G4Media.ro

Dosar penal în cazul infectării celor 10 bebeluși de la maternitatea Odobescu…

Foto: Pixabay.com

Dosar penal în cazul infectării celor 10 bebeluși de la maternitatea Odobescu din Timișoara

Procurorii Parchetului Judecătoriei Timișoara anunță, marți, deschiderea unui dosar penal pentru acuzații de zădărnicirea combaterii bolilor în cazul celor 10 bebeluși infectați la maternitatea Odobescu. Alături de micuți, au mai fost infectate alte 25 de persoane: cadre medicale, lehuze și o gravidă.

Comunicatul integral al Parchetului

”În data de 07.04.2020, la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara a fost înregistrat dosarul penal cu nr. 3122/P/2020, având ca obiect fapta de zădărnicire a combaterii bolilor, prev. și ped. de art. 352 Cp.
În fapt, în cauză se efectuează cercetări privind posibile nerespectări ale măsurilor de prevenire și combatere a bolilor infectocontagioase și implicit a reglementărilor în materie, ce ar fi putut facilita infectarea cu SARS CoV 2 a unui nr. de 10 nou-născuți și a altor 25 persoane – cadre medicale, lehuze și o gravidă, în cadrul Maternității Odobești a Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara.
Precizăm că activităţile efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală şi au ca scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale precum şi a principiului prezumţiei de nevinovăţie.”

Context. 10 nou-născuți de la maternitatea din Timișoara au fost depistați pozitiv luni la testele pentru coronavirus, a declarat pentru G4Media.ro ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Informația a fost publicată în premieră de PressAlert.

Informația despre infectarea a 10 bebeluși a fost confirmată și de Grupul de comunicare strategică într-un comunicat. Din primele informații , la spitalul municipal au fost recoltate probe de la 49 de mame și tot atâția nou născuți în data de 01 aprilie 2020. Testele au fost lucrate în 5 și 6 aprilie 2020. Rezultatele testelor arată un număr de 10 nou născuți pozitiv la COVID-19. Menționăm că testele mamelor acestor nou născuți sunt negative. Un număr de 9 mame împreună cu nou născuții lor au fost externate deja, in perioada 2- 4 aprilie 2020, în unitatea sanitară fiind în continuare internată o singură mamă. Ministrul Tătaru a solicitat demararea de urgență a anchetelor epidemiologice, izolarea la domiciliu a persoanelor externate și retestarea tuturor persoanelor.

Foto: Pixabay.com

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Mai bine s-ar stradui sa se destepte, sa invete sa lucreze corect si sa nu mai infecteze bebelusi.

    Ne grabim sa pedepsim, fara sa schimbam nimic.

  2. Coruptia nu mai ucide? Acum nu mai e vina vanzatorului de copii Joianis? Prostimea nu mai iese in strada? Unde sunt gloatele hastag rezist? Se luptau cu ciuma, dar acum dardaie de frica gripei? Va place la puscaria la domiciliu pe care v-au prescris-o globalistii? Hai mars in cotet!

  3. Din experienta sotiei mele, care a nascut prematur recent la odobescu, sa-ti zic cum functioneaza maternitatea:
    – plicuri de la mamici pt doctori, sefa de sectie, medic de caz. Totul porneste de la minim 50 euro de caciula. Altfel sunt foarte expeditivi sau astepti umila sa isi faca timp si pentru tine.
    – atentii pt asistente, sucuri, ciocolate etc..
    Sunt parinti care dupa o nastere ajung la sute de euro in mici atentii pt personalul medical, doar ca sa isi faca treaba pt care sunt bine platiti. Chiar si asa te trateaza cu aere de superioritate, ca de la zeu la ultimul muritor de rand. Portia de umilinta e pe primul loc.
    De profesionalism nici nu se pune pb.
    Asistentele, de multe ori, nu se deranjeaza sa schimbe manusile sau sa isi dezinfecteze mainile dupa fiecare copil in parte. Si aveau destule manusi si dezinfectant inainte de covid 19.
    Noi am refuzat total sa dam plicuri.
    Baiatul nostru de 1,3 kg a fost „norocosul” bebelus care a fost infectat cu stafilococ auriu in incubator la sectia ati de neonatologie. Bineinteles ca s-a musamalizat si, chiar dupa reclamatiile mele, nu a fost mare deranj in spital, nu s-a gasit sursa infectiei. Spitalul si inainte de covid oricum era o sursa nelimitata de infectii. Acum nu e nici o mirare ce se intampla.
    Asa ca, DA! Merita pedepse cat de mari, atat cadrele medicale indolente, cat si managerii si directorii de institutii incapabili si corupti.

  4. Țară în curs de dispariție. Fără lacrimi, fără regrete. Cu o mare bucurie.