G4Media.ro

Două grădinițe de stat din București au fost închise și amendate cu…

Două grădinițe de stat din București au fost închise și amendate cu 10.000 lei. Primăria Sector 4 le mutase la parterul unui bloc, la marginea orașului

Grădinița școlii gimnaziale Avram Iancu și Grădinița 101 dalmațieni din sectorul 4 al Capitalei au primit, fiecare, amendă de 10.000 lei și notificare de părăsire a spațiului în care funcționează, a anunțat în această dimineață Inspectoratul Școlar al Municipiului București. Purtătoarea de cuvânt a instituției, Roxana Cercel, a declarat pentru Edupedu.ro că decizia a fost luată de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor și de Direcția de Sănătate Publică, “considerând că funcționalitatea sălilor de clasă nu este conformă cu reglementările din domeniu”.

Ambele grădinițe funcționau la parterul aceluiași bloc, sediile lor fiind în reabilitare, precizează reprezentanții ISMB.

UPDATE: Primăria Sectorului 4 a dat publicității un comunicat de presă în care susține că cele două grădinițe îndeplinesc condițiile de funcționare și că a atacat în instanță procesele verbale ale DSP și ANPC.

Comunicatul Primăriei Sector 4:

„- Din punctul de vedere al Primăriei Sectorului, grădinițele (Grădinița Școlii Gimnaziale Avram Iancu și Grădința 101 Dalmațieni) îndeplinesc toate normele necesare funcționării în condiții de siguranță, întrucât pentru noi, siguranța copiilor este prioritatară. În clădirea în care acestea funcționează merg zilnic 421 de copii relocați din fostele sedii aflate în grad de risc seismic 1, clasa I.

– În momentul de față, Sectorul 4 se află în litigiu atât cu Direcția de Sănătate Publică București, cât și cu Oficiul pentru Protecția Consumatorului București, urmând ca în cel mai scurt timp, să fie clarificată poziția reprezentanților celor două instituții cu privite la speța de față. În fapt, procesele verbale emise de instituțiile sus-menționate în ideea suspendarii cursurilor în grădinițe au fost atacate în instanță, așa că aplicabilitatea acestora este suspendată de drept până la momentul în care un complet de judecată se va pronunța în cauză.

– Facem precizarea că la nivelul anului 2016, din cele 26 de clădiri în care funcționau grădinițe, un număr de 14 se aflau în grad de risc seimic 1, clasa I, ceea ce a dus la nevoia indentificării și amenajării unor spații temporare care să găzduiască copiii din aceste unități de învățământ în perioada lucrărilor. Menționăm că lucrările necesare consolidării și obținerii autorizațiilor de securtitate la incendiu nu se pot derula având în interior copii preșcolari.”

  • G4Media.ro a relatat pe larg mutarea cu scandal a grădinițelor la parterul unui bloc de la marginea orașului, ca urmare a deciziei Primăriei Sector 4. Părinții a 200 de copii au acuzat municipalitatea că îi mută în condiții improprii pe durata renovării sediului actual.

Acum, autoritățile au constatat că “nu sunt îndeplinite condițiile de funcționare, din cauza amplasării obiectului la parterul unui imobil de locuințe, ceea ce contravine prevederilor art. 6 și art. 14 din Ordinul MS nr. 119/2014, modificat și completat pentru aprobarea Normelor de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației“, anunță Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB), care precizează că atât Grădinița 101 dalmațieni, cât și cea afiliată Școlii Gimnaziale Avram Iancu au sediul la parterul aceluiași imobil.

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Tot ce spune primaria legat de siguranta copiilor este o mare minciuna.
    Dedesubtul condominiului se afla o parcare NEautorizata ISU. Dezvoltatorul Vista Rezidential SA era obligat, pe baza avizului initial, ca la darea in folosinta sa obtina autorizarea. Cu siguranta primaria stia despre acest lucru in momentul inchirierii spatiilor dar s-au bazat pe neglijenta celorlalte servicii.
    Pe langa toate aceste lucruri, peretii din holurile de la intrarea in bloc au fost sparti fara acordul prorpietarilor direct afectati drept penru care PRIMARIA A EMIS ILEGAL AUTORIZATIA DE CONSTRUCTIE, spatiile respective avand initial destinatia de spatii comerciale. Este un complex rezidential cu apartamente deasupra si mai ales dedesubtul gradinitelor, curtea are o singura cale de acces. Pana la montarea barierei am fost, efectiv, invadati de parintii mai putin civilizati care-si parcau masinile pa spatiile verzi, in dreptul parcarii subterane, in geamurile proprietarilor de la demisol.
    Aducand 412 copii intr-un complex rezidential, la parterul blocurilor, fara a dezvolta, mai intai, infrastructura, primaria nu doreste siguranta acestora!!!!

  2. Cat de prost sa fii ca să crezi că brusc veghează autoritățile asupra cetățenilor? Pai grădinițele au fost mutate în septembrie 2019, autoritățile s-au trezit după 6 luni?
    Mai mult decât atât 2018-2019 a fost alta grădinița acolo.
    Interese politice, nicidecum binele nostru