G4Media.ro

Dosarul angajărilor fictive 2. Răspunsul pe care îl caută procurorii DNA: Unde…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Dosarul angajărilor fictive 2. Răspunsul pe care îl caută procurorii DNA: Unde lucra în realitate Cristina Neamțu, fosta consilieră a lui Dragnea, deşi figura în acte la Aeroport și susținea că era detașată la Transporturi

UPDATE: Dragos Titea a declarat pentru G4Media.ro ca Neamtu nu a fost niciodata angajata la cabinetul sau pentru ca mandatul sau de secretar de stat a incetat in 22 august 2015.

——————————————————————————————————————————–

Procurorii DNA încearcă să afle unde lucra în realitate fosta consilieră a lui Liviu Dragnea, Cristina Neamţu, în perioada octombrie 2015 – iulie 2016, când figura ca angajată la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) şi susţinea că este detaşată la cabinetul secretarului de stat din Ministerul Transporturilor, Dragoş Titea – potrivit rechizitoriului consultat de G4media.ro prin care Cristina Neamţu şi 2 foşti directori ai companiei au fost deferiţi Justiţiei, document coroborat cu surse judiciare.

Consiliera lui Dragnea. Înainte de 6 octombrie 2015 când s-a angajat fictiv (potrivit DNA) la Aeroport, Cristina Neamţu a fost consiliera lui Liviu Dragnea la Ministerul Dezvoltării. Acesta a fost ministrul Dezvoltării între decembrie 2012 şi mai 2015.

Trimisă în judecată. Pe 1 octombrie acest an, procurorii au trimis-o în judecată pe fosta consilieră a lui Dragnea pentru că, deşi figura ca angajată la compania Aeroporturi, nu se ducea la serviciu, dar lua salariu şi bonuri de masă. Ba chiar mai mult, avea şi maşină de serviciu, un Subaru Forester, cu benzină decontată. În total, Cristina Neamţu ar fi încasat ilegal peste 70.000 de lei.

Numai „în perioada 06.10.2015 – 17.12.2015, inculpata Neamțu Cristina–Elena ar fi semnat condica de prezență, atestând în fals prezența sa locul de muncă pentru o durată de 432 ore, în realitate aceasta fiind prezentă doar 56 de minute (cele patru dăți în care s-a prezentat la sediul Companiei Naționale „Aeroporturi București” SA pentru a semna condica de prezență)”, au arătat procurorii.

Fostul director la Companiei Aeroporturi, Sorinel Ciobanu, trimis şi el în judecată pentru abuz în serciviu întrucât a acceptat ca Neamţu să nu vină la serviciu, le-a declarat procurorilor că a crezut că femeia era detaşată la Ministerul Trasporturilor, la cabinetul secretarului de stat Dragoş Titea. În realitate, au descoperit procurorii, Cristina Neamţu nu era detaşată la Transporturi şi ar fi „lucrat” la cabinetul lui Titea „fără nicio bază legală”.

Nimeni nu a văzut-o la Aeroport sau la Transporturi. Audiat la DNA ca martor, secretarul de stat Dragoş Titea „a precizat că o cunoaşte vag pe inculpată, fără să îşi amintească contextul în care a cunoscut-o”.

Şi ceilalţi secretari de stat sau angajaţi ai Ministerului Transporturilor, audiaţi la DNA ca martori, au precizat că nu au văzut-o prin minister pe Cristina Neamţu. Spre exemplu, actualul ministrul al Trasporturilor, Răzvan Cuc, la vremea respectivă, secretar de stat sau Marius Humelnicu, un alt secretar de stat de la Transporturi. De altfel, chiar procurorii trag concluzia că Neamţu nu venea la muncă nici la Compania Aeroporturi, nici la Ministerul Transporturilor.

Prin urmare, se pune întrebarea unde lucra în realitate Cristina Neamţu. Un prim răspuns vine de la Cosmin Peşteşan, director al Companiei Aeroporturi pe vremea guvernului tehnocrat, între 1 iulie 2016 şi 1 noiembrie 2016. Martorul le-a declarat procurorilor că ştia de la Corpul de control al premierului Cioloş că Neamţu lucra la PSD în perioada în care încasa salariul de la Aeroport.

Fostul director Cosmin Peşteşan a relatat la DNA că după ce a fost numit director la Compania Aeroporturi Bucureşti, pe 1 iulie 2016, a constatat că angajata Cristina Neamţu nu venea la serviciu şi avea şi o maşină luată pe inventar. După discuţiile avute cu angajata şi cu secretarul de stat Dragoş Titea, Cristina Neamţu a predat autoturismul şi şi-a cerut detaşarea, de această dată cu bază legală, la Autoritatea Rutieră Română.

„Martorul a mai declarat că după ce inculpata Neamţu Cristina-Elena a predat autoturismul marca Subaru Forester, a fost contactat telefonic de numitul Cuc Răzvan-Alexandru, fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor (actualul ministru al Transporturilor – n.r.), care i-a solicitat o audienţă, întrebându-l care sunt intenţiile sale referitoare la inculpată şi la situaţia ei de la serviciu.

