G4Media.ro

Dosarul angajarilor fictive: “Un coleg imi amintea mereu că mă urăște toată…

Dosarul angajarilor fictive: “Un coleg imi amintea mereu că mă urăște toată lumea în Direcția aia. Și îl întrebam de ce. Și-mi zicea: Pentru că vii de lângă Dragnea!”

Dosarul angajarilor fictive: “Un coleg imi amintea mereu că mă urăște toată lumea în Direcția aia. Și îl întrebam de ce. Și-mi zicea: Pentru că vii de lângă Dragnea!”

Una dintre cele două angajate fictive din dosarul în care liderul PSD, Liviu Dragnea, este judecat alături de fosta soție, Bombonica Prodana, relatează, într-un interviu pentru Liber de Teleorman, cum a ajuns la Direcția Județeană de Protecție a Copilului. Anisa Stoica (44) susține că Liviu Dragnea a decis să o angajeze la filiala PSD Teleorman pentru a îmbunătăți comunicarea și că, după o ședință, liderul PSD a dat indicații unui coleg sa-i rezolve problema angajării.

Stoica mai susține că a lucrat la partid “ca un sclav pe plantație”, unde ar fi fost jignită și umilită. În ce privește activitatea la Direcția de protecția copilului, unde fosta soție a lui Dragnea deținea funcții de conducere, Stoica susține că desfășura activitați pentru care “nu avea pregătirea necesară” și că la angajare a luat locul unui candidat mai bine pregătit decât ea.

“Aveam un coleg care ținea mereu să-mi amintească faptul că pe mine mă urăște toată lumea în Direcția aia. Și îl întrebam de ce. Și-mi zicea: “Pentru că vii de lângă Dragnea!”, mai povestește Stoica.

Redăm mai jos cele mai importante fragmente din interviul realizat de Carmen Dumitrescu. Vezi aici interviul integral.

Reporter: Vreau să știu care a fost prima ta interacțiune cu Liviu Dragnea și cum a evoluat această relație.

Anisa Stoica: Liviu Dragnea îi cunoștea pe toți cei din presa locală. Pe mine nu mă știa și m-a întrebat de la ce ziar sunt și care este numele meu. În timpul evenimentului, la care luau parte și membri PSD, a avut loc o dezbatere cu presa locală. Și atunci el a început să pună niște întrebări jurnaliștilor: “Voi cum vedeți că poate partidul să crească?”, “Voi cum vedeți relația partidului cu oamenii?” Și fiecare a spus ce a vrut. M-a întrebat și pe mine ce cred și i-am spus că partidul ar avea nevoie de o comunicare mai bună. Oricum, eram pe aceeași lungime de undă cu el pe linia asta. Pur și simplu, am discutat la nivel general, nu s-a pus problema de înființarea vreunui birou de presă. Și, la finalul evenimentului, a fost o discuție între mine, Dragnea, Adriana și Mihai Hurduc. Și atunci a spus Adriana Botorogeanu că eu sunt și membru PSD. Era adevărat, fusesem membru PSD la început, dar nu îmi actualizasem adeziunea. Așa că eu, cât am lucrat la PSD, nici nu aveam adeziune. Atunci i-a spus Adrianei Botorogeanu: “O iei pe Anisa și vii cu ea la mine!” Și Mihai Hurduc a zis atunci că și el e membru PSD. Și Dragnea a răspuns: “Pe Anisa o angajez de frumoasă, pe tine că ești membru PSD”. A spus lucrul ăsta în glumă, evident. Dar chiar a insistat la Adriana să avem o altă discuție. La un moment dat, am avut o întrevedere cu cineva de la un ziar local și am mers cu persoana aceea să îi ia un interviu lui Dragnea. Am mers împreună cu acea persoană la Dragnea, la Consiliul județean. Ea a plecat și eu am rămas să vorbesc cu Dragnea. Și atunci el mi-a zis că își dorește să facă un birou mare de presă la partid și că vrea să ia niște jurnaliști în acest sens. A fost o discuție scurtă. Eu i-am spus că nu am făcut niciodată PR, că nu știu domeniul, dar că mi se pare interesant și că pot să încerc. Atunci mi-a spus că vrea să fac o strategie de comunicare a partidului. Și că vor mai veni și alte persoane din presa locală și chiar au venit alte persoane. Una a stat câteva săptămâni, cealalată a plecat după o zi.

