G4Media.ro

Donald Trump spune că ar fi ”teribil” dacă Marea Britanie nu ar…

Donald Trump spune că ar fi ”teribil” dacă Marea Britanie nu ar ieși din UE așa cum vrea Boris Johnson

Preşedintele american Donald Trump a declarat marţi, la ONU, că ar fi „teribil” ca Marea Britanie să nu iasă din Uniunea Europeană aşa cum intenţionează prim-ministrul Boris Johnson, ale cărui planuri sunt contracarate de Parlament şi de Curtea Supremă, relatează AFP, citată de Agerpres.ro.

„Numai un om ca el poate reuşi”, a declarat Trump referindu-se la Johnson, cu care s-a întâlnit în marja Adunării Generale a ONU. „Cred că o va face. Ar fi teribil să se urmeze o altă cale”, a adăugat preşedintele american, referindu-se la subiectul Brexitului.

Curtea Supremă din Londra a considerat marţi ilegală decizia lui Johnson de a suspenda parlamentul până aproape de Brexit, o înfrângere răsunătoare pentru prim-ministru, care a provocat noi apeluri la demisia sa.

Boris Johnson a dat asigurări mai devreme că planurile sale de a scoate ţara din UE pe 31 octombrie merg înainte.

„Trebuie să spun că nu sunt deloc de acord cu ceea ce au decis judecătorii. Nu cred că este corect, dar vom merge înainte şi bineînţeles că parlamentul va reveni”, a declarat el, mai transmite Agerpres.ro.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

20 comentarii

  1. DECIZIA a fost luata cu unanimitate de voturi de Curtea Suprema , restul este politica ,dar……

  2. sigur ca ar fi teribil ca urmeaza internarea la psihiatrie a celor 2 psihopati

  3. Doi nebuni care se cred oameni politici.

  4. Trebuie să spun că nu sunt deloc de acord cu ceea ce au decis judecătorii. Nu cred că este corect, dar vom merge înainte şi bineînţeles că parlamentul va reveni”. Nu cred ca sunt cuvintele premierului . Poate doar vreo interpretare .

    • textual a spus : ”Să fie absolut clar că noi respectăm ( puterea ) juridică din țara noastră, respectăm curtea ( constituțională ).(Dar ) Sunt în dezacord profund cu ceea ce aveau de spus.”
      După el și Jacob Rees Mogg ( liderul conservator din Camera Comunelor ) curtea constituțională a intervenit într-o chestiune pur politică și prin aceasta a comis ”lovitură constituțională” ( Mogg )

  5. Nu va inteleg ce va derajaza pe voi care comentati,englezi au votat sa iasa, ei pentru ei asta vor asa spun ei ca le este mai bine ,voi care comentati stiti mai bine ca un englez cum este mai bine pentru el

    • Sper că nu crezi că orice comentarii, de oriunde, vor influența în vreun fel brexitul. Pe de altă parte, chestiunea ”brexitului” este nițel mai complicată despre care se pare că nu ai habar.
      Vezi aici : https://en.wikipedia.org/wiki/2016_United_Kingdom_European_Union_membership_referendum

    • Pai de exemplu tocmai in UK tocmai a dat faliment Thomas Cook, o firma de turism cu o vechime de 180 de ani, cu 20000 de angajati, propriile avioane si hoteluri. O fi bine, o fi rau, tu ce zici?

      Si da, turismul si aviatia sunt primele afectate de bazaconii gen Brexit.

    • Nu conteaza ca dupa ce iese daca osa le fie bine sau nu, e alegera lor care au votato asa vor ei asta este dorinta

    • Conteaza, pentru ca e lose-lose. Nici UE nici UK nu au de castigat din Brexit. Si asta iti raspunde si la intrebarea de ce ne deranjeaza. Pentru ca suntem in UE.

      Si legat de „asta vor”, e foarte discutabil. In ultimul an jumate toate sondajele de opinie pentru un nou referendum au dat castig pentru „remain”, sau in cel mai rau caz egalitate intre „remain” si „leave”.

      De ce vrei tu sa fie luata o decizie atat de importanta pe baza unui referendum castigat la mustata, cu peste 3 ani in urma? Ne apropiem de 4 ani de la acel vot, asa ca ar fi normal sa fie lasati sa voteze din nou despre Brexit, mai ales ca acum ca este mult mai clar pentru toata lumea care sunt implicatiile Brexitului.

    • Nu, nu inteleg. Si un al doilea referendum inseamna tot democratie directa. A trecut suficient timp de la referendumul anterior incat sa aiba sens realizarea unui nou referendum.

