![](https://cdn.g4media.ro/wp-content/uploads/2021/10/Ambulanta-ambulante-2-768x353.jpg)
Două aperitive contaminate cu stafilococ, la Balul Însuraților din Reghin: brânza frământată și toba / 37 din cei aproximativ 350 de participanți la eveniment au avut greață, vărsături și amețeli
Brânza frământată și toba au fost contaminate cu stafilococ, anunță Laboratorul Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor (LSVSA) Mureș în cazul Balul Însuraților din Reghin, acolo unde, 37 din cei aproximativ 350 de participanți la eveniment au avut greață, vărsături și amețeli, informează Agenția de presă Rador, care citează Radio Târgu Mureș.
Laboratorul a eliberat joi dimineață buletinul de analiză pentru cele 13 probe prelevate din alimente și băuturi de la acest evenimen.
Brânza frământată și toba au fost contaminate cu stafilococ, precizează pentru Radio Târgu Mureș, directorul adjunct al DSVSA Mureș, dr. Lucian Goga.
„În dimineața zilei de 13 februarie 2025, Laboratorul DSVSA Mureș a eliberat buletinul de analiză conform căruia două dintre produsele servite la aperitiv, respectiv brânza frământată și produsul numit tobă, sunt neconforme pentru parametrul stafilococ coagulazo-pozitiv, aceasta putând duce la simptomele caracteristice unei toxiinfecții alimentare”, spune medicul.
Ancheta în acest caz continuă, iar deocamdată unitatea rămâne închisă, mai spune Lucian Goga.
”În continuare, noi desfășurăm ancheta și, coroborând datele cu colegii de la Direcția de Sănătate Publică, sigur că va trebui să tragem o concluzie. Cine sau cum au fost contaminate aceste produse ori cum a ajuns stafilococul în aceste două produse. Până la finalizarea operațiunilor de igienizare, de dezinfecție, urmate apoi de teste de sanitație pe care o să le facem și până când rezultatul acestor teste de sanitație nu o să fie corespunzătoare, unitatea rămâne în continuare închisă”, a mai precizat Lucian Goga.
37 din cei aproximativ 350 de participanți la eveniment au manifestat simptome precum greață, vărsături și amețeli, ceea ce a determinat activarea Planului Roșu de Intervenție și mobilizarea rapidă a resurselor medicale suplimentare.
Este pentru prima dată când a fost activat Planul Roșu în județul Mureș, acesta fiind elaborat în 2010, una dintre condiții fiind existența a cel puțin 15 victime.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.