Dolarul, la cel mai scăzut nivel din iunie în raport cu euro și lira sterlină, după inflația din SUA
Dolarul s-a depreciat marți, în condițiile în care inflația a încetinit mai mult decât estimările în Statele Unite în luna noiembrie, deschizând ușa către o acțiune mai puțin intensă a Rezervei Federale, scrie boursorama.com.
În jurul orei 1640 GMT, dolarul american pierdea 1,02%, la 1,0645 dolari pentru un euro, după ce a coborât la 1,0673 dolari, cel mai scăzut nivel din iunie.
De asemenea, moneda americană a atins un minim din iunie în raport cu lira sterlină, la 1,2444 dolari pe lira sterlină, și a scăzut cu 0,89%, la 1,2379 dolari.
Indicele prețurilor de consum (IPC) din noiembrie publicat de guvernul american a arătat o inflație anuală de 7,1%, ușor mai mică decât cea de 7,3% așteptată de piață.
Inflația se află acum la cel mai scăzut nivel din decembrie 2021. Pentru piețele financiare, acest lucru înseamnă în primul rând că Fed, care majorează dobânzile cu viteză maximă pentru a limita inflația, ar putea încetini și ar putea viza o rată finală mai mică.
„Dacă inflația scade în SUA, Fed va crește mai puțin ratele, ceea ce va duce la un mediu investițional mai puțin atractiv pentru dolari și, prin urmare, la o apreciere mai mică a dolarului”, a declarat Sylvain Bersinger, analist la Astérès.
„Războiul împotriva inflației se află într-un punct de cotitură, dar suntem departe de victorie, iar Fed își va menține poziția agresivă pentru o vreme, cu riscul de a duce la recesiune”, avertizează Richard Carter, analist la Quilter Cheviot.
De la începutul anului și în ciuda pierderilor recente, dolarul a crescut cu 6,9% față de euro și cu 9,3% față de lira sterlină.
Fed se reunește în prezent pentru ultima ședință din 2022, iar decizia de politică monetară va fi publicată miercuri, după închiderea ședinței europene.
Banca Centrală Europeană (BCE) și Banca Angliei (BoE) vor face același lucru joi dimineață.
Guillaume Dejean, analist la Western Union, prezice o „foarte probabilă nouă majorare a dobânzii cu 50 de puncte de bază” din partea Fed.
Sănătatea dolarului va depinde, de asemenea, de „conținutul discursurilor așteptate (joi) în Europa din partea Băncii Centrale Europene (BCE) și a Băncii Angliei (BoE), care sunt așteptate, de asemenea, să își majoreze ratele dobânzilor cu 50 de puncte de bază, respectiv”, a continuat el.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
1 comentariu