Reporter: I-ai prezentat strategia de comunicare și lui Dragnea?

Anisa Stoica: Da. I-am prezentat-o și lui Eugen Ovidiu Vlad, și lui Stuparu, care stăteau mai mult pe la partid. Vlad m-a felicitat, iar Stuparu m-a întrebat dacă am făcut-o singură. Și așa am rămas la sediul PSD.

Reporter: Și ai fost plătită în tot timpul acesta?

A.S. Nu. Cred că vreo trei luni de zile nu am fost plătită.

Reporter: Presupun că la un moment dat ai ridicat și această problemă.

A.S. Nu, nu am ridicat nicio problemă. Nu am întrebat niciodată pe Dragnea sau pe altcineva eu cât stau acolo fără bani. Pur și simplu îmi făceam treaba. Îmi intrasem deja în atribuțiuni. . După o ședință a partidului, eram foarte mulți și îl petreceam pe Dragnea așa, cu alai, cum se făcea și la un moment dat el s-a întors spre mine și m-a întrebat: “Anisa, tu ți-ai rezolvat problema cu angajarea?” Și am spus că nu știu cum să rezolv eu. Și atunci a strigat la Neagu și l-a întrebat ceva de organigrama Direcției. Și mi-a spus: “Te duci la Neagu și rezolvați problema. Deocamdată așa”. Și eu am rămas uimită, pentru că nici măcar nu știam despre ce direcție e vorba. Când am intrat iar în birou, eram foarte pusă pe gânduri și am întrebat despre ce direcție vorbește președintele? Și mi s-a explicat că e vorba de Protecția Copilului. Și eu am întrebat ce să caut eu acolo. Și mi s-a spus că rămân la partid, dar mă duc acolo, “că așa facem noi aici, în PSD. Tu rămâi și-ți faci treaba aici.” Oricum, nimeni nu-mi dădea importanță în cadrul discuției, aveau lucruri mai importante de discutat. M-am dus zilele următoare la Neagu, mi-a spus ce trebuie să învăț, mi-a dat o bibliografie. Mi-a dat și o dată de examen. Am fost la examen și au fost mulți candidați.

Reporter: Dar ți-au dat răspunsurile la examen dinainte, că tu nu erai pe domeniu?

A.S. Nu, nu eram, dar mi s-a dat o bibliografie. Cred că și ceilalți învățaseră. De pildă, era o fetiță acolo foarte, foarte pregătită. Mi s-a părut copilul ăla foarte la subiect. Nu știu dacă s-a făcut o șmecherie cu angajarea mea. Poate că altcineva, de pildă, copilul ăla de care îți spun eu, a fost mai pregătit decât mine. Dar nu știu dacă eu meritam cea mai mare notă. Nu știu dacă a fost aranjament sau nu. Și așa am început lucrul cu Direcția.

Reporter: De la Direcție îți luai salariul și tu te duceai la PSD…

A.S. Păi eu mă duceam unde mi s-a spus să mă duc. Salariul era virat pe card. La foarte scurt timp, ne-a chemat Floarea Alesu (nr. Fostul director executiv al DGASP) la Direcție și ne-a întrebat: “Dar cu voi ce e? Voi de ce nu veniți la serviciu?”

Reporter: Floarea Alesu nu știa despre aranjament?

A.S. Nu știu ce să-ți spun, că și instanța m-a întrebat. Probabil voia să știe și poziția noastră. Atunci Adriana a vorbit. Cert este că Adriana a insistat pe ideea că nu trebuie să se știe că noi lucrăm acolo. Alesu a ieșit din birou, a lipsit 5 – 10 minute și apoi s-a întors și a zis: “Da, nu veniți la Direcție!Rămâneți la partid și să nu prea fiți văzute pe aici! Deloc…”

Reporter: Și cât a durat situația asta?

