G4Media.ro

Dominic Fritz, despre o eventuală economie la energia electrică: Problema e că…

Sursa Foto: Facebook/ Dominic Fritz

Dominic Fritz, despre o eventuală economie la energia electrică: Problema e că nu mai găsim un furnizor de energie / Guvernul va trebui să decidă dacă va menţine un nivel de plafonare

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, s-a referit, marţi, la o eventuală economie la energia electrică de pe domeniul public, el precizând că preţul acesteia s-ar putea dubla, după ce expiră contractul existent, relatează News.ro. Fritz a mai declarat că Guvernul ar trebui sa decidă dacă va menţine sau nu plafonarea, în caz contrar inclusiv trasportul public va fi în pericol.

Întrebat dacă Primăria Timişoara va face economie la electricitate, aşa cum s-a întâmplat în cazul Aradului şi Hunedoarei, primarul Dominic Fritz a explicat că întreruperea iluminatului arhitectural al unor clădiri ar fi doar un exerciţiu de imagine.

”Deocamdată avem cam 900.000 de lei lunar pentru iluminatul public. Iluminatul pentru nişte clădiri de patrimoniu e doar o foarte mică parte, de aceea ar fi mai degrabă o acţiune simbolică. Problema e că nu mai găsim un furnizor de energie. Nici Spitalul Victor Babeş nu mai găseşte pe bursă, au făcut şi ei licitaţie, nu a venit niciun ofertant. La primărie nu vrea nimeni să încheie un contract cu noi şi asta înseamnă că trebuie să trecem pe furnizor de ultimă instanţă unde, deocamdată, încă, preţul este plafonat la 1.000”, a declarat Dominic Fritz.

Edilul din Timişoara a mai adăugat că Guvernul va trebui să decidă dacă menţine sau nu plafonarea preţurilor la energie.

”Încă avem un contract existent, dar în viitor va fi dublu, iar preţurile pe piaţă sunt şi la 3000-4000 şi deci Guvernul va trebui să decidă dacă va menţine un nivel de plafonare pentru că dacă nu, atunci cu adevărat suntem nu doar noi ca primărie, inclusiv transportul în comun, în pericol”, a declarat Fritz.

În prezent, conform contractului în vigoare, Timişoara plăteşte 500 lei/megawatt.

Recent, municipiul Arad a anunţat că va reduce furnizarea energiei electrice pe domeniul public, în sensul că becurile vor aprinse cu o oră mai târziu şi vor fi stinse cu o oră mai devreme. De asemenea, luni, Primăria Hunedoara a anunţat că va întrerupe iluminatul stradal, pe timp de noapte, pe mai multe artere şi va stinge luminile de pe mai multe clădiri din oraş, inclusiv de pe Castelul Corvinilor.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Nu-i problema, stingeți iluminatul public, ca așa a zis dna Ursula. Progresul către o lume verde costa. la fel si principiile.

  2. Guvernul va oferi alternative tuturor . Practic ,daca masura ,ce impoziteaza tot parcursul ce tine de extragere , transport, stocare si vinzare a gazului natural , indiferent de pretul la care acesta ajunge in final ,este pusa ij aplicare, Guvernul poate stapini situatia si poate aduce , prin aceasta impozitare, foarte multi bani la buget , bani ce apoi sunt redirectionati conform datelor stiute ce prezinta feluritele situatii din societate , ca si importanta . Cumva separarea pretului gazelor de pretul energiei electrice poate face si el diferenta chiar daca procedurile sunt mai greoaie .Robin Hood redivivus . Vom fi cu totii la mina Guvernelor sau mai degraba la mina deciziei luate la Bruxelles ceea ce nu este tocmai rau .Se elimina astfel coruptia nationala ,aceea atribuita fiecarui stat , exact pe segmentul cel mai problematic ce s-a dovedit mare furnizor de coruptie , cel putin pe perioada razboiului .Coruptia din Rusia ati vazut ce a produs .Nimeni habar nu are cit au platit europenii timp de 32 de ani pentru gaz si petrol Rusiei . Nici macar rusii nu stiu poate doar ucrainienii .

  3. Apai asta e primar degeaba. De peste douazeci de ani, Phillips a inventat tehnica de dimare a iluminatului public cand nu-i nimeni pe drum, si revenitul la normal cand e trafic. Si tot de atata vreme se si foloseste asta in multe localitati din lumea civilizata.

    • Întâmplător Philips are o fabrică de corpuri de iluminat stradal chiar în Timișoara. Fosta Elba.