale de la echipa naţională, meciul România-Danemarca din 1989, în filmul documentar „Hai, România! – Povestea Generaţiei de Aur”.

Pentru fostul mare atacant al Stelei, care la 3 ianuarie împlineşte 61 de ani, data de 15 noiembrie 1989 a rămas de referinţă, nu doar în cariera sa, ci şi în istoria fotbalului. El a reuşit să aducă o calificare a Naţionalei de fotbal a României la un Campionat Mondial, după o pauză de 20 de ani. Prin cele două goluri din trei înscrise de Balint în meciul cu Danemarca, România a putut participa la Cupa Mondială Italia 1990.

Cel care a jucat peste 300 de meciuri, a avut 34 de selecţii la Echipa naţională de fotbal a României cu 14 goluri marcate, a reprezentat naţionala la Campionatul Mondial de Fotbal din 1990, unde a marcat două goluri contra Camerunului şi contra Argentinei, îşi aminteşte că, înaintea acestui meci decisiv, nu mai dăduse gol la Naţională de patru ani şi nu jucase deloc în acele preliminarii. „Atunci când eram la echipa naţională, reveneam după mai mult timp, mi-a trecut aşa prin cap…

Destinul ăsta întotdeauna a fost bun cu mine şi au fost nişte momente importante în viaţă. Eu cred mult în destin şi nu în sensul că noi ne facem destinul. Ci destinul e făcut pentru fiecare dintre noi, noi doar îl urmăm. Şi mă gândeam cum ar fi acum să joc eu un meci de calificare? Acum vine meciul acela pe care îl jucam eu în cameră, când eram mic. Cu mingea făcută din ciorapii mamei… Şi să dau eu gol şi să ne calificăm”, îşi aminteşte fotbalistul, cu multe emoţii. Spunând şi că speră ca şi actuala generaţie să mai treacă prin astfel de momente.

Alături de colegii săi va povesti, de asemenea, unde se afla în momentul Revoluţiei, cum a trăit acele momente şi revenirea în ţară şi ce a însemnat acea perioadă pentru el.

Produs de Headline Management Agency, „Hai, România! – Povestea Generaţiei de Aur” este primul film al acelor vremuri, al „nopţilor albe” de sărbătoare, care va fi difuzat în premieră pe marele ecran şi va putea fi văzut de microbiştii de toate vârstele, în toată ţara. Acesta va celebra în 2024 aniversarea a 30 de ani de la cel mai glorios moment al fotbalului românesc, respectiv calificarea în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de Fotbal SUA 1994. Ulterior, filmul va fi urmat şi de un serial cu imagini, subiecte şi interviuri extinse, în completare, destinat unei platforme de streaming.

Până la premiera din 1 martie 2024, care va avea loc în acelaşi timp, în cinematografele din toată ţara, cei interesaţi pot afla mai multe detalii pe paginile oficiale „Hai, România! – Povestea Generaţiei de Aur” de Facebook şi Instagram.
viewscnt

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...