A.S. Adriana Botorogeanu era deja angajată în felul ăsta de dinaintea mea. Nu știu dacă mai erau și alții în aceeași situație, prin alte instituții, dar de asta mi s-a răspuns atunci că “așa facem noi aici”. Și practica asta mi s-a aplicat și mie. Totul a durat până în 2010, când am primit o adresă de la Mircea Dumitrescu, semnată de el, că trebuie să mă prezint la Direcția pentru Protecția Copilului. Și m-am prezentat. În timpul ăsta, eu am vrut să mă implic în activitatea Direcției, pentru că în clasa fetiței mele era un copil autist. Și așa de tare m-a impresionat povestea acelui copil, încât am decis să încep o campanie pentru copiii cu autism. Am mers la Floarea Alesu să îi spun despre asta. Eu am încercat atunci să o conving pe Floarea Alesu, spunându-i că voi avea grijă să afle și Dragnea de Campania asta. Că nu părea prea încântată. A fost singura dată când m-am folosit de faptul că lucram în apropierea lui Dragnea. Eu oricum mă duceam des la Direcție. Am mai mers să le propun o campanie de Crăciun pentru copiii nevoiași de pe stradă.

Reporter: Și cum s-a stricat relația cu Direcția?

A.S. Cât am lucrat pentru Direcție, mă simțeam mereu a nimănui. În sensul că nu aveam birou, stăteam ca aurolacul în biroul cui pleca prin concediu. Mă rog, acolo am făcut lucruri care nu erau în fișa postului meu. De pildă, m-am ocupat de dosarele ISU. Nu aveam nici pregătirea necesară pentru așa ceva. Doamna de la audit mereu îmi spunea că nu trebuie să fac eu asta, pentru că nu intra în atribuțiile mele. Dar mi se arăta apoi fișa postului, iar în ultimul punct al ei era un paragraf care spunea: “Faci ce-ți spune șeful!” Eu, dacă șeful voia să mă arunc de pe bloc, trebuia să fac asta. Și mă certam mereu cu șeful meu de acol. Aveam un coleg care ținea mereu să-mi amintească faptul că pe mine mă urăște toată lumea în Direcția aia. Și îl întrebam de ce. Și-mi zicea: “Pentru că vii de lângă Dragnea!”. Am observant lucrul ăsta și la instanță că se tot spunea că sunt protejată. N-am fost niciodată protejată. Cât am fost acolo la PSD am fost jignită, am fost umilită, am fost dată afară din sediul PSD. Am lucrat ca un sclav pe plantație. Și asta i s-a întâmplat și Adrianei. Iar relația cu Direcția s-a stricat în clipa în care m-au tot chemat să semnez acte care nu-mi aparțineau. De pildă, erau unele deja făcute și trebuia să îmi pun și eu semnătura. Și am semnat de două ori, apoi intenționat mi-am luat concediu. M-au chemat din concediu apoi să semnez condica. Au insistat, deși eu le-am spus că nu vreau să vin. Și până la urmă, m-am dus și am semnat, după ce au insistat cu telefoane și amenințări, și cu Jeni Dumitru în spatele meu am semnat. La DNA m-au întrebat: “Păi ați semnat condicile. Cum n-ați fost la serviciu?” Și i-am răspuns: “Păi le-am semnat alaltăieri!”

Reporter: Te consideri victima lui Liviu Dragnea?

A.S. Nu. A fost doar vina mea, eu nu m-am gândit că situația are caracter penal. Pur și simplu, nu am știut și îmi e rușine că nu am știut. Încerc să păstrez o atitudine pozitivă față de Dragnea, chiar dacă uneori mi-e foarte greu, dar nu vreau să am resentimente. Eu mă bucur de procesul ăsta, pentru că așa simt că mă eliberez de Dragnea și de trecut. Vreau să-mi ispășesc fapta, pentru că așa simt că-mi pot ușura sufletul. Dacă o să rămân în libertate, o să-mi văd de copil și o să-mi dezvolt proiectele culturale. Orice ar fi, nu mai vreau să știu, după experiența asta, că există politică pe lume.

Reporter: Ți-e frică de Liviu Dragnea?