Potrivit declaraţiei martorului, acesta i-a comunicat lui Cuc Răzvan-Alexandru că decizia cu privire la locul de muncă îi aparţine inculpatei Neamţu Cristina-Elena, care va trebui să aleagă, fie să se prezinte la locul de muncă pentru a putea în continuare să încaseze salariul sau să identifice o altă soluţie”, se arată în rechizitoriul DNA.

Lucra la PSD. Surse din PSD au declarat pentru G4media.ro că, într-adevăr, în perioada în care Cristina Neamţu încasa salariu de la Compania Aeroporturi, ea lucra în realitate la PSD, la Secretariarul general al partidului din Kiseleff, însă toţi colegii ei credeau că era angajată la partid, nu în altă parte. În acea perioadă, partidul era condus de Liviu Dragnea.

Continuă investigaţiile. Prin urmare, procurorii au disjuns (format) un nou dosar penal în care vor continua investigaţiile pentru a afla cu certitudine unde lucra până la urmă Cristina Neamţu, în timp ce era angajată la Aeroport şi cine „a ţinut-o în braţe” sau a decis această situaţie.

În plus, procurorii vor verifica şi situaţia altor angajaţi fictivi, precum Mihai Petrescu şi Mihai Comănescu. Mihai Petrescu a fost angajat consilier la Compania Aeroporturi în perioada mai 2015 – mai 2016 şi ar fi încasat nejustificat peste 130.000 de lei, deşi nu venea la serviciu. Mihai Comănescu a fost şi el angajat ca inginer la Club Aeroport din cadrul Direcţiei Externe a Companiei Aeroporturi Bucureşti şi ar fi încasat ilegal peste 127.000 de lei, deşi nici el nu venea zilnic la serviciu.

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

  1. Aveți vreo poză cu d-șoara/d-na Cristina Neamțu îmbrăcată sumar să o poată evalua șefa de palier de la Târgșor?

  2. SI cind te gindesti citi vin la servici fara sa presteze nimic,si umfla salarii astronomice in aceeasi logica de beizadea de partid…cam asta-i romania reala cu 1,2 million de bugetari
    din care jumate taie frunza la ciini,cine a trecut prin primarii de la tara poate verifica inutilitatea puhoiului de functionari platiti regeste fara activitate

  3. Sunt angajari fictive la stat in toata tara.

    Numai pe Dragnea il dati la lupi, PSDistilor?

    • Ti-e clar ca asta e forma principala de furat bani din buzunarul romanilor… Bineinteles ca toti mafiotii din psd foloseau metoda, dar, na, e la indemana draknea ca tot e la bulau…

    • Greu de zis cum fura statul mai mult din buzunarele necuvantatoarelor care nu voteaza. Sunt atat de multe metode prin care PSDistii s-au imbogatit.

      -Angajarile fictive
      -Contractele paguboase cu statul, date fara licitatie
      -Constructiile proaste care intra in reparatii imediat dupa inaugurare
      -Vacantele date slugilor de la stat sub forma de „cursuri de perfectionare”
      -Iphone X pentru toti directorii din primarii
      -Salariile triplate de PSD pentru slugile din administratie
      -Pensiile nesimtite, speciale sau nu
      -Pensionarea inainte de termen cumulata cu reangajarea la stat
      -Limuzinele „de serviciu”
      -Companiile „municipale” ilegale ale lui Firea care storc bani si angajeaza mii de slugi
      -Coruptia judecatorilor care reduce sechestrele in cazuri de coruptie (Savonea, Ghica etc.)

      Romanii se pricep numai la furat. De altceva nu sunt in stare.

  4. sefii psd vor sa se asigure ca dragnea nu mai iese!

  5. ati primit o hartie de la anaf? o noua jupuiala.

    si familia ciorbea si multi, multi jmecheri din nomenklatura au primit. amnistie fiscala. li se sterg datorii.

  6. Cum rămâne cu constructorii de autostrăzi, care sunt obligați să angajeze tot felul de inspectori, să le pună la dispoziție mașini, să le dea 20.000eur pe lună și pe care nimeni nu-i vede pe teren?

  7. ce ne invata pe noi partidul ?

    prin actiunile sale ciorbea i-a avantajat pe infractori.
    familia ciorbea a beneficiat printre altele, ca nu le stim pe toate, de amnistie fiscala.

    concluzia? partidul ii rasplateste pe cei care-i ajuta pe infractorii din nomenklatura.
    de exemplu nu mai platesc taxele.

  8. Bah inchinatilor exclusiv de-la-dreapta-(sac!)-spre-stramba,
    v-am „iesplicat” de ‘enshpe ori ca_caterinca pe care a fost bagat la puscarie to’ar’su drac-nea
    este specifica tuturor bipedelor care au po_pulat si inca po_puleaza „mioriticul” plai/pe_vatrai.
    Care ar fi diferenta intre o pu_pila/pi_pula si un consiglier (aka pu_pil/pi_pul)?
    Ca to’ar’sii pro_co_rori (n-)au fost in stare „decat” de asemenea scursuri… poate va revizuiti atitudinea fata de re(f/v)’omisti/dreptaci… poate insemnand de fapt daca aveti cu ce (desi s-au constatat cazuri, majoritare, in care, dotarea nativa/ereditara n-a fost suficienta)… ca de „stanga” si de extrema-stanga (te contra-salut zbarneo, cu tot cu ciolanosh) se pare ca n-avem scapare.