      Pe logica ta nu ar trebui sa putem vota pentru alte partide din 4 in 4 ani, pentru ca „aruncam la cos” rezultatul alegerilor de acum 4 ani.

    • Si daca tot esti pentru democratia directa, noul referendum ar trebui sa aiba intrebari suplimentare si pentru cum se va face un eventual Brexit:

      – daca sunt de acord cu un acord cu UE care include backstop-ul
      – daca sunt de acord sa se iasa fara acord cu UE

      Asa s-ar elimina discutiile interminabile din parlament.

      Si nu am o problema sa se faca un al 3-lea referendum peste inca 4 ani, daca se considera necesar, indiferent de rezultatul celui de-al doilea.

  6. Si cine i-a oprit sa faca asta ,adica sa iasa din UE ? Cine stie raspunsul poate ne scrie ?

    • Frica, ca de Dracu’ de consecințele economice și de bombele IRA…
      Nu știu dacă știți, dar Dracul irlandez nu-și încinge cazanele în același loc din Iad in care și le încinge Dracul britanic…

    • Mai mult, irlandezii din nord au cazane separate de cei din republică, cu toate că într- VInere Mare s-au înțeles să nu se mai perepelească un timp.

    • Draga John,
      E un singur drac pentru toti irlandezii, chiar si pentru cei de peste ocean! Dracul britanic ar face bine sa inteleaga treaba asta si poate in felul acest nu o sa-i mai sara in aer cazanele cand ii e lumea (de dincolo) mai draga…!

  7. Normal că ar „teribil” pentru Trompetă sa nu iasă UK din UE. Abia așteaptă să facă niște acorduri economice cu UK din care balanța câștigului sa încline f f mult spre SUA. Doar un idiot că Johnson poate să creadă că o insuliță (destul de puternică, e adevărat) poate să aibă destulă greutate sa negocieze cu giganți precum SUA, UE sau China.

  8. Poza din articol e sublimă. Doi maimuțoi.
    Ambii au păcălit/aburit două națiuni puternice cu ajutorul mass-mediei tabloide.

  9. Marea Britanie. este obligata de referendum (daca nu apare alt referendum pentru actualizare ) sa iasa din U.E . Parlamentul M.B. nu a acceptat nici tratatul de iesire ce a rezultat in urma negocierilor cu guvernul THERESA MAY ,nici iesirea la 31 octombrie fara tratat propusa de Boris Jhonson . Refendumul declansat de David Cameron , decide iesirea din UE, dar nu decide modalitatea de iesire din structurile UE. Deocamdata exista acest blocaj dublu . Pentru o mai buna intelegere , un astfel de tratat poate fi declansat in urma unei intelegeri bilaterale intre cei doi participanti M.B. si U.E. O astfel de actiune trebuie gindita si iar gindita de juristi (trei ani de negocieri juridice si politice au trecut de la referendum ),ea nu poate fi facuta doar printr-o simpla hotarire de guvern . Trebuie inteles , actualul guvern are doar o legitimitate partiala . Boris Jhonson este numit in urma demisiei te Theresei May si pina la viitoarele alegeri la termen nu mai este mult . Actualul premier doreste sa declanseze alegeri anticipate , alegeri ce nu convin insa opozitiei .Reunirea parlamentului este de o importanta vitala si aduce in discutie o presupusa ilegalitate guvernamentala . Deciziile parlamentului , imediat viitoare , practic vor prezenta drumul de urmat . Sa asteptam cu calm -DECIZIA – .Oricum ar fi , hotarirea trebuie luata rapid si ea trebuie facuta in asa fel, incit pierderile de o parte sau alta sa fie cit mai mici . Deja multe companii si-au mutat activitatea in tari UE si deja guvernele multor tari UE , au suplimentat fonduri si personalul necesar-raportat la o iesire dezordonata -. Insasi cuvintul – dezordonata – ne pune mintea in fata unei probleme greu de acceptat si rezolvat .In fapt , totul se rezuma la bani si influenta . Sa vedem cine cistiga meciul : politicul sau economicul . Este o lupta de secole , ce a avut cistigatori diferiti de-a lungul timpului.

  10. „Astăzi anunţ că această Cameră a Reprezentanţilor deschide o anchetă oficială în vederea unei proceduri de destituire”, a continuat politiciana democrată, reticentă până acum să iniţieze un demers de acest tip.
    UN ANUNT DE ZIAR O fi real ?