A.S. Atunci, când lucram pentru el, îmi era frică de el, pentru că era un om foarte sever. Acum îmi e frică de el, pentru că e un om foarte puternic…

 

Liviu Dragnea la Inalta Curte. Foto: InquamPhotos / Octav Ganea
Liviu Dragnea la Inalta Curte. Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Potrivit procurorilor DNA, Dragnea, la vremea comiterii faptelor președinte al Consiliului Județean Teleorman, a intervenit pentru menţinerea în funcţie şi plata drepturilor salariale pentru două angajate de la DGASPC Teleorman, deşi ştia că acestea lucrau de fapt în cadrul organizaţiei PSD Teleorman. Adriana Botorogeanu a fost încadrată din anul 2005 la DGASPC Teleorman în funcţia de inspector de specialitate în cadrul Serviciului administrativ. Anisa Niculina Stoica a lucrat din anul 2006 în funcţia de referent.

Potrivit procurorilor, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul Organizaţiei Judeţene PSD Teleorman.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost confruntat, miercuri, la instanta suprema, in procesul angajarii fictive de la DGASPC, cu fosta directoare a institutiei, Floarea Alesu. Pptrivit News.ro, ea a sustinut in fata magistratilor ca l-a informat pe Liviu Dragnea imediat ce a aflat ca cele doua angajate care lucrau si la PSD nu veneau la serviciu, la DGASPC, desi primeau salariu, ca a avut mai multe discutii cu el despre cele doua si ca liderul PSD i-ar fi spus sa mai aiba rabdare pentru ca situatia se va rezolva si sa ii puna la munca pe ceilalti angajati. Liderul PSD a negat toate aceste acuzatii, sustinand in instanta ca nu a avut nicio discutie cu fosta directoare a DGASPC.

  • Potrivit procurorilor, „în perioada iulie 2006 – decembrie 2012, Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, cu intenţie, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii. În realitate cele două persoane şi-au desfăşurat activitatea la sediul organizaţiei judeţene Teleorman a partidului politic al cărui preşedinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă”.

Fosta sotie a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, este acuzata de abuz in serviciu, alaturi de fosti sefii din Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman.

  • Procurorii o acuză că “în perioadele 3 martie – 1 august 2008 şi 3 iulie 2009 – 1 august 2010, în calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei şi în calitate de şef Serviciu secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, prin încălcarea cu ştiinţă atribuţiilor de serviciu, deşi a cunoscut faptul că două subordonate, încadrate în funcţia de referent la instituţiile pe care le conducea, nu s-au prezentat la serviciu şi nu au respectat prevederile contractului individual de muncă şi fişa postului, nu a întreprins niciun demers de sancţionare a persoanelor respective”.

Fosta sotie a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, a transmis, prin avocatul sau, un document prin care anunta instanta de judecata ca a platit prejudiciul in dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman, in valoare de peste 108.000 de lei, potrivit Digi 24. Fosta sotie a lui Liviu Dragnea cere in acest fel incetarea procesului, in ceea ce o priveste. Judecatorii urmeaza sa discute aceasta solicitare.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Să fii urâtă doar într-o /a/numită Direcție n-ar fi cine știe cine. Mai neplăcută ar fi să fii urâtă în toate direcțiile… Try boon!

  2. Invidia papusha, invidia…batu-o-ar vina…! Sa vii de langa „Suleymania” Sa, sa pupi „decat” o espadrila fina asortata la un ciorapel 3/4 din cotton 35% , e ceva nemaipomenit, ce dracu’ …!

    • Scara, de azi poti sa ma citesti si aici si sper ca reciproca este valabila !

      PS. O zi pe cinste iti doresc !

  3. Dacă tot spuneți că vreți să aduceți un aer nou în presă, citați corect sursa. Numiți publicația, că merită. „Redăm mai jos cele mai importante fragmente din interviul realizat de Carmen Dumitrescu. Vezi aici interviul integral” nu ajunge. Nici vouă nu v-ar conveni să nu fiți citați pentru „exclusivitățile” voastre.

  4. @Scaraotchi, mai spre pranz faceam jogging in Herastrau si venind spre casa pe partea Muzeului mi s-a parut ca aud „Iesi afara, Papusha ordinara”!

    PS. E adevarat, sau mi s-a parut mie ca aud ceea, de fapt voiam sa